Het Hooggerechtshof neemt vandaag pleidooien in behandeling tegen poll bonds

0
36

Het Hooggerechtshof neemt dinsdag verzoekschriften in behandeling die de geldigheid van de Electoral Bonds Scheme van 2018 aanvechten.

Volgens de rollijst, of de lijst van zaken van de rechtbank, een bank van opperrechter van India D Y Chandrachud en P S Narasimha zullen de zaak horen. Het werd op 15 december jongstleden gehoord door een bank onder voorzitterschap van rechter B R Gavai.

Hoewel het Centrum het plan “een grote stap in de richting van electorale hervorming” heeft genoemd, die “transparantie” en “verantwoording” zal verzekeren, tegenstanders van de stap beweren dat het de transparantie van politieke financiering aantast, aangezien het politieke partijen toestaat om in hun jaarlijkse bijdragerapporten aan de EC geen details bekend te maken over de identiteit van degenen die via electorale obligaties hebben gedoneerd. In april 2019 had een SC-bank partijen die donaties via obligaties hebben ontvangen, opdracht gegeven om de details bij de EC in te dienen.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

UPSC Key- 31 januari 2023: weten over kapitaaluitgaven, waterdiploma…< img src="https://images.indianexpress.com/2023/01/mandi-1200.jpg?resize=140,79" />

Economisch onderzoek 2023: hier zijn de belangrijkste conclusies

Delhi vertrouwelijk: advocaat, altijd

Genderkloof in niet-gegradueerde programma's wordt groter, winst van de afgelopen jaren zie …Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

© The Indian Express (P) Ltd