Gujarat Panchayat Service junior klerk recruitment paper gelekt, 9,5 lakh kandidaten verschijnen weer

0
72

De Gujarat Panchayat Service Selection Board (GPSSB) heeft zondagochtend vroeg het vergelijkend examen voor de rekrutering van de junior griffiers van de regering van Gujarat uitgesteld, kort nadat aan het licht kwam dat het vragenformulier was uitgelekt. Het examen zou plaatsvinden op zondag 29 januari in 2.995 centra om 11.00 uur en volgens de functionarissen werden 16 mensen in deze zaak gearresteerd.

Lees |India Post GDS Recruitment 2023: Registratie begint voor 40889 vacatures; controleer hoe te solliciteren

Maar liefst 9,5 lakh kandidaten hadden gesolliciteerd voor 1.181 posten.

De Gujarat Anti Terrorist Squad (ATS) zei dat het 16 personen in dit verband had gearresteerd en de kopie van het vragenformulier had teruggevonden uit hun bezit.

De leidende voorzitter van GPSSB, Sandeep Kumar, kondigde later aan dat het onderzoek binnen 100 dagen zal worden uitgevoerd en dat een nieuwe datum in de komende dagen zal worden aangekondigd.

Alleen verhalen van abonneesAlles bekijken

Focus op grensgebieden, NCC is van plan om de sterkte van de cadetten met 8 lakh te verhogenMet toegang als sleutel brengt een MP-district de overheid thuis bij de begunstigden

Delhi Confidential: nieuw parlementsgebouw bijna klaar, parlementariërs worden emotioneel…

Risico's voor groei: diepgewortelde inflatie en dalende roepieNieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Tijdens een persconferentie zei hoofdinspecteur van politie (SP) van Gujarat ATS Sunil Joshi dat er tot nu toe 16 personen zijn gearresteerd in deze zaak, waaronder 15 uit Vadodara en één uit Hyderabad. Zeven van de 16 verdachten maken deel uit van een bende uit Bihar.

“De ATS van de staat arresteerde zondag rond 01.30 uur 15 verdachten van een computerexamencentrum genaamd Stackwise Technology in Vadodara, toen ze zich daar hadden verzameld met de kopie van het vragenformulier. Het van hen teruggekregen vragenpapier kwam overeen met dat van het originele papier, wat de regering ertoe bracht onmiddellijk te beslissen over het uitstellen van het examen, & #8221; zei hij.

Lees ook |UPSSSC PET-resultaat 2022 verklaard; hoe score te controleren

Werkend aan een tip dat een man uit Odisha, geïdentificeerd als Pradip Nayak, het vragenformulier zou bezorgen aan Ketan Barot en Bhaskar Chaudhary in de stad Vadodara, vormde de ATS een speciaal team met personeel van de Surat Crime Branch en Vadodara Special Operations Group (SOG) en arresteerde 15 personen van het examencentrum samen met de kopie van de foto en kopie van het vragenformulier, zei Joshi.

Advertentie

“Toen we contact opnamen met de GPSSB, bevestigde het dat de kopieën overeenkwamen met die van het originele vragenformulier. Er werd direct besloten om het examen uit te stellen,” zei hij.

Nader onderzoek wees uit dat Nayak de kopie van het papier had gekregen van ene Jeet Nayat, die werkte bij KL Hitech Press in Hyderabad, waar het papier werd gedrukt. Een team haastte zich naar Hyderabad en arresteerde Nayak die naar Gujarat werd gebracht, zei hij.

Barot en Chaudhary zijn in het verleden gearresteerd in zaken die zijn onderzocht door het Central Bureau of Investigation (CBI), zei hij. Chaudhary is een inwoner van Bihar en woont in Vadodara, en Mohanty komt uit Odisha en woont in Surat, zei Joshi.

Advertentie Lees ook |CARS24 neemt in volgend kwartaal meer dan 500 werknemers aan voor technische, niet-technische functies

“De beschuldigde uit Odisha nam via de bende uit Bihar contact op met Chaudhary en Barot. Chaudhary en Barot namen vervolgens contact op met de beklaagde in Gujarat, en ze besloten allemaal samen te komen in het examencentrum van Chaudhary in Vadodara, Zei Joshi.

Hij zei dat de meeste beklaagden betrokken zijn bij onderwijsadviesbureaus.

“De beklaagden zijn geboekt op grond van secties 406 en 409 (criminele schending van vertrouwen), 420 (chreating) en 120(B) (criminele samenzwering) van het Indiase wetboek van strafrecht (IPC) en de zaak zal worden onderzocht door de ATS,” zei hij.

Verder onderzoek zal de mate van uitwisseling van geld en de betrokkenheid van studenten in dit verband aan het licht brengen. Een ATS-team werd naar Odisha gestuurd om een ​​gezochte beschuldigde van de staat te arresteren, zei hij.

Joshi onthulde de modus operandi en zei dat Nayak in contact kwam met een bende uit Bihar onder leiding van ene Murari Paswan, een van de beschuldigde.

Advertentie Lees ook |Vrouwen uit tier 2-steden die de arbeidsmarkt niet domineren: rapport

“Paswan en zijn bendelid Mintu Kumar namen contact op met de verdachten uit Vadodara. Via de Paswan-bende kwam de leveranciersgroep in contact met de ontvangers,” zei hij.

“De meesten van hen zijn betrokken bij onderwijsadvies, en één is mede-eigenaar van een verpleegschool. We hebben 16 beklaagden gearresteerd en de bende is volledig op hol geslagen, & #8221; zei hij.

Advertentie

Vroeg op de dag vertelde Sandeep Kumar van GPSSB aan verslaggevers dat het onderzoek binnen 100 dagen zal plaatsvinden.

Het bestuur betreurde het ongemak voor de kandidaten en kondigt aan dat het examen op zijn vroegst opnieuw zal worden afgenomen, waarvoor het bestuur een nieuwe advertentie zal plaatsen.

Advertentie

Intussen bereikten de kandidaten de examencentra van ver -off-plaatsen op zondag en sprak zijn woede uit over de ontwikkeling.

Leden van de National Students’ Volgens de politie blokkeerde de Union of India (NSUI), de studentenafdeling van het Congres, wegen en schreeuwde leuzen tegen de regering, terwijl een aantal van hen in verschillende delen van de staat werd vastgehouden. Leden van Akhil Bharatiya Vidyarthi Parishad (ABVP), de studentenafdeling van Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) namen ook deel aan het protest.

Lees ook |BPSC 68th CCE: Prelims examendatum bekend; toegeven dat de kaart op 28 januari wordt vrijgegeven.

Sommige van de boze kandidaten eisten krachtige actie tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor het papierlek.

Politieteams werden ingezet bij de examencentra en bushaltes terwijl geagiteerde kandidaten hun angst en woede uitten over de ontwikkeling.

“We voelen ons hulpeloos en onzeker over hun toekomst vanwege incidenten met papierlekken die regelmatig plaatsvinden. De overheid moet ervoor zorgen dat een dergelijk incident zich niet herhaalt. We kwamen van verre oorden en namen de moeite om hier te komen, maar ontdekten dat het examen was geannuleerd,” zei een kandidaat.

Het congres van de oppositie en de Aam Aadmi Party (AAP) eisten streng optreden tegen de daders.

Gujarat AAP-president Isudan Gadhvi eiste dat de regering een speciaal onderzoeksteam (SIT) zou vormen onder leiding van een gepensioneerde rechter van het Hooggerechtshof om de gevallen van papierlekken in de staat te onderzoeken.

“Afgezien van de SIT, we eisen dat de regering met een strikte wet komt tegen papierlekken tijdens de komende begrotingssessie van de Assemblee (die begint op 23 februari). De regering zou ook een vergoeding van Rs 50.000 aan de kandidaten moeten bieden en ervoor moeten zorgen dat de kandidaten niet gedwongen worden om de vergoedingen opnieuw te storten,” Gadhvi vertelde verslaggevers.

Het Gujarat-congres richtte zich tijdens de aflevering ook op de regering. “De wervingsbureaus onder het BJP-regime zijn het epicentrum van corruptie geworden,” Congresleider Arjun Modhwadia zei.

“De BJP-regering, die speelt met de toekomst van de jeugd, komt niet in aanmerking om ook maar één dag aan de macht te blijven…Er zijn ongeveer 31 dergelijke gevallen sinds 2014. Het is moeilijk te begrijpen waarom de BJP een dergelijke zaak niet kan stoppen,” zei hij.