Kongressens håp slår til, bare 8 av 23 opposisjonspartier dukker opp

0
34

Til slutt var det ingen håndgrep som viste opposisjonens enhet, og heller ikke en dramatisk støtte. Hvis kongressen hadde forventet at en lang rekke opposisjonsledere skulle dukke opp i Srinagar for å markere kulminasjonen av Rahul Gandhis langrenns Bharat Jodo Yatra, var det ventet skuffelse mandag.

Bare en håndfull ledere deltok på Srinagar-arrangementet, til tross for at kongresspresident Mallikarjun Kharge hadde skrevet til lederne for 23 politiske partier og invitert dem til å bli med på den avsluttende begivenheten. Kongressens forventning var at alle partier som var invitert ville sende representanter til arrangementet på Srinagars Sher-e-Kashmir cricketstadion.

Les også |Rahul Gandhi tar imot Modi, Shah, Doval: 'De anstifte vold … vil ikke forstå smerten'

“Du vil se møtet i Srinagar den 30. … målet (med møtet) er at Bharat Jodo Yatra er over … hva er neste skritt som skal tas i forbindelse med valget i 2024 … det vil være noen diskusjoner om det “, sa Kongressens kommunikasjonssjef Jairam Ramesh på en pressekonferanse i AICC-hovedkvarteret tidligere denne måneden.

Det som kanskje har overrasket kongressen mest er fraværet av både JD(U) og RJD, dens partnere i Bihar. Lederne for ingen av partiene sluttet seg til Yatra, og var også savnet i Srinagar.

Subscriber Only StoriesSe alle

UPSC Key- 31. januar 2023: Få informasjon om kapitalutgifter, vanndiplom…

Økonomisk undersøkelse 2023: Her er de viktigste tipsene< img src="https://images.indianexpress.com/2023/01/d-y-chandrachud-Sunday-Illustration.jpg?resize=140,79" />

Delhi konfidensielt: Advokat, alltid

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/01/student-college-759.jpg?resize=140,79" />

Kjønnsgapet i grunnutdanningene øker, økningen de siste årene lo…Bruk nyttårskampanjekode SD25

Men kongressen kan ta hjerte fra det faktum at alle dens andre allierte, som NCP, Shiv Sena, JMM og DMK, sluttet seg til Yatra på visse punkter. Mens Aditya Thackeray (Shiv Sena) og Supriya Sule (NCP) gikk med Rahul da Yatra kom inn i Maharashtra, ble Sanjay Raut med ham i Jammu. Ledere av DMK og JMM deltok også på Srinagar-arrangementet.

Les også |'Det vil være en andre etappe av Bharat Jodo Yatra, med Rahul Gandhi… Cong vil være på banen gjennom dette året': K C Venugopal < p>Etter hvert deltok ledere for åtte partier på Srinagar-arrangementet, som også til en viss grad ble rammet av dårlig vær, med kraftig snøfall fra mandag morgen. Blant dem var DMKs Tiruchi Siva, CPIs generalsekretær D Raja, nasjonalkonferansens Omar Abdullah, PDPs Mehbooba Mufti, RSPs N K Premachandran og IUML’s K Navas Kani. Til stede var også representanter for JMM og VCK.

BSP-parlamentsmedlem Shyam Singh Yadav, som gikk med Rahul da Yatra krysset Delhi, deltok også på arrangementet. Kilder i BSP sa imidlertid at Singh – MP fra Jaunpur valgkrets i UP – ikke deltok på arrangementet som BSP-representant.

Annonse Rahul Gandhi etter å ha heist Tricoloren kl. partikontoret i Srinagar, mandag. (Ekspressfoto av Shuaib Masoodi)

“Vi kjempet alle sammen for landets uavhengighet og frigjorde det fra den britiske Raj. Alle sekulære partier må gå sammen for å frigjøre landet fra BJP Raj,” sa CPIs Raja. Mens Omar ba Rahul om å foreta en annen yatra fra vest til øst for landet, og lovet å gå med ham, sa Mufti at landet ser en stråle av håp i ham.

The RSP’s Premchandran sa: «En historisk bevegelse ble iverksatt. Rahul Gandhi har bevist at han er den rette lederen til å kjempe mot disse splittende kreftene.»

© The Indian Express (P) Ltd