Moet kinderen voorbereiden op het leven na school, zegt Rukmini Banerji

0
57

“Wat willen we dat een 15-jarige of een 16-jarige in India kan doen, denken, prioriteiten stellen… we hebben een grondige heroverweging nodig”, zegt Rukmini Banerji, chief executive officer, Pratham Education Foundation.

Ze sprak tijdens een Explained.Live-sessie over 'Pandemic and after: State of education', waar ze de conclusies besprak uit het jaarlijkse status van het onderwijsrapport (ASER) 2022 en de toekomst.< /p>

Banerji zei: “In NEP (National Education Policy) weten we wat het doel is… wat wil je dat kinderen zijn. Enige articulatie van wat voor soort jongere India nodig heeft. Ik denk dat deze intense concurrentie op het niveau van de middelbare school alleen maar zal toenemen. Er is slechts een klein deel van de werkgelegenheid in de georganiseerde sector. Voorbereiding op het leven moet vroeg komen… de crisis dreigt niet, hij is er. We hebben zulke hoge ambities, maar we bereiden kinderen niet voor op veel dingen die mogelijk zijn. We hebben een grote focus op individuele excellentie… Hoe creëren we een hele jonge cohort die voorbereid is op het leven, voorbereid op werk en dat kan laten zien. Op dit moment is er alleen een marksheet.”

Terwijl ASER-2022 aantoonde dat het aantal inschrijvingen is gestegen, wees Banerji op variaties in aanwezigheidspatronen in het hele land. “Als ik kijk naar de stijgende inschrijvingscijfers, zien we niet veel verandering in de aanwezigheidspatronen. Nu we een hoge inschrijving hebben, moeten we de opkomst serieuzer bekijken… we hebben verschillende staten waar de gemiddelde opkomst op een bepaalde dag tussen de 55% en 60% ligt, wat grote problemen oplevert', zei ze.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

UPSC-sleutel – 31 januari 2023 : Weten over kapitaaluitgaven, waterdiploma…Economisch onderzoek 2023: dit zijn de belangrijkste conclusies

Delhi Vertrouwelijk: Advocaat, altijd

Genderkloof in niet-gegradueerde programma's wordt groter, winst van de laatste paar years lo…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Over leerverlies tijdens de Covid-pandemie zei Banerji: “Ik zie dat iedereen zich zorgen maakt over het leerverlies, maar ik maak me eigenlijk niet zo zorgen. We hadden op een heel andere plek kunnen zijn, we hebben nu een beleidsparaplu, er gebeuren praktische dingen, we hebben actuele gegevens. We zouden deze allemaal moeten gebruiken om hier het beste van te maken.”

Ze voegde eraan toe: “Wat we nu nodig hebben, is een grote, grote inspanning. Van de kant van de overheidsschool zie je een veel grotere inspanning gebeuren… ASER-gegevens moeten op deze manier worden bekeken … waar moeten we heen. De motivatie om les te geven en de motivatie om te leren waren waarschijnlijk veel groter toen de scholen eenmaal opengingen dan in tijden van 'business-as-usual'. De echte uitdaging is, hoe houden we deze energie en het momentum gaande.”

Banerji was in gesprek met Uma Vishnu, plaatsvervangend redacteur bij The Indian Express.

© The Indian Express (P) Ltd