Indias pulserende demokrati.. fremvoksende supermakt.. Adani draperer seg i flagg mens han plyndrer nasjon: Hindenburg

0
94

Når det slår tilbake på Adani Groups påstand om at Hindenburg-rapporten om gruppen er et “angrep på India“, har det USA-baserte analysefirmaet sagt at “Indias fremtiden holdes tilbake av Adani Group, som har drapert seg i det indiske flagget mens de systematisk plyndret nasjonen. nasjonalistisk narrativ, og hevdet at rapporten vår utgjorde et kalkulert angrep på India,» sa firmaet.

“Vi mener at svindel er svindel, selv når det er begått av en av de rikeste personene i verden,” sa det amerikanske firmaet i et skarpt angrep på Adani Group. “For å være tydelig, tror vi at India er et levende demokrati og en gryende supermakt med en spennende fremtid,” la det til.

I sitt 413-siders svar på Hindenburg-rapporten sa Adani Group søndag at det ikke bare var et uberettiget angrep på et bestemt selskap, men et kalkulert angrep på India, uavhengigheten, integriteten og kvaliteten til indiske institusjoner, og veksthistorien og Indias ambisjon”. Den 24. januar kom Hindenburg Research med en 106-siders rapport, som anklaget Adani-gruppen for “frelst aksjemanipulasjon og regnskapssvindel”.

“Når det gjelder substansen, inkluderte Adanis svar bare rundt 30 sider fokusert på spørsmål knyttet til rapporten vår,” sa Hindenburg på Adani’s svar.

Det amerikanske firmaet sa at resten av svaret besto av 330 sider med rettsprotokoller, sammen med 53 sider med økonomi på høyt nivå, generell informasjon og detaljer om irrelevante bedriftsinitiativer, for eksempel hvordan det oppmuntrer kvinnelig entreprenørskap og produksjon av trygge grønnsaker .

“Rapporten vår stilte 88 spesifikke spørsmål til Adani Group. I sitt svar unnlot Adani å svare spesifikt på 62 av dem. I stedet grupperte det hovedsakelig spørsmål i kategorier og ga generaliserte avbøyninger,» sa forskningshuset.

Forklart |Row over Hindenburg Forskningsrapport om Adani: Hva er firmaet oppkalt etter

“I andre tilfeller pekte Adani ganske enkelt på sine egne innleveringer og erklærte spørsmålene eller relevante saker for avgjort, og igjen unnlot han å ta opp sakene som ble reist reelt,” sa Hindenburg og la til at Adani-svaret “åpnet med den sensasjonelle påstanden om at vi er Madoffs of Manhattan.

Annonse

«Adani hevdet også at vi har begått et «åpenbart brudd på gjeldende verdipapir- og valutalover». Til tross for Adanis unnlatelse av å identifisere slike lover, er dette nok en alvorlig anklage som vi kategorisk benekter», heter det.

Må leses |Adani Groups aksjer faller etter rapport om påstått engasjement i 'aksjemanipulasjon, regnskapssvindel'

“Kort sagt, Adani Group har forsøkt å blande sammen sin meteoriske oppgang og rikdommen til styreformann Gautam Adani med suksessen til India selv,” sa det amerikanske firmaet. «Av de få spørsmålene den besvarte, bekreftet svarene i stor grad funnene våre, slik vi detaljerer.”

Subscriber Only StoriesSe alle

Fokus på grenseområder, NCC planlegger å øke kadettstyrken med 8 lakh

Med tilgang som nøkkel bringer et MP-distrikt regjeringen hjem til mottakerne

Delhi Confidensial: Ny parlamentsbygning nesten klar, parlamentsmedlemmer snur på følelser …

Vekstrisiko: forankret inflasjon og fallende rupi Bruk nyttårskampanjekode SD25

“Men før vi går inn på disse, merker vi at kjerneanklagene i rapporten vår – fokusert på en rekke mistenkte transaksjoner med offshore-enheter – ble overlatt. letely uadressert», sto det.