Karnataka Onderwijsinstellingen beginnen hardhandig op te treden tegen het gebruik van ChatGPT

0
68

Hoewel de ChatGPT-koorts jongeren over de hele wereld in zijn greep heeft, kan de AI-agent in Bengaluru je in de problemen brengen. Veel privé-universiteiten in Bengaluru beginnen ChatGPT aan te pakken, dat populair is geworden onder de studentengemeenschap.

ChatGPT, ontwikkeld door OpenAI, werd gelanceerd in november 2022 en is een open-sourceplatform dat papers kan schrijven, artikelen en essays met vaardigheid, na een eenvoudig commando. En deze service is gratis beschikbaar voor iedereen met een internetverbinding.

Lees |Nieuwe cursus door IITs: BTech in Computational Engineering bij IIT Hyderabad

Volgens de beschrijving van OpenAI kan ChatGPT “vervolgvragen” beantwoorden en ook “zijn fouten toegeven, onjuiste uitgangspunten betwisten en ongepaste verzoeken afwijzen”. Het is gebaseerd op de GPT 3.5-serie van taalleermodellen (LLM) van het bedrijf. GPT staat voor Generative Pre-trained Transformer 3 en dit is een soort computertaalmodel dat vertrouwt op deep learning-technieken om mensachtige tekst te produceren op basis van invoer.

De aard van het platform heeft echter tot ongerustheid geleid bij onderwijsinstellingen die menen dat studenten hun opdrachten gemakkelijk kunnen inleveren met behulp van ChatGPT. Als gevolg hiervan komen universiteiten in Karnataka met hun eigen beleid en houden ze evaluatiebijeenkomsten over het oordeelkundige gebruik van het ChatGPT-platform op een manier die geen invloed heeft op de productiviteit en creativiteit van studenten.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken< figuur>UPSC Key- 31 januari , 2023: weten over kapitaaluitgaven, waterdiploma…< /figuur>Economisch onderzoek 2023: hier zijn de belangrijkste conclusies< /figuur>Delhi Vertrouwelijk: Advocaat, altijdGenderkloof in niet-gegradueerde programma's wordt groter, winst van de afgelopen jaren lo…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

RV University is zelfs een van de vroege onderwijsinstellingen die op 1 januari een beleid heeft opgesteld met betrekking tot het 'redelijk gebruik van AI-agenten'.

Lees ook |AISHE-rapport: Meer meisjes dan jongens in de inschrijving voor wetenschappelijke cursussen < p>Dr. Sanjay Chitnis, decaan, School of Computer Science and Engineering, benadrukte dat AI-agenten zoals ChatGPT, GitHub-copiloot of blackbox niet mogen worden gebruikt wanneer originele inzending wordt verwacht van studenten of docenten, zoals code in het eerste jaar programmeercursus of originele essays, antwoorden op vragen etc.

Chitnis vertelde The Indian Express: “Studenten experimenteerden gewoon voor de lol met AI-agenten, maar er zijn mogelijkheden dat studenten het gebruiken voor schrijfopdrachten en codeerdoeleinden. Daarom hebben we, toen het platform viraal ging, een beleid ingevoerd voor het 'redelijk gebruik' van AI-agenten dat geen invloed heeft op hun leerproces. Er is een echte manier om tools zoals ChatGPT te gebruiken waar we willen dat studenten hun opdrachtwerk versnellen en door hen te vertellen dat de industrie in de toekomst dergelijke platforms ook zal gebruiken voor werkproductiviteit”.

Advertentie

Volgens de universiteit: “Het beleid zal worden gehandhaafd door deze sites te blokkeren tijdens de lab- en tutorialsessies en door studenten steekproefsgewijs te vragen de inhoud te reproduceren. Als er een significant verschil wordt gevonden, zullen er disciplinaire maatregelen worden genomen”. Het staat echter het 'redelijk gebruik' van AI-agenten toe wanneer de studenten? vaardigheid van schrijven of coderen wordt niet geëvalueerd, maar de vaardigheid van het formuleren van problemen, het stellen van effectieve vragen en het bieden van creatieve of innovatieve oplossingen worden getest.

Dr. MD Venkatesh, vice-kanselier, Manipal Academy of Higher Education-MAHE, zal naar verwachting binnen tien dagen na een evaluatievergadering deze week met een beleid komen. “We hebben een evaluatievergadering en komen binnenkort met een beleid dat kijkt naar de implicaties van dergelijke AI-tools, het gewicht van opdrachten analyseert, de mate van gebruik van ChatGPT onder studenten analyseert en andere dingen. AI-agenten hebben implicaties in het hoger onderwijs en daar zullen we kritisch naar moeten kijken. We zullen een interne beoordeling uitvoeren, waarbij we met de studenten praten en onderzoeken hoe de beoordeling van opdrachten objectief kan worden gemaakt en kijken naar de impact van ChatGPT hierop”, aldus Venkatesh.

Professor Kiran Jeevan, ook de Public Relations Officer, St Joseph's University, was geschokt toen hij een 'goedgeschreven' verontschuldigingsbrief ontving voor wangedrag van een student die ChatGPT gebruikte om het te schrijven. Als gevolg hiervan heeft de universiteit een informele discussie gevoerd en haar bezorgdheid geuit over het gebruik van dergelijke AI-tools in het dagelijks leven die van invloed kunnen zijn op de lees- en schrijfvaardigheid van studenten.

Advertentie

“De universiteit had een informele discussie vorige week over hoe AI-agenten de lees- en leercultuur van studenten als geheel kunnen ondermijnen. Lezen, leren en schrijven zijn erg belangrijk voor studenten in het hoger onderwijs en met dergelijke AI-tools zullen al deze vaardigheden waarschijnlijk verdwijnen. Ik heb in mijn klas al gesproken over ChatGPT en waarschuwde studenten tegen het gebruik van het platform voor opdrachten, wat neerkomt op plagiaat en onethisch is”, zegt Jeevan, eraan toevoegend dat de universiteit binnenkort een formeel besluit zal nemen over het gebruik van ChatGPT.

© IE. Online Media Services Pvt Ltd