Onder verwijzing naar Padma-onderscheidingen prijst premier Modi de tribale gemeenschappen in Mann Ki Baat

0
58

Premier Narendra Modi prees in zijn eerste Mann Ki Baat-toespraak van 2023 tribale gemeenschappen in heel India en zei dat een aanzienlijk aantal Padma Awardees dit jaar uit hen afkomstig was.

“Dit keer een een aanzienlijk aantal Padma-winnaars komt uit tribale gemeenschappen en mensen die banden hebben met de tribale samenleving. Het leven in een stam is anders dan de drukte van het stadsleven en kent ook zijn eigen uitdagingen. Ondanks dit alles willen tribale samenlevingen altijd hun tradities behouden,” zei hij.

Verschillende mensen die aan tribale talen werken, zoals Toto, Ho, Koi, Kuvi en Manda, zijn bekroond met de Padma-onderscheidingen informeerde de premier. “Het is een kwestie van trots voor ons allemaal. Mensen die werken met de Siddi-, Jarwa- en Onge-stammen zijn ook beloond,” zei hij.

De Padma-awards van dit jaar vinden ook hun weerklank in voormalige Naxal-getroffen gebieden, aangezien mensen die hebben bijgedragen aan het terugbrengen van jongeren naar de mainstream ook de Padma-awards hebben gekregen, zei de premier.

Hij waardeerde ook prijswinnaars in verband met het bespelen van traditionele muziekinstrumenten zoals Santoor, Bamhum en Duitara.

De premier begroette een geweldige start van het Internationale Jaar van de Gierst en zei dat mensen nu van gierst een belangrijk ingrediënt van hun voedsel maken. Hij benadrukte ook dat zowel de Internationale Dag van de Yoga als de Internationale Dag van de Gierst zijn vastgesteld door de Verenigde Naties na resoluties die zijn geïnitieerd door India.

“Aan de ene kant groeiden kleine boeren die traditioneel gierst verbouwden in hun velden zijn nu blij dat de wereld het belang van gierst begrijpt, aan de andere kant hebben FPO's en investeerders hun inspanningen versneld om gierst op de markt te brengen en beschikbaar te maken voor het gewone volk, & #8221; zei hij.

Advertentie

“Momenteel worden er in heel India G20-toppen gehouden en ik ben blij dat overal waar deze bijeenkomsten worden gehouden, voedzaam en smakelijk voedsel op basis van gierst er deel van uitmaakt. Khichdi, poha, kheer gemaakt van bajra evenals payasam, poori en dosa gemaakt gemaakt van ragi worden hier ook geserveerd,” verklaarde de premier verder.

Het Mann Ki Baat-programma wordt gehouden op de laatste zondag van elke maand, waardoor de premier met mensen uit het hele land in contact komt. Dit is de 97e editie van zijn maandelijkse radioprogramma.

In de laatste editie van Mann Ki Baat in december 2022, de PM had een verscheidenheid aan onderwerpen behandeld — van G-20-voorzitterschap tot het benadrukken van de noodzaak om de rivier de Ganges schoon te houden.

Modi had er bij mensen in het hele land op aangedrongen om van de G20 een massabeweging te maken in het jaar 2023. India nam op 1 december 2022 officieel het G20-voorzitterschap over van Indonesië. Het land zal meer dan 200 bijeenkomsten organiseren in meer dan 50 steden in 32 verschillende werkstromen. Het thema van het Indiase G20-voorzitterschap “Vasudhaiva Kutumbakam” of “One Earth · One Family · One Future” en de regering zijn ook van plan om de G20-afgevaardigden en gasten in de loop van dit evenement een glimp van het rijke culturele erfgoed van India te laten zien. jaar.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Delhi vertrouwelijk: advocaat, altijd

Genderkloof bij studenten wordt groter, winst van de afgelopen jaren verloren door pandemieBegrotingssignaal van staten voor FM: Kapitaaluitgaven krijgen een boost

In een afgelegen bergdorp in Tamil Nadu zijn dokters slechts een klik verwijderdPas nieuwjaarspromotiecode SD25 toeAdvertentie

Tijdens de gelegenheid had Modi ook een eerbetoon gebracht aan Atal Bihari Vajpayee op zijn 98e geboortedag, op 25 december, en zei: “Hij was een geweldige leider die uitzonderlijk leiderschap aan het land gaf. Hij heeft een speciaal plekje in het hart van elke Indiër.”

© IE Online Media Services Pvt Ltd