China's 2022 smartphone-verzendingen de laagste in 10 jaar: IDC

0
58

De verkoop van smartphones in China daalde in 2022 met 13% jaar-op-jaar, de grootste daling voor de sector in tien jaar, aangezien consumenten voorzichtig uitgaven, zei marktonderzoeksbureau IDC op zondag.

Het totale aantal verzonden apparaten was 286 miljoen, tegen 329 miljoen in 2022. Dat betekende dat het totale verkoopvolume in 2022 het laagste was sinds 2013 en de eerste keer sindsdien dat de jaarlijkse verkoop onder de 300 miljoen daalde, zei IDC in een rapport.< br /> Fabrikant van Android-handsets Vivo was het best verkopende merk gedurende het jaar, met een marktaandeel van 18,6%. Het totale aantal zendingen daalde echter met 25,1% jaar-op-jaar.

Honor werd gerangschikt als het op een na best verkopende merk, met een groei van meer dan 34%, zij het vanaf een lage basis. Apple Inc was het derde best verkochte telefoonmerk in 2022, samen met Oppo. De totale omzet van Apple daalde met 4,4% jaar-op-jaar en presteerde ruimschoots beter dan de neergang van de markt.
Hoewel iPhones in het vierde kwartaal het best verkopende merk waren in de periode van drie maanden, daalden de jaar-op-jaarverkopen nog steeds door problemen met de toeleveringsketen als gevolg van onrust onder de werknemers in de fabriek van fabrikant Foxconn in de stad Zhengzhou de vraag groter dan verwacht, schreven onderzoekers.

Strenge COVID-19-controles in China, die in het voorjaar van 2022 in verschillende steden werden opgevoerd, wogen zwaar op de economie, die terugzakte naar een van de slechtste niveaus in bijna een halve eeuw vorig jaar.

Alleen verhalen van abonneesBekijk alles

UPSC-sleutel – 31 januari 2023 : Weten over kapitaaluitgaven, waterdiploma…Economisch onderzoek 2023: dit zijn de belangrijkste conclusies

Delhi Vertrouwelijk: Advocaat, altijdGenderkloof in niet-gegradueerde programma's wordt groter, winsten van de afgelopen jaren lo…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

De duik in de verkoop van smartphones in China weerspiegelde de wereldwijde prestaties van de sector. In 2022 bedroegen de wereldwijde verzendingen van smartphones 1,2 miljard, het laagste aantal sinds 2013 en een jaar-op-jaar daling van meer dan 11%, volgens IDC. (rapportage door Josh Horwitz; bewerking door Robert Birsel)

© IE Online Media Services Pvt Ltd