Door CJI geleide Bench om pleidooien tegen gedwongen religieuze bekering te horen

0
65

VERZOEKSCHRIFTEN IN AANHANG bij het Hooggerechtshof waarin maatregelen worden gevraagd om gedwongen en frauduleuze religieuze bekeringen te stoppen, zullen nu worden behandeld door een nieuwe rechtbank.

De zaak, die aanhangig was bij een rechtbank onder voorzitterschap van rechter M R Shah, zal worden behandeld nu worden gehoord door een Bench voorgezeten door de opperrechter van India D Y Chandrachud.

De lijst met aanklachten voor maandag laat zien dat de zaak op de lijst staat samen met petities die wetten tegen bekering van religies in verschillende staten aanvechten voor de door het CJI geleide Bench , waartoe ook rechters P S Narasimha en J B Pardiwala behoren.

De rechtbanken Shah en C T Ravikumar hadden eerder bezwaren tegen de handhaving van het verzoekschrift van advocaat Ashwini Upadhyay verworpen. De rechtbank noemde gedwongen religieuze bekeringen een “ernstig probleem” en had op de laatste hoorzitting op 9 januari de hulp ingeroepen van procureur-generaal R Venkataramani.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Focus op grensgebieden, NCC is van plan om de cadetsterkte met 8 lakh te verhogen

Met toegang als sleutel brengt een MP-district de overheid thuis bij de begunstigden

Delhi Confidential: nieuw parlementsgebouw bijna klaar, parlementsleden worden emotioneel. ..

Risico's voor groei: diepgewortelde inflatie en afschrijvend rupeeMonthly plan om toegang te krijgen tot Budget

De rechtbank waarschuwde op die dag ook de raadsman die verscheen voor Tamil Nadu, die ontkende dat er in de staat gedwongen frauduleuze bekeringen plaatsvonden en drong er bij de Bench op aan de zaak over te laten aan de wetgevende macht. De raadsman voerde aan dat indiener een BJP-lid was en beweerde dat het pleidooi politiek gemotiveerd was.

Justitie Shah berispte hem en zei dat het al had besloten de kwestie te onderzoeken. 'Je kunt verschillende redenen hebben om zo geagiteerd te zijn. Zet gerechtelijke procedures niet om in andere dingen. We houden ons niet bezig met A-staat of B-staat. Zie het niet als gericht op één staat. Maak het niet politiek”, zei hij tegen de raadsman.

© The Indian Express (P) Ltd