Forskere oppdager en massiv meteoritt på 7,7 kg i Antarktis

0
42

Meteoritter er steinete ting som faller ned fra verdensrommet. I de fleste tilfeller brenner meteoritter ut så snart de kommer inn i jordens atmosfære. Et team av forskere har nå oppdaget en massiv meteoritt på 7,7 kg i Antarktis. Selv om denne steinen på 7,7 kg kanskje ikke høres så mye ut, regnes den faktisk som et massivt objekt i meteorittenes verden.

I tillegg til den massive har forskere også funnet fire mindre meteoritter i samme nærhet. Siden det meste av Antarktis overflate er dekket av snø, gjør det det enkelt å oppdage og oppdage svartfargede steinlignende meteoritter.

Et team på fire har også brukt teknologi som satellittbilder for å oppdage meteoritter, og det sies å ha en høyere vitenskapelig verdi. Gjennom årene har forskere oppdaget over 45 000 meteoritter i Antarktis-området, og den massive tilhører eliteklubben av de 100 største meteorittene som de noen gang har funnet.

“Meteorittens størrelse er imidlertid mindre viktig enn sedimentet: Deretter vil Maria og hennes medforskere studere sammensetningen og lete etter potensielle mikrometeoritter.” sier Field Museum og de sa også at “Antarktis er avsidesliggende, bittert kaldt, tørt: forhold som gjør det til et tøft sted å jobbe, men utmerket for å finne meteoritter med minimal forvitring.”

Teamet ble ledet av Maria Valdes, en kosmokjemiker ved Robert A. Pritzker Center for Meteoritics and Polar Studies ved Field Museum of Natural History.

Subscriber Only StoriesView All

Delhi konfidensielt: samler inn minner

1. februar 1983, førti år siden: Vasantrao Patil To Be CM

UPSC Key- 31. januar, 2023: Vet om kapitalutgifter, vanndiplom…

Økonomisk undersøkelse 2023: Her er de viktigste takeawayene Bruk nyttårskampanjekode SD25

Forskere vil nå sende disse til et forskningsanlegg — Royal Belgian Institute of Natural Sciences for å studere og forstå ulike egenskaper ved meteorittene, som vanligvis er en del av en planet, asteroider eller kometer. Noen av disse kan til og med komme fra et annet solsystem og vil være sammensatt av forskjellige mineraler.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.