Hoe je midden in een drukke werkdag uit je dieptepunten komt

0
66

Geschreven door Dr. Kamna Chhiber

Werkdagen kunnen bijzonder hectisch en vol zijn en vereisen uw uiterste focus en aandacht. Een slecht, prikkelbaar of neerslachtig humeur kan een belangrijke belemmering worden om die geconcentreerde focus op taken te behouden, interferentie te veroorzaken in uw denkproces en misschien zelfs invloed te hebben op de manier waarop u reageert op mensen en situaties. Dit kan voorkomen dat je aan het einde van de dag dat gevoel van voldoening voelt, waardoor een cyclus van negativiteit, teleurstelling, prikkelbaarheid of boosheid verder in stand wordt gehouden. Het zou dan waarschijnlijk interfereren met wat u thuis of in uw persoonlijke relaties moet doen of zelfs van invloed kunnen zijn op de manier waarop u naar uw werk kijkt en uw eigen mogelijkheden om in die ruimte te zijn.

Dergelijke situaties rechtvaardigen dat u manieren vindt om dat wat een gevoel van dieptepunt, verdriet, zorgen of preoccupatie veroorzaakt, beter te beheersen en snel aan te pakken. Het aanpakken van deze toestanden kan het verschil maken tussen jezelf en de andere persoon naar wie je kijkt, die schijnbaar in staat is om alle taken die op hun pad komen te volbrengen en af ​​te ronden en duidelijk niet gehinderd wordt door negatieve of moeilijke scenario's en commentaar dat zich om hen heen ontvouwt.

Hieronder vindt u enkele handige manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat u snel uit dat dal komt dat in de loop van uw werkdag opduikt:

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Focus op grensgebieden, NCC is van plan om de sterkte van de cadetten met 8 lakh te verhogenMet toegang als sleutel brengt een MP-district de overheid thuis bij de begunstigden

Delhi Confidential: nieuw parlementsgebouw bijna klaar, parlementariërs worden emotioneel…

Risico's voor groei: diepgewortelde inflatie en depreciërende roepiePas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Vang het snel op: Een belangrijk aspect is het zo snel mogelijk opvangen van de opkomst van een mentale toestand. Bouw een bewustzijn op van wat de vroege indicatoren voor u kunnen zijn die zich manifesteren in de vorm van fysieke gewaarwordingen, cognitieve processen, emotionele ervaringen of gedragsacties en maniertjes.

Verhuizen kan nuttig zijn:

sterk>Als er een specifieke situatie is die een trigger is, is het belangrijk om weg te gaan. De fysieke afstand tot de mensen en de plaats kan ruimte voor je creëren om datgene wat je dwars zit los te laten en later perspectief op te bouwen.

Doe mee aan een korte activiteit die je kalmeert: Houd rekening met de activiteiten die u doorgaans kalmeren. Dit kan een bepaald muziekstuk zijn, iets dat je graag leest of doorbladert, of een korte wandeling, of ademhalingsoefeningen. Als u weet waardoor u zich een beetje ontspannen kunt voelen, kunt u ervoor zorgen dat u er onmiddellijk op kunt leunen om die steun van binnenuit te zoeken.

Advertentie

Stel uzelf enkele vragen:Soms werkt een afleiding alleen niet en moet u uzelf er misschien snel aan herinneren door de juiste vragen te stellen. Stel vragen als 'Is dit echt zo belangrijk?', 'In hoeverre kan het echt het traject van mijn leven veranderen?', 'Is dit echt het ergste dat kan gebeuren, wat mijn geest ervan maakt?'

Geef jezelf positieve bekrachtigingen: herinner jezelf op zulke momenten aan de dingen die je hebt bereikt en het goede dat al die tijd op je pad is gekomen. Als u vasthoudt aan deze positieve resultaten, kunt u een evenwichtiger perspectief opbouwen.

Een kort gesprek kan helpen: Bouw goede relaties op op het werk. Het kan handig zijn als je vrienden hebt binnen de organisatie waar je werkt om contact mee op te nemen en je ervaringen mee te delen. Ze fungeren niet alleen als klankbord, maar kunnen u ook helpen de situatie te verwateren, er vanuit een ander standpunt naar te kijken of met effectieve oplossingen te komen.
Wat vooral werkt, is vasthouden aan de overtuiging dat ongeacht het huidige scenario is het zou veranderen. Er zal zich een nieuwe, andere situatie voordoen en wat vandaag uitzonderlijk moeilijk en verontrustend lijkt, voelt misschien niet zo storend als je er de volgende dag naar kijkt.

© IE Online Media Services Pvt Ltd