Delhi vertrouwelijk: focus op projecten

0
62

Hoewel SPECULATIE over een mogelijke kabinetsherschikking de bijeenkomst van de ministerraad van zondag omringde, lag de focus van premier Narendra Modi tijdens de bijeenkomst op de voltooiing van megaprojecten in de aanloop naar de G20-top en in de aanloop naar de volgende Lok Sabha-verkiezingen, aldus bronnen. Tijdens de drie uur durende bijeenkomst gaven verschillende ministeries presentaties over de grote projecten in de infrastructuur – gerelateerd aan de G20-top – en de agrarische sector. De premier nam geen blad voor de mond toen hij erop aandrong dat al deze projecten de deadline zouden halen en dat de regering voor de verkiezingen een helder rapport zou moeten hebben. Blijkbaar hadden de intense speculaties over een herschikking de ministers ongerust gemaakt, en velen van hen leken opgelucht na de vergadering, aldus de bronnen.

De afwezige

DE AFWEZIGHEID van minister Gajendra Singh Shekhawat van de Unie bij de bijeenkomst van premier Narendra Modi in Bhilwara op zaterdag heeft het gefluister over de interne vete in de Rajasthan-eenheid van de BJP weer aangewakkerd. Terwijl sommige partijleiders zeiden dat Shekhawat niet was uitgenodigd voor de rally – die door velen werd geprojecteerd als de lancering van de BJP-campagne in de staat waar de peilingen moesten worden gehouden – vanwege enkele politieke interventies, zeiden anderen dat het een “religieuze gebeurtenis” was en Vakbondsminister Arjun Ram Meghwal was aanwezig omdat hij coördineerde tussen de regering en de autoriteiten van de Malaseri Dungri-tempel. Shekawat was niet uitgenodigd voor het programma, dat als belangrijk wordt beschouwd voor Gujjars – een politiek belangrijke gemeenschap met invloed in ongeveer 50 kiesdistricten van de Assemblee, aldus partijbronnen. Bronnen dicht bij de minister van Jal Shakti zeiden echter dat hij een vooraf gepland programma in Uttarakhand moest bijwonen.

The Barbs

Alleen abonnees bekijken img src=”https://images.indianexpress.com/2023/01/UPSC-KEY-Pic-With-Logo-47.png?resize=450,253″ />UPSC-sleutel – 31 januari 2023: weten over kapitaaluitgaven, waterdiploma…

Delhi Vertrouwelijk: Advocaat, altijdGenderkloof in niet-gegradueerde programma's wordt groter, winsten van de afgelopen jaren lo…Budgetsignaal van staten voor FM: Kapitaaluitgaven worden gestimuleerdNieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

TECHNISCH, ANIL K Antony zit nog steeds in het Congres, aangezien hij niet heeft ontslag genomen uit het primaire lidmaatschap van de partij. Maar Anil, die vorige week ontslag nam uit alle posities in de partij nadat zijn tweet over de controverse over de BBC-documentaire over de rellen in Gujarat in 2002 een terugslag veroorzaakte in het congres, nam zondag opnieuw potshots op zijn partij. Antony, zoon van veteraan Congresleider en voormalig Kerala Chief Minister AK Antony, plaatste screenshots van oude BBC-nieuwsberichten, die een onvolledige kaart van India bevatten, op zijn Twitter-handvat met het onderschrift: territoriale integriteit, het publiceren van ingekorte kaarten zonder Kasjmir. Onafhankelijke media zonder gevestigde belangen en perfecte bondgenoten voor het huidige congres en partners.” En hij vergat niet Jairam Ramesh, hoofd communicatie van het Congres, en Supriya Shrinate, hoofd sociale media, te taggen.

© The Indian Express (P) Ltd