Home Svenska Bihar Board Class 12:e tentamen: Över 13,18 lakh studenter kommer att dyka upp för mellanprov

Bihar Board Class 12:e tentamen: Över 13,18 lakh studenter kommer att dyka upp för mellanprov

0

Bihar Board Class 12th examen: The Bihar School Examination Board på måndagen meddelade att 13 18 227 kommer att dyka upp för det mellanliggande (klass 12) provet, varav 6 36 432 är flickor och 6 81 795 är pojkar . BSEB-proven kommer att hållas i 1 464 centra över hela staten från 1 till 11 februari.

Det finns 80 examenscenter inrättade i Patna där totalt 79 641 studenter kommer att dyka upp för styrelsens prov. Detta är första gången som styrelsen har genererat ett unikt ID för studenterna som förekommer i tentamen.

I år kommer studenterna att få 100 procent ytterligare frågor. Tidigare i frågor av objektiv typ fick eleverna svara på 50 frågor, nu kommer de att få 100 frågor och de måste svara på 50 frågor. På samma sätt kommer eleverna att få extra frågor i subjektiva frågor .

Läs också |BSEB Bihar Board 2023: Interexams antagningskort släppt; kontrollera hur man laddar ner

Det senaste som en student kan rapportera till provplatsen är 10 minuter innan tentamens början. Studenter som rapporterar efter den aviserade tiden kommer inte att tillåtas delta i tentamen.

Subscriber Only StoriesView All

Delhi Confidential: Samla minnen

UPSC-nyckel – 31 januari 2023 : Lär dig om kapitalutgifter, vattendiplom…

Ekonomisk undersökning 2023: Här är de viktigaste tipsen

Delhi Konfidentiellt: Advokat, använd alltid nyårskampanjkod SD25

Regeringen har satt § 144 i kraft 200 meter från examenscentret så att förutom studenter ingen annan person kan komma in i lokalerna. CCTV-kameror sätts på plats för smidigt genomförande av tentor. En videofotograf har utsetts för varje 500:e studenter. Studenter kommer att genomsökas innan de går in i tentamenshallen.

Styrelsen har också hittat ut en mekanism för att hjälpa studenter som har tappat bort sina hallbiljetter eller glömt dem hemma. I sådana scenarier kommer eleverna att verifieras genom sina skannade foto och rullark.

Under det första skiftet måste eleverna lämna in OMR-bladet senast kl. 11.00 och i det andra skiftet kl. 15.15. Eleverna får 15 minuter på sig att läsa frågeformuläret.

© IE Online Media Services Pvt Ltd