I en avsidesliggende fjellandsby i Tamil Nadu er leger bare et klikk unna

0
46

Ingen hadde råd til å bli syk i Kathirimalai før i fjor.

Fjelltopplandsbyen dypt inne i Chennampatti-skogreservatet i Erode-distriktet har ingen veier, elektrisitet er et sjeldent syn, og esler er fortsatt det viktigste transportmiddelet. Behandling på helsesenteret nesten 40 km unna var rett og slett en luksus.

Ting endret seg for ni måneder siden da distriktssamler H Krishnanunni og teamet hans tenkte på en plan. Distriktsadministrasjonen lanserte Punnagai (tamilsk for smil), en ambisiøs plan som forsøkte å bruke høyhastighets, 5GHz WiFi-internett for å koble Kathirimalai med omverdenen.

Med en lege bare et klikk unna på datamaskinen skjermen på den lokale skolen, hvor anlegget er satt opp, nå er det smil for Kathimaralai og dets 156 innbyggere. “Det er en samtale (med leger), og basert på symptomene vi forteller, anbefaler de medisiner, som gjøres tilgjengelige av de lokale offiserene, eller vi får dem når vi drar til byen,” sa en innbygger, Chinnagiriyan.

Historier kun for abonnenterSe alle

Skintillerende sjødyr og hva som gjør dem spesielle

Forbundsbudsjett 2023: Slik beregner regjeringen regnestykket

Fokus på grenseområder, NCC planlegger å øke kadettstyrken med 8 lakh

Med tilgang som nøkkel bringer et MP-distrikt regjeringen hjem til mottakerne Månedlig plan for å få tilgang til budsjettet

“En legeberøring kan være eneste som mangler», ler han.

Krishnanunni sa at WiFi-prosjektet er et eksempel på “hvordan verden endres når internett gjøres tilgjengelig for en landsby som er løsrevet fra sivilisasjonen”.

The District Collector er blant de 19 vinnerne av The Indian Express Excellence in Governance Priser for 2020 og 2021. De toårige prisene feirer det fineste arbeidet utført av distriktsdommere, kvinner og menn betraktet som fotsoldatene i styresett mens de endrer manus som berører livene til utallige mennesker over hele landet.

Annonse

Den første hindringen for å lansere telemedisinprosjektet var å bygge et kommunikasjonsnettverk i et område som ikke hadde telefoner eller veier. Det var da Krishnanunni og teamet hoppet på ideen om WiFi.

Snart nådde et team fra Center for Social Computing (C4S) Kathirimalai og begynte å installere et tårn, og den nødvendige maskinvaren, med hjelp fra District Rural Development Agency (DRDA) sammen med NABARD. Den tekniske assistansen for internett kom fra byen Anthiyur, den nærmeste storbyen, omtrent 40 km fra skogen.

“Fastiliet er tilgjengelig for sluttbrukeren med bare ett klikk… Det lar folk få kontakt med legene eller mentorene på skjermen,” sa Roshy K Falgunan fra C4S, som spilte en nøkkelrolle i å sette opp 100 Mbps, lange -avstand trådløst anlegg.

Annonse

Innsatsen bærer frukter. Falgunan sa at lege-pasient-telemedisineksperimentet også hjalp myndighetene med å spore de som trengte akutt legehjelp. For eksempel, sa hun, er administrasjonen allerede i arbeid etter at en nylig studie fant at “20 % av befolkningen” led av underernæring og vitaminmangel.

The Indian Express Excellence in Governance Awards 2023

Men det er Ikke bare helsevesenet har blitt bedre etter at internettprosjektet ble lansert. Ifølge Roja, en landsbyassistentoffiser, har rundt 434 studenter fra Kathirimalai og landsbyer i nærheten også brukt WiFi-anlegget, noe som har resultert i “bedre lese- og skriveevner”. “Hvis elevenes lese- og skriveevner var under 20 i fjor, er de nå over 60,” sa hun.

Med 'Kathirimalai helsevesen-prosjektet' en suksess, utvider Erode-distriktsadministrasjonen prosjektet til lignende avsidesliggende områder i den vestlige Ghats-regionen.

Selv om noen er forsiktige med hensyn til prosjektets bærekraft, sa de fleste i landsbyen at de finner håp i Krishnanunnis “spesielle interesse” for WiFi-prosjektet, og hans hyppige inspeksjoner til bakkene til Kathirimalai.

© The Indian Express (P) Ltd