Kongressen anklagar Chhattisgarh BJP för att ha “ställt sig på” oppositionsledarens son anklagade i våldtäktsfall

0
41

Regerande kongressledare i Chhattisgarh i lördags slog ut mot BJP för att ha “ställt sig vid” oppositionsledaren Narayan Chandels son Palash Chandel, 35, som har anklagats för att ha våldtagit en kvinna upprepade gånger och tvingat henne att genomgå abort genom att lova att gifta sig med henne.

Chefen för kongressens mediacell Sushil Anand Shukla sa på en presskonferens i Raipur: “Det är olyckligt att de flesta ledande ledare i BJP, som Arun Sao, talar för den anklagade våldtäkten. De säger också att det spelas politik. Men inte ens en enda ledare, inte ens stamledare från BJP, har hittills talat till förmån för våldtäktsoffret. Vi kräver att BJP ber om att deras ledare för oppositionen Chandel avgår. Chandel måste också överlämna sin son till polisen för vidare utredning.”

Läs också |BJP-oppositionsledarens son bokad för våldtäkt, kongressen kräver att han avgår

Ett nyhetsklipp som laddats upp på BJP’s officiella Instagram-sida för Chhattisgarh visar Lok Sabhas parlamentsledamot från Bilaspur Arun Sao ställer sig på de anklagades sida. I videon säger Sao: “I våldtäktsmålet mot oppositionsledarens son kommer offret från Janjgir och händelsen (våldtäkten) är också från Janjgir men FIR registrerades i Raipur” någonstans pekar detta på mot en konspiration. Men vi har förtroende för lagen och rättsväsendet. Den kommer att göra sitt jobb.”

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av BJP Chhattisgarh (@bjp4cgstate)

< p>När de kontaktades för kommentarer om anklagelser från kongressen, sa en talesperson för BJP Chhattisgarh: “Officiellt har partiet inte tagit någon ställning i frågan hittills. Jag är inte medveten om att någon BJP-ledare ställt sig på de anklagades sida. Dessutom är den anklagade varken en BJP-partiarbetare eller är han in i politiken.”

Den första informationsrapporten (FIR) mot Palash registrerades i Raipur och överfördes senare till Janjgir Champa-distriktet eftersom det påstådda brottet inträffade i den jurisdiktionen. Narayan Chandel är en MLA från Janjgir Champa.

Kvinnan från en stamgemenskap berättade för polisen att hon utsätts för påtryckningar att dra tillbaka sitt klagomål och att hon fruktade för sitt liv, varpå hon försågs med säkerhet.< /p>Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Delhi Konfidentiellt: Advokat, alltid

Könsskillnaderna i grundutbildningen ökar, de senaste årens uppgång förlorade mot pandemi

Budgetsignal från stater för FM: Kapitalutgifterna ökar

I en avlägsen bergsby i Tamil Nadu är läkarna bara ett klick bortAnsök nyårskampanjkod SD25

FIR registrerades under avsnitt 376 (2) (n) (begår våldtäkt upprepade gånger på samma sätt kvinna), 313 (att orsaka missfall utan kvinnans samtycke) i den indiska strafflagen (IPC) och avsnitt 3 (straff för brott som begåtts av en person som inte är SC eller ST) i Schemalagda kaster och schemalagda stammar (Prevention of Atrocities Act) 1989.