7 överraskande sätt att använda en riskokare

0
42
The Herbeevore/Kirbie’s Cravings/Sweet Peas and Saffran

Slow cookers och airfryers får mycket uppmärksamhet, men glöm inte riskokarna. Dessa apparater är inte begränsade till att koka ris. Tack vare en unik tillagningsmetod kan riskokare göra fuktiga, smakrika och möra rätter perfekta för dagens måltid. Här är några av våra favoritidéer.

Innehållsförteckning

Koka alla sorters spannmål
Gör soppor och grytor
Ånga grönsaker
Pochera frukt
Servera varm frukost
Förbered pannkakor
Skapa en fluffig Frittata

Koka alla sorters spannmål

Sötärtor och saffran

Ris är inte det enda korn du kan göra i din riskokare. Denna apparat fungerar bra för att laga många andra spannmål, inklusive quinoa, korn, bulgur och mer.

Tillsätt bara spannmål och vatten i det rekommenderade förhållandet, sätt på spisen och låt den göra jobbet åt dig. Börja med samma vatten-till-korn-förhållande som du skulle använda i en gryta och justera vattennivån eller tillagningstiden på nästa omgång om det behövs. Det här receptet från Sweet Peas and Saffron visar hur du lagar perfekt fluffig quinoa i din riskokare varje gång.

BetterBody Foods Ekologisk Quinoa

Quinoa av hög kvalitet som håller för evigt.

Amazon

8,15 USD
 

Gör soppor och grytor

BakeSpace

Riskockar ger en långsam, jämn värme, så de fungerar bra för att göra en mängd olika soppor och grytor. Förvärm den och fräs dina grönsaker i grytan innan du tillsätter vätska för att stuva ihop allt.

Observera att soppor med mycket stärkelse, som potatissoppa, kan tjockna för mycket och fastna i botten av spisen. Om du vill göra den här typen av soppa måste du röra om den ibland. För en praktisk upplevelse, håll dig till vatten- och buljongbaserade soppor. Vi älskar detta recept på kycklingnuddelsoppa från BakeSpace.

Aroma Housewares ARC-914SBD Digital Cool- Touch Rice Grain Cooker

Denna riskokare rymmer upp till fyra koppar ris och annan mat.

Amazon

29,92 USD
39,99 USD Spara 25 %

< h2 role="heading" aria-level="2">Steam Grönsaker

Southern Kissed

En ångkorg är allt du behöver för att göra perfekt möra ångade grönsaker i din riskokare. Tillsätt precis tillräckligt med vatten för att vidröra botten av ångkorgskorgen, lägg i dina grönsaker och låt dem koka tills vattnet har avdunstat.

Du kan också ånga grönsaker medan du kokar ris eller korn genom att tillsätta dem i ångbrickan eller korgen ovanpå riset eller kornen, och låt ångan från riset eller spannmålskokningen koka grönsakerna. Tillagningstiderna för grönsakerna kan variera, så du bör kontrollera dem ofta när du provar ett nytt recept. Detta enkla recept av Southern Kissed lär ut hur man gör perfekt ångad broccoli.

OXO Good Grips ångbåt i rostfritt stål med förlängbart handtag

För ångkokning av alla sorters grönsaker.

Amazon

22,95 USD < br/> 

Poachfrukt

Jeanette’s Healthy Living

Pochera frukt eller sakta tillaga den i sin egen juice , är ett bra sätt att ta fram den naturliga sötman hos frukter som päron, äpplen och persikor. Dessa kan serveras med glass, granola eller andra tillbehör till frukost eller efterrätt.

För att pochera frukt i en riskokare, tillsätt helt enkelt din skurna frukt i en spis med någon form av vätska, oavsett om det är vatten, juice eller lönnsirap. Koka sedan frukten tills den är mjuk och mjuk, vilket vanligtvis tar 15-20 minuter, beroende på hur mycket du lagar. Vi älskar det här receptet på pocherade granatäpplekryddade päron av Jeanette’s Healthy Living.

Aroma Housewares riskokare

En robust och prisvärd riskokare.

Amazon

19,68 USD
 

Servera varm frukost

The Herbeevore

Havregrynsgröt är ett utmärkt frukostval för stora familjer eftersom det är prisvärt, lätt att göra och kan anpassas efter varje persons smakpreferenser. Havregrynsgröt är ännu enklare att göra i en riskokare—tillsätt bara havre och vatten i spisen, sätt på den och låt den göra sitt.

För en superenkel frukost, ställ ut några olika pålägg och låt dina barn lägga till vad de vill till sin havregryn. En riskokare håller också sakerna varma efter tillagningen, så ingen behöver oroa sig för kall havregryn om de vaknar sent. Det här receptet från The Herbeevore förklarar hur man gör perfekt havregryn i riskokaren varje gång.

Bob's Red Mill Organic Old Fashioned Rolled Oats

Gör läckra havre hemma.

Amazon

9,77 USD
 

Förbered pannkakor

Kirbie’s cravings

Ja, riskokare kan till och med göra pannkakor! När du använder en riskokare behöver du inte oroa dig för att vända dem vid rätt tidpunkt eller ens hälla oändliga mängder smet på grillen.

Använd istället den här apparaten för att göra en gigantisk, fluffig pannkaka som kan mata minst två personer. Det här receptet från Kirbie’s Cravings visar dig exakt hur du gör. Toppa med sirap, frukt eller vispad grädde för en god morgongodis.

Mrs. Butterworths sirap, original, 128 Fl oz

Detta kommer att ta dig igenom dussintals frukostar.

Amazon

Skapa en fluffig Frittata

Just Bento

När priset på ägg inte är på topp genom tiderna, är en frittata en budgetvänlig, rejäl måltid. Gjorda av ägg och fyllmedelsingredienser som potatis, grönsaker och ost, frittatas är relativt enkla att göra, men kan vara ännu bättre i en riskokare.

En riskokare gör att dina ägg förblir superfuktiga och fluffiga , medan de kan bli torra och överkokta i en ugn. Vi gillar det här receptet av Just Bento, men du kan anpassa din frittata med vilka ingredienser du än har till hands.

Zojirushi NS-TSC10 5-1/2-Cup (Okokt) Micom Rice Cooker and Warmer

En riskokare som är värdig att spendera.

Amazon < p class="product-price">158,16 USD
232,50 USD Spara 32 %

Bästa köp < p class="product-price">199,49 USD
 

Mål

199,49 USD
 

Don’ begränsa din riskokare till att bara koka ris! Denna praktiska apparat kan användas för att pochera frukt, förbereda frukostar och göra läckra soppor. Här är några av våra favoritalternativ för att använda din riskokare i år.