Om het huidige onderwijssysteem te verbeteren, moeten we aandacht besteden aan elk klein probleem: Manish Sisodia

0
33

Plaatsvervangend Chief Minister van Delhi, Manish Sisodia, beweerde zaterdag dat er aandacht moet worden besteed aan elk klein probleem om verbetering te brengen in het huidige onderwijssysteem, aangezien er nog steeds veel tekortkomingen in zitten.

Hij bezocht de ‘Jeevan Vidya Shivir’ wordt georganiseerd door de Staatsraad voor Onderwijsonderzoek en -opleiding (SCERT) en zei dat de komende vijf dagen van het kamp erg belangrijk zullen zijn voor leraren.

“Er worden veel goede dingen gedaan in het huidige onderwijssysteem, maar er zitten nog veel gebreken in. We moeten aandacht besteden aan elk klein probleem om het onderwijs op onze scholen te verbeteren. Het zijn deze kleine tekortkomingen die een obstakel vormen voor vooruitgang, & #8221; Sisodia, die ook de minister van Onderwijs van Delhi is, zei.

Lees ook |UP: 60 lakh-studenten in UP toegelaten tot scholen van de Basic Education Council in de afgelopen zes jaar, zegt CM

De co-existentiële workshop zal leraren helpen hun capaciteit op te bouwen om hiaten in het onderwijssysteem te vinden en op te vullen, zei hij.

Subscriber Only StoriesView All

Delhi Vertrouwelijk: Advocaat, altijd

Genderkloof in undergraduate verbreedt, winsten van de afgelopen jaren verloren door pandemie

Begrotingssignaal van staten voor FM: kapitaaluitgaven krijgen een boostIn een afgelegen bergdorpje in Tamil Nadu zijn doktoren slechts een klik verwijderdPas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

“We moeten begrijpen waarom zo'n evenement voor lerarenopleiding wordt georganiseerd. Waarom is er een shivir nodig voor onze leerkrachten en onze onderwijsafdeling? We werken allemaal hard om een ​​soort van professionele vaardigheden bij de kinderen te ontwikkelen, & #8221; zei de AAP-leider.

“Daarnaast willen we ook dat ze in de toekomst goede mensen zijn. Hoe kunnen deze twee dingen samengebracht worden? Dit is het hoofddoel van deze 5-daagse workshop,” zei hij.

“We bereiden briljante professionals voor op onze scholen. Dankzij het harde werk van onze leraren gaan kinderen van regeringsscholen in Delhi naar IIT's en verschillende vooraanstaande medische instituten,” zei de plaatsvervangend CM.

Advertentie

“Het onderwijssysteem is begonnen te garanderen dat we kinderen uitstekende professionals zullen maken, maar kan niet garanderen dat ze betere mensen zullen zijn die goed zullen doen voor de samenleving,&#8221 ; zei hij.

Sisodia vertelde leraren dat dit ook een kans voor hen is om te beoordelen hoe het onderwijs dat ze hebben ontvangen hen heeft geholpen om zowel goede professionals als goede mensen te worden.

& #8220;Als docenten dit kunnen, zullen ze erin slagen de punten met elkaar te verbinden en de leerlingen beter te begeleiden. Ze zullen in staat zijn om hun studenten te helpen betere mensen te worden die vervolgens zowel de natie als de samenleving van ganser harte zullen dienen,” voegde hij eraan toe.

Advertentie

Gebaseerd op de coëxistentiefilosofie van A Nagraj, is de shivir een coëxistentieworkshop, die tussen 28 januari en 1 februari zal worden bijgewoond door bijna 4.000 leraren van overheidsscholen in Delhi.