Google's MusicLM AI kan muziek maken van elk genre met slechts een beschrijving

0
43

2023 lijkt het jaar te worden van AI en automatisering bij het maken van content. Beginnend met de ChatGPT, die de wereld op zijn kop zette met zijn menselijke dialectachtige reacties, is het nieuwste onderzoek van Google naar een door AI aangedreven muziekproductietool hier, en het heet MusicLM.

< p>Net als ChatGPT kan MusicLM uw vragen beantwoorden, echter alleen in de vorm van muziek. Google MusicLM kan in een mum van tijd direct muziek maken op basis van een op tekst gebaseerde zoekopdracht. Wat nog interessanter is, is dat de AI zelfs afbeeldingen en de beschrijving ervan kan lezen om muziek te maken die synchroon loopt met de afbeelding.

Wat is MusicLM?

Het kan direct muziek creëren in elk genre, net zoals een ervaren muziekproducent dat zou kunnen. In tegenstelling tot een menselijke producer, die bekend zou zijn met slechts een paar instrumenten en muziekvormen, kan MusicLM van Google korte, middellange en lange muziek maken in bijna elk genre. Dit omvat maar is niet beperkt tot ontspannende jazz, melodietechno, bella-ciao in neuriënde vorm, fluitvorm, Capella-refreinvorm en het genereren van muziek uit een kunstbeschrijving.

Welke genres ondersteunt MusicLM?

Het ondersteunt alle grote muziekgenres over de hele wereld, waaronder 8-bit, big beat, Britse indierock, folk, reggae, hiphop en Peruaanse punk . Google heeft zelfs de stukjes muziek uit al deze genres gedeeld die door MusicLM zijn gegenereerd. Op dit moment lijkt het erop dat MusicLM geen op India gerichte muziekgenres ondersteunt, zoals Hindustani of Karnatic, of ze zijn deze muziekstijlen misschien gewoon vergeten te noemen.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Delhi Confidential : Advocaat, altijd

Genderkloof in bachelor verbreedt, winsten van de afgelopen jaren verloren door pandemieBudgetsignaal van staten voor FM: Kapitaaluitgaven krijgen een boostIn een afgelegen bergdorpje in Tamil Nadu zijn doktoren slechts een klik verwijderdPas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Kan MusicLM een muzikant matchen?

Terwijl het muziek kan maken als een beginner muziekproducent, het kan ook muziek maken, net als een professional. Nogmaals, het enige wat u hoeft te doen is uw vereisten specificeren in de tekstbeschrijving om MusicLM te helpen de exacte muziekstijl of melodie te produceren waarnaar u op zoek bent. In dezelfde context kan het ook een verscheidenheid aan muziek produceren, wat de gebruiker veel opties biedt.

Hoe MusicLM te gebruiken/testen?

Op dit moment is er geen optie om MusicLM te testen. Hoewel je de geselecteerde muziek kunt bekijken die is gegenereerd met MusicLM op Github, zal Google binnenkort MusicCaps uitbrengen, met meer dan 5500 muziektekstparen die zijn gegenereerd met behulp van beschrijvingen van professionals.

© IE Online Media Services Pvt Ltd