Har bruna M&M verkligen mindre konstgjord färg?

0
71
Ekaterina_Minaeva/Shutterstock.com

Om du någonsin har sett The Wedding Planner, minns du förmodligen scenen där Dr. Steve Edison, spelad av Matthew McConaughey, berättar för Mary Fiore, den titulära bröllopsplaneraren, spelad av Jennifer Lopez, att han bara äter bruna M&Ms eftersom han antar att de har mindre konstgjorda färger. Så, har han rätt?

Vi har några dåliga nyheter för alla er som har prioriterat bruna M&Ms. De har förmodligen den mest konstgjorda färgen.

I filmen framställs idén av Dr. Steve eftersom choklad är brun och så en brun M&M har mindre konstgjord färg, eller hur? För att ta reda på om det minnesvärda filmögonblicket är sant pratade Entertainment Weekly med två nutritionister—Lisa DeFazio och Elissa Goodman. Paret förklarade att logiken är felaktig och faktiskt är raka motsatsen.

M&M'S mjölkchokladgodis

Fortsätt och ät alla färger du vill ha.

Amazon

10,99 USD < img src="http://www.lifesavvy.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />
 

Mål

12,59 USD
 

Uppenbarligen har den bruna M&M fortfarande färg, och Defazio sa att basgodisbeläggningen runt chokladcentrumet på en M&M är vit. Det betyder att om inte din M&M är vit, har den fortfarande färg. Goodman gick dock vidare och förklarade att eftersom beläggningen är vit, är den bruna nyansen troligen en blandning av flera färger (som röd, gul och grön) för att få rätt nyans. Det betyder att du förmodligen får en mängd konstgjorda färger.

Varför undviker man färgning? McConaughy’s karaktär säger aldrig, men i den verkliga världen tror vissa att det finns ett samband mellan artificiell färgning och beteendeproblem hos barn och andra nämner potentiella cancerrisker på grund av studier gjorda på djur. Food and Drug Administration reglerar dock alla matfärger och färgämnen, och de som för närvarande används i USA har ansetts säkra av myndigheten.

I slutändan, om du vill undvik konstgjord färgning, M&Ms är förmodligen inte godiset för dig. Men om du, till skillnad från Dr. Steve—, klarar av att stoppa en handfull i munnen urskillningslöst, varför inte ta reda på hur godiset fick sitt namn?