Geschil over Shiv Sena naam, symbool: Beide facties dienen schriftelijke verklaringen in,

0
41

Zowel de hoofdminister van Maharashtra, Eknath Shinde, als voormalige door CM Uddhav Thackeray geleide facties van de Shiv Sena hebben maandag hun schriftelijke verklaringen ingediend ter ondersteuning van hun aanspraken op controle over de naam en het symbool van de partij bij de verkiezingscommissie, aldus EC-bronnen.

De twee partijen hadden nu hun argumenten afgerond en documenten en schriftelijke verklaringen ingediend om hun beweringen te staven, aldus een EC-bron. Volgens de bron zal de EC enige tijd nodig hebben om te beslissen welke kant de 'echte' Shiv Sena vertegenwoordigde.

Nadat de twee partijen beweerden de echte Shiv Sena te zijn, keurde de EC een tussentijds bevel goed in Oktober 2022 toewijzing van alternatieve namen en symbolen – Balasahebanchi Shiv Sena aan de factie onder leiding van Shinde en Shiv Sena (Uddhav Balasaheb Thackeray) aan die onder leiding van Thackeray – totdat het een definitieve beslissing in de zaak neemt.

Hoewel het niet duidelijk is hoe lang de EC erover zal doen om over de zaak te beslissen, worden twee zetels in de Maharashtra Assembly – Kasba Peth en Chinchwad – werden aangekondigd op 18 januari. De publicatie in de krant voor de peilingen is gepland voor dinsdag en de peiling vindt plaats op 27 februari.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

UPSC Key- 31 januari 2023: weten over kapitaaluitgaven, waterdiploma…< figuur>Economische enquête 2023: hier zijn de belangrijkste conclusies

Delhi vertrouwelijk: advocaat, altijd

Genderkloof in niet-gegradueerde programma's wordt groter, winst van laatste enkele jaren lo…Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe