Polls Tripura Assembly: BJP kondigt laatste kandidaat aan, voor 55 zetels; bondgenoot IPFT in 5

0
56

De regerende BJP in Tripura heeft zondag haar secretaris-generaal Papia Dutta uitgeroepen tot partijkandidaat in het kiesdistrict Agartala voor de komende parlementsverkiezingen. Dutta zal de strijd aangaan met voormalig minister en MLA Sudip Roy Barman, die zes ambtstermijnen in het Congres zit.

In een gesprek met verslaggevers zei Papia Dutta: “De partij heeft me sindsdien op verschillende momenten veel gegeven. 2013. Het is tijd om iets terug te doen. Ik heb vertrouwen in de overwinning. De belangrijkste mantra van de BJP-regering is Sabka sath, sabka vikas. Iedereen in het kiesdistrict Agartala betwist deze verkiezing via mij. Ik ben maar een gezicht. Ik heb er alle vertrouwen in om te winnen”.

Lees ook |Tripura Assembly polls: Nadat IPFT de banden met BJP hernieuwt, kondigt TIPRA Motha een kandidatenlijst met 20 leden aan; Pradyot niet in

Dutta is toevallig de laatste en laatste kandidaat die door de saffraanpartij is aangekondigd voor de parlementsverkiezingen van 2023 die op 16 februari in de staat worden gehouden.

De BJP maakte eerder twee kandidatenlijsten bekend, met 48 kandidaten op de eerste en zes op de tweede. Op zaterdag verklaarde de saffraanpartij ook dat het de alliantie met haar partner uit 2018, het Indigenous People's Front of Tripura (IPFT) zal voortzetten en kondigde aan dat het vijf zetels met hen zou delen.

Alleen voor abonnees StoriesView Alles

Delhi Vertrouwelijk: Advocaat, altijd

Genderkloof in bacheloropleidingen wordt groter, winsten van de afgelopen jaren zie…

Budgetsignaal van staten voor FM: Kapitaaluitgaven krijgen een boostIn een afgelegen bergdorp in Tamil Nadu zijn doktoren slechts een klik verwijderdPas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe. Lees ook |Congres geeft lijst van 17 vrij voor Tripura, eerste aanknopingspunt in alliantie met Left

De BJP zal strijden in 55 van de de 60 zetels in de staatsvergadering. De geallieerden hebben aangekondigd dat ze de peilingen zullen bestrijden op basis van het Common Minimum Program (CMP) dat in 2018 tussen de twee partijen is overeengekomen, inclusief een high-power commissie om de sociaaleconomische, culturele en taalkundige ontwikkeling van stammen te onderzoeken.

p>

De high-power commissie werd gevormd kort nadat de partijen in 2018 samenkwamen, maar de bevindingen van de commissie moeten nog openbaar worden gemaakt, wat een belangrijk twistpunt is geweest tussen de partners.

>