Na RJD en AAP kondigt JDU de kandidaat aan voor de verkiezingen voor de Nagaland Assembly

0
68

De Janata Dal (United) maakte zondag zijn eerste kandidaat bekend voor de Nagaland Assembly-verkiezingen die volgende maand worden gehouden, en suggereerde dat het een rol zou willen spelen bij de vorming van een regering in de Noordoostelijke staat zonder de BJP.

Nationale president Rajiv Ranjan van JD(U) zei dat Kitoho Rotokha de kandidaat van de partij zal zijn uit het kiesdistrict Ghaspani II bij de verkiezingen voor de Nagaland Assembly in 2023, waarvoor zal worden gestemd op 27 februari voor 60 zetels.

“In 2018 waren er verkiezingen in Nagaland en de BJP verzekerde het volk dat deze verkiezing een verkiezing voor een oplossing is. Nu, na de voltooiing van vijf jaar, voelen de mensen van Nagaland zich verraden omdat er niets is gebeurd voor de oplossing,” zei Rajiv Ranjan.

Politieke impuls |Nagaland BJP-probleem van overvloed, aangezien pact wordt gezien als weinig kaartjes om rond te gaan, veroorzaakt protesten

“In 2015 zelf, toen Shri Rajnath Singh de minister van Binnenlandse Zaken was, was er een raamovereenkomst getekend. Ze hebben op de raamovereenkomst gezeten en de regering van India doet geen moeite om het Nagaland-probleem op te lossen… Als we de steun krijgen van de mensen van Nagaland en we hebben een aandeel en zeggenschap in de volgende regeringsformatie in Nagaland, we zal ervoor zorgen dat de vrede wordt hersteld in Nagaland,” voegde hij eraan toe.

Alleen abonnees bekijken

UPSC-sleutel – 31 januari 2023 : Weten over kapitaaluitgaven, waterdiploma…Economisch onderzoek 2023: hier zijn de belangrijkste conclusies

Delhi Vertrouwelijk: Advocaat, altijd

Genderkloof in niet-gegradueerde programma's wordt groter, winst van de laatste paar years lo…Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Hij verklaarde echter dat de partij “zich niet kan aansluiten bij een regering waarin de BJP aanwezig is”. Bij de verkiezingen van 2018 had de JD(U) 13 zetels betwist en één gewonnen met een stemaandeel van 4,49 procent in de hele staat.

Lees ook |MLA's in Oost-Nagaland besluiten deel te nemen aan verkiezingen in het licht van de oproep tot boycot van de peilingen

Momenteel is de enige pre-poll-alliantie voorafgaand aan de verkiezingen in Nagaland de 40:20-delingsovereenkomst tussen de Nationalist Democratic Progressive Party (NDPP) en de Bharatiya Janata-partij, die de huidige ‘Oppositieloze’ overheid in de staat.

De bondgenoot van de JD(U) in de regering van Bihar, de Rashtriya Janata Dal, die in 2018 niet meedeed en in 2013 voor slechts twee zetels had gevochten, heeft ook aangekondigd dat het zal deelnemen aan de peilingen in Nagaland. De minister van Landbouw van Bihar, Kumar Sarvjeet, kondigde vorige week het voornemen van de RJD aan om deel te nemen aan de peilingen, en zei ook dat als de partij zetels wint, ze zal proberen een rol te spelen bij het vormen van een regering zonder de BJP.

Advertentie Opinie |Vergaderpeilingen in Tripura, Meghalaya en Nagaland zouden de nationale politiek kunnen beïnvloeden

“We hebben besloten om zoveel mogelijk zetels in Nagaland te betwisten… Als onze kandidaten een behoorlijk aantal zetels meebrengen, en we zullen deel uitmaken van de regering, minus de BJP. We zullen overheidsbanen geven aan bijna een lakh-jeugd, waarvan 33 procent zal worden gereserveerd voor vrouwen,” had hij gezegd, eraan toevoegend dat Tejashwi Yadav naar de staat zal reizen met het RJD-manifest.

De Aam Aadmi-partij (AAP), dat in 2018 om drie zetels had gestreden en in de hele staat een stemaandeel van 0,75 procent kreeg, zal ook in Nagaland in de strijd zijn. Rajesh Sharma, het noordoosten van de partij die de leiding heeft, heeft gezegd dat de AAP “in zoveel mogelijk zetels zal strijden” en geen deel zal uitmaken van een pre-poll alliantie.