“En påminnelse om alla strider vi har överlevt”: Twinkle Khanna skriver en kraftfull anteckning om åldrande

0
69

Åldrande är en oundviklig övergång varje person går igenom. Men att komma överens med det kan vara en skrämmande upplevelse för många eftersom samhället lägger oöverstiglig vikt vid att se ungdomlig ut. Men Twinkle Khanna bryter mot denna vanliga uppfattning som tog till Instagram för att dela vad åldrande verkligen är. “Ålder är ett matematiskt problem,” började hon säga.

Twinkle fortsatte, “Det finns siffror som måste åtgärdas. Det är dock inte en delningssumma, där vi reduceras till en bråkdel av vad vi en gång var. Det är en multiplikator.”

Medan många tenderar att anta att de håller på att förlora sitt gamla jag när de blir äldre, förklarade författaren att vi är en summa av alla upplevelser vi har varit med om. “Vid 49 är du fortfarande flickan som en gång klättrade i träd och misshandlade alla pojkar. Den unga kvinnan med ett förakt för konventioner. Den nyblivna mamman medläckande bröst och hårda ambitioner,” skrev hon och tillade att “när du går, bär du varje version av dig inuti”.

 

Se det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg som delas av Twinkle Khanna (@twinklerkhanna) 

“ Du har inte ett hjärtesorg, ett sammanbrott, en sann kärlek, en framgång; du har ett berg av dem,” Glitter till.

Många tittar på tecken på åldrande, särskilt de rynkor som visas i ansiktet och på kroppen, med förakt. Men det är dags att ge vårt perspektiv en förändring, sa hon. “Och de där rynkiga linjerna? Vad sägs om att vi betraktar dem som motsvarigheten till en generals medaljer, fästa på vår hud, en påminnelse om alla strider vi har överlevt och de vi har vunnit?”

Twinkle’s kraftfull syn på åldrande fick genklang hos många som tog till kommentarsavsnittet i hennes inlägg för att dela sina åsikter om detsamma.

“Det är något av en ironi. Din kropp är ett tecken på åldrande men det är också en återspegling av hur du har odlat ditt sinne. Som du med rätta överväger vid denna tidpunkt … det sker en förändring. Du är inte längre orolig för ditt utseende och känner dig “okej” för att inte passa in! Och när du ser tillbaka kan du bara ana. Hur kände du att du gjorde det du gjorde? Och det är den aktuella parametern också. Hur mår du? Det svaret är en inkörsport till din själ … det ultimata målet för mänsklig erfarenhet. Hur kärleksfull omtänksam och spännande har resan varit. Allt annat är en beräkning,” en användare skrev.

LÄS OCKSÅ |Aashka Goradia slår till mot kroppsskam: 'En vältränad, stark kropp och själ bryr sig inte om att kommentera andra'

En annan kommenterade: “Vi har alla berg av ärroch erfarenhet inom oss som har format oss till en person som förlitar sig mer på självkärlek och acceptans av sig själv. Vi har lärt oss att älska och acceptera oss själva utan att bry oss om andras åsikter och helt undvika åsikterna från människor som inte spelar någon roll.”

Annons

Men om man fortfarande vill titta yngre än deras ålder hade Twinkle tidigaredelat med sig av några viktiga tips. 47-åringen sa att när hon var yngre hade hon tre mål: att vara mamma, vara hundförälder och ha en trädgård. “Nu, när barnen och hunden förvandlar min hjärna till en masala bheja-yngel, flyr jag till min trädgård. Även om du inte har en trädgård hemma, placera några växter nära ditt fönster eller på balkongen. Detta kan lyfta ditt humör omedelbart, förbättra koncentrationen och hjälpa dig att stressa ner”, rådde hon.

Hon tillade att för att besegra stressen kan man prova att äta små måltider till middag. “När du äter mindre på natten kan din kropp vila istället för att lägga för mycket energi på att smälta mat. Precis som Waheeda (Rehman) ji äter jag också en omelett till middag och sen ska jag lägga mig vid 22:00,” sa hon och tillade att en annan sak man kan göra är att börja lära sig en ny färdighet.

Andningsövningar, bära solskyddsmedel, och att bli vän med böcker är några andra “anti-aging vapen” som Twinkle delade.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

UPSC-nyckel – 31 januari 2023: Vet om kapitalutgifter, vattendiplom…

Ekonomisk undersökning 2023: Här är de viktigaste tipsen

Delhi Konfidentiellt: Advokat, alltid

Könsskillnaderna i grundutbildningarna ökar, de senaste årens vinster…Använd nyårskampanjkod SD25Annons

📣 För fler livsstilsnyheter , följ oss på Instagram | Twitter | Facebook och missa inte de senaste uppdateringarna!

© IE Online Media Services Pvt Ltd