Kinesiska sökjätten Baidu lanserar ChatGPT-liknande bot i mars

0
78

Baidu Inc. planerar att rulla ut en artificiell intelligens chatbot-tjänst som liknar OpenAI:s ChatGPT, enligt en person som är bekant med saken, potentiellt Kinas mest framträdande inträde i en ras som berörts av det tekniska fenomenet.

< p>Kinas största sökmotorföretag planerar att debutera en ChatGPT-liknande applikation i mars, och initialt bädda in den i sina huvudsakliga söktjänster, sade personen och bad att få förbli oidentifierad och diskutera privat information. Verktyget, vars namn inte har bestämts, kommer att tillåta användare att få konversationsliknande sökresultat ungefär som OpenAI:s populära plattform.

Baidu har spenderat miljarder dollar på att undersöka AI i en årslång ansträngning för att övergå från onlinemarknadsföring till djupare teknologi. Dess Ernie-system – en storskalig maskininlärningsmodell som har tränats på data under flera år – kommer att vara grunden för dess kommande ChatGPT-liknande verktyg, sa personen. En Baidu-representant avböjde att kommentera.

Läs också |Vad är OpenAIs ChatGPT-chatbot, varför det har blivit en viral sensation

ChatGPT, OpenAI:s verktyg för artificiell intelligens, har tänt upp internet sedan sin offentliga debut i november, samlat mer än en miljon användare inom några dagar och berört en debatt om AI:s roll i skolor, kontor och hem. Företag inklusive Microsoft Corp. investerar miljarder för att försöka utveckla verkliga applikationer, medan andra drar nytta av hypen för att samla in pengar. Buzzfeed Inc.:s aktier mer än fördubblades den här månaden efter att de tillkännagav planer på att införliva ChatGPT i sitt innehåll.

Subscriber Only StoriesView All

UPSC Key- 31 januari 2023: Vet om kapitalutgifter, vattendiplom…

Ekonomisk undersökning 2023: Här är de viktigaste tipsen

Delhi Konfidentiellt: Advokat, alltid

Könsskillnaderna i grundutbildningarna ökar, de senaste årens vinster…Använd nyårskampanjkod SD25

Baidu, Alibaba Group Holding Ltd., Tencent Holdings Ltd. och ByteDance Ltd. kontrollerar mycket av Kinas internet. Sökföretaget har försökt återuppliva tillväxten i mobiltiden, efter att ha släpat allt mer efter sina större rivaler på arenor som mobilannonsering, video och sociala medier. Förutom forskning inom AI, utvecklar sökjätten nu också teknologi för autonom körning.

ChatGPT väckte också intresset hos kinesiska internetanvändare, som liksom människor på andra håll delade skärmdumpar av överraskande konversationer med AI-boten på lokal social media. Det trots ett hårt censurerat inhemskt internet till stor del avskärmat från resten av världen, en modell som har hjälpt företag som Baidu att trivas som lokala motsvarigheter till Google, Amazon och Facebook.

Förutom Baidu är flera kinesiska startups. utforskar också generativ AI och har lockat investerare som Sequoia och Sinovation Ventures.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.