UP utfärdar riktlinjer för “ingen fusk”-prov, vaktmästare bad att inte använda mobiler

0
42

Uttar Pradesh’s Board of Secondary Education har utfärdat en lista med riktlinjer, som inkluderar att förbjuda tentamensvakter från att använda mobiler, miniräknare eller andra e-enheter, för att säkerställa att det inte förekommer fusk i delstatsstyrelsens prov nästa månad.

Hemtio procent av tentamensvakterna vid examenscentra kommer att vara externa och en lärare i ämnet för vilket en examen hålls kommer inte att ställas i tjänst, enligt ett uttalande från Uttar Pradesh-regeringen. på lördag. Dessa följer chefsminister Yogi Adityanaths direktiv om ett kopieringsfritt styrelseprov.

Riktlinjerna säger också att ingen flickexaminand kommer att genomsökas av en manlig vaktmästare. Dessutom kommer kvinnliga övervakningsvakter att placeras ut på centra där flickor sitter för tentor. Ingen lärare ska utses vid ett visst examenscenter på hans/hennes begäran om egenintresse, sa uttalandet.

Enligt sekreterare i Board of Secondary Education Divyakant Shukla kommer varje tentamenssal att ha två tentvakter medan de med fler än 40 elever kommer att ha tre tentvakter, stod det.

Subscriber Only StoriesView All

Delhi Konfidentiellt: Advokat, alltid

Könsskillnaderna i grundutbildningen ökar, de senaste årens vinster förlorade på grund av pandemin

Budgetsignal från stater för FM: Investeringarna får fart

I en avlägsen bergsby i Tamil Nadu är läkarna bara ett klick bortAnsök nyårskampanjkod SD25

Tillsynsvakter måste också säkerställa konfidentialitet och säkerhet för frågepapper. Ingen kandidat kan komma in i examenssalen med material för kopiering, mobiltelefon, miniräknare eller någon sådan elektronisk anordning.

Turtvakten kommer att inspektera examenssalen och se till att det inte finns något textmaterial, affisch, diagram, skriftliga instruktioner på svarta tavlan, vilket kan vara till nytta för examinanderna, stod det i uttalandet.

Previous articleKongressen anklagar Chhattisgarh BJP för att ha “ställt sig på” oppositionsledarens son anklagade i våldtäktsfall
Next articleEfter Himachal, Rajasthan, vill Cong i Karnataka återföra OPS om de röstas till makten