Oppositiepartijen hebben misschien verschillen, maar zijn verenigd tegen de BJP-RSS-ideologie: Rahul Gandhi

0
41

Oppositiepartijen hebben misschien meningsverschillen, maar ze zullen verenigd staan ​​tegen de ideologie van RSS en BJP, zei congresleider Rahul Gandhi hier zondag, een dag voordat zijn Kanyakumari-naar-Kashmir Bharat Jodo Yatra culmineert.

Tijdens een persconferentie hier, zijn 13e tijdens de 134 dagen durende yatra, zei Gandhi dat de eenheid van de oppositie komt na dialoog, conversatie en visie.

Reagerend op een vraag die de oppositie op afstand aan zijn yatra stelde leiders zoals TMC supremo Mamata Banerjee, hij zei dat het niet juist is om te zeggen dat de oppositie gefragmenteerd is.

“Het is waar dat er verschillen zijn tussen de oppositie en dat er discussies plaatsvinden, maar de oppositie zal dit samen bestrijden strijd van ideologieën waarin aan de ene kant de BJP en RSS zijn en aan de andere kant krachten die zich daartegen verzetten,” zei hij.

Alleen abonneeverhalenBekijk alles

Delhi vertrouwelijk: advocaat, altijd

Genderkloof in niet-gegradueerde programma's wordt groter, winst van de laatste paar jaren geleden…< /figuur>Begrotingssignaal van staten voor FM: Kapitaaluitgaven krijgen impuls

In een afgelegen bergdorpje in Tamil Nadu , artsen zijn slechts een klik verwijderd Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Gandhi zei dat yatra het land misschien van zuid naar noord heeft doorkruist, maar dat de impact ervan landelijk is.

“De BJP en RSS vallen het institutionele kader van dit land aan. Of het nu gaat om het parlement, vergaderingen, rechterlijke macht, media. Alle instellingen worden aangevallen en veroverd door de BJP. Wat je in verschillende delen van het land en Jammu en Kasjmir hebt gezien, is het resultaat van die aanval op het institutionele kader. zei hij.

Samenvattend de yatra, die maandag zal uitmonden in het hijsen van de driekleur op een congreskantoor hier, zei Gandhi dat deze mars niet langer een congresshow is, maar een beweging is geworden voor de aam janta (gewone mensen).

Advertentie

Hij zei dat de Bharat Jodo Yatra beoogt om mensen een alternatieve visie van broederschap te bieden voor BJP en RSS’ “politiek van haat en arrogantie”..

“Deze yatra heeft de mensen van dit land een alternatief gegeven. Aan de ene kant is er de visie om anderen te verpletteren, terwijl de onze de visie is om mensen te omhelzen en samen te brengen,” zei hij.

Hij zei dat de mars een enorm effect zal hebben op de politiek van dit land. “Ik kan niet zeggen wat het effect precies zal zijn, maar ik kan wel zeggen dat deze yatra nog niet voorbij is. Het is een eerste stap naar een nieuw begin,” zei hij.