7 verrassende manieren om een ​​rijstkoker te gebruiken

0
77
The Herbeevore/Kirbie's Cravings/Sweet Peas and Saffron

Slowcookers en airfryer krijgen veel aandacht, maar vergeet ook de rijstkokers niet. Deze apparaten zijn niet beperkt tot het koken van rijst. Dankzij een unieke kookmethode kunnen rijstkokers vochtige, smaakvolle en malse gerechten maken die perfect zijn voor elke maaltijd van de dag. Hier zijn enkele van onze favoriete ideeën.

Inhoudsopgave

Kook alle soorten granen
Soepen en stoofschotels maken
Groenten stomen
Fruit pocheren
Warm ontbijt serveren
Pannenkoeken bereiden
Maak een luchtige frittata

Kook alle soorten granen

Zoete erwten en saffraan

Rijst is niet het enige graan dat je in je rijstkoker kunt maken. Dit apparaat werkt goed voor het bereiden van veel andere granen, waaronder quinoa, gerst, bulgur en meer.

Voeg gewoon het graan en het water toe in de aanbevolen verhouding, zet het fornuis aan en laat het het werk voor je doen. Begin met dezelfde water-tot-korrelverhouding die u in een pan zou gebruiken en pas indien nodig het waterniveau of de kooktijd bij de volgende ronde aan. Dit recept van Sweet Peas and Saffron laat je zien hoe je elke keer perfect donzige quinoa in je rijstkoker kookt.

BetterBody Foods Biologische Quinoa

Hoogwaardige quinoa die eeuwig meegaat.

Amazon

$8,15
 

Soepen en stoofschotels maken

BakeSpace

Rijstkokers zorgen voor een langzame, gelijkmatige warmte, dus ze zijn goed geschikt voor het maken van een verscheidenheid aan soepen en stoofschotels. Verwarm het voor en fruit je groenten in de pan voordat je vloeistof toevoegt om alles samen te stoven.

Houd er rekening mee dat soepen met veel zetmeel, zoals aardappelsoep, te dik kunnen worden en aan de bodem van het fornuis kunnen blijven plakken. Als je dit soort soep wilt maken, moet je het af en toe roeren. Voor een hands-off ervaring, blijf bij soepen op basis van water en bouillon. We houden van dit recept voor kippennoedelsoep van BakeSpace.

Aroma Housewares ARC-914SBD Digital Cool- Touch rijstkorrelkoker

Deze rijstkoker maakt tot vier kopjes rijst en ander voedsel.

Amazon

$ 29,92
$ 39,99 Bespaar 25%

< h2 role="heading" aria-level="2">Groenten stomen

Southern Kissed

Een stoommandje is alles wat je nodig hebt om perfect malse gestoomde groenten in je rijstkoker te maken. Voeg net genoeg water toe om de bodem van het stoommandje te raken, gooi je groenten erin en laat ze koken tot het water is verdampt.

Je kunt ook groenten stomen terwijl je rijst of granen kookt, door ze toe te voegen aan de stoomschaal of -mand bovenop de rijst of granen, en laat de stoom van de rijst of het graan koken om de groenten te koken. De kooktijden van de groenten kunnen variëren, controleer deze daarom regelmatig wanneer u een nieuw recept uitprobeert. Dit eenvoudige recept van Southern Kissed leert hoe je perfect gestoomde broccoli maakt.

OXO Good Grips roestvrijstalen stomer met uitschuifbare handgreep

Voor het stomen van allerlei soorten groenten.

Amazon

$22,95 < br/> 

Pocher fruit

Jeanette’s Healthy Living

Fruit pocheren of langzaam koken in zijn eigen sappen , is een geweldige manier om de natuurlijke zoetheid van fruit zoals peren, appels en perziken naar voren te brengen. Deze kunnen worden geserveerd met ijs, granola of andere combinaties als ontbijt of dessert.

Om fruit in een rijstkoker te pocheren, voegt u gewoon uw gesneden fruit toe aan een fornuis met een vorm van vloeistof, of het nu water, sap of ahornsiroop is. Kook vervolgens het fruit tot het zacht en mals is, wat meestal 15-20 minuten duurt, afhankelijk van hoeveel je kookt. We houden van dit recept voor gepocheerde granaatappelkruidperen van Jeanette’s Healthy Living.

Aroma Housewares Rijstkoker

Een stevige en betaalbare rijstkoker.

Amazon

$19.68
 

Serveer een warm ontbijt

De Herbeevore

Havermout is een geweldige ontbijtkeuze voor grote gezinnen omdat het betaalbaar is, gemakkelijk te maken en kan worden aangepast aan de smaakvoorkeuren van elke persoon. Havermout is nog gemakkelijker te maken in een rijstkoker – voeg gewoon havermout en water toe aan de rijstkoker, zet hem aan en laat hem zijn werk doen.

Voor een supereenvoudig ontbijt zet je een paar verschillende toppings en laat je kinderen toevoegen wat ze maar willen aan hun havermout. Een rijstkoker houdt het ook warm na het koken, zodat niemand zich zorgen hoeft te maken over koude havermout als ze laat wakker worden. Dit recept van The Herbeevore legt uit hoe je elke keer perfecte havermout maakt in de rijstkoker.

Bob's Red Mill Biologische Ouderwetse Havermout

Maak thuis smakelijke haver.

Amazon

$ 9,77
 

Pannenkoeken bereiden

Kirbie's verlangens

Ja, rijstkokers kunnen zelfs pannenkoeken maken! Als je een rijstkoker gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken dat je ze op het juiste moment omdraait of zelfs eindeloze hoeveelheden beslag op de bakplaat giet.

Gebruik dit apparaat in plaats daarvan om één gigantische, donzige pannenkoek die minstens twee mensen kan voeden. Dit recept van Kirbie's Cravings laat je precies zien hoe je het moet doen. Werk af met siroop, fruit of slagroom voor een smakelijke ochtendtraktatie.

Mrs. Butterworth's Siroop, Origineel, 128 Fl oz

Hiermee kom je door tientallen ontbijtjes heen.

Amazon

Maak een Fluffy Frittata

Gewoon Bento

Als de prijs van eieren niet altijd hoog is, is een frittata een budgetvriendelijke, stevige maaltijd. Frittata's, gemaakt met eieren en vulstoffen zoals aardappelen, groenten en kaas, zijn relatief eenvoudig te maken, maar kunnen zelfs nog lekkerder zijn in een rijstkoker.

Een rijstkoker zorgt ervoor dat je eieren super vochtig en luchtig blijven , terwijl ze in een oven droog en gaar kunnen worden. We houden van dit recept van Just Bento, maar je kunt je frittata aanpassen met alle ingrediënten die je bij de hand hebt.

Zojirushi NS-TSC10 5-1/2-Cup (ongekookt) Micom rijstkoker en verwarmer

Een luxe rijstkoker.

Amazon < p class="product-price">$158.85
$232.50 Bespaar 32%

Best Buy < p class="product-price">$ 199,49
 

Doel

$ 199,49
 

Niet doen beperk je rijstkoker tot alleen rijst koken! Dit handige apparaat kan worden gebruikt om fruit te pocheren, ontbijten te bereiden en heerlijke soepen te maken. Hier zijn enkele van onze favoriete alternatieve manieren om je rijstkoker dit jaar te gebruiken.