Delhi konfidentiellt: Fokus på projekt

0
39

Även om spekulationer om en möjlig regeringsombildning omringade söndagens ministerrådsmöte, låg premiärminister Narendra Modis fokus vid mötet på slutförandet av megaprojekt inför G20-toppmötet och före G20-toppmötet. nästa Lok Sabha-val, sa källor. Olika ministerier höll presentationer om de stora projekten inom infrastruktur – relaterade till G20-toppmötet – och jordbrukssektorer under det tre timmar långa mötet. Statsministern skrädde inte orden när han insisterade på att alla dessa projekt skulle hålla tidsfristen och att regeringen skulle ha ett ljust rapportkort inför valet. Tydligen hade de intensiva spekulationerna om en ombildning gjort ministrarna oroliga, och många av dem verkade lättade efter mötet, sa källorna.

The Absentee

Frånvaron av unionsminister Gajendra Singh Shekhawat vid premiärminister Narendra Modis möte i Bhilwara på lördagen har återuppstått viskningar om den interna fejden i BJP:s Rajasthan-enhet. Medan vissa partiledare sa att Shekhawat inte var inbjuden till rallyt – vilket många räknade med att lanseringen av BJP:s kampanj i den omröstningsbundna staten – på grund av vissa politiska ingripanden, sa andra att det var en “religiös händelse” och Unionsminister Arjun Ram Meghwal var närvarande eftersom han samordnade mellan regeringen och myndigheterna i Malaseri Dungri-templet. Shekawat bjöds inte in till programmet, som anses vara viktigt för Gujjars – en politiskt betydelsefull gemenskap med inflytande i omkring 50 valkretsar i församlingen, sa partikällor. Källor nära Jal Shakti-ministern sa dock att han var tvungen att delta i ett i förväg planerat program i Uttarakhand.

The Barbs

Subscriber Only StoriesView All

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/01/UPSC-KEY-Pic-With-Logo-47.png?resize=450,253" />UPSC Key- 31 januari 2023: Vet om kapitalutgifter, vattendiplom…

Ekonomisk undersökning 2023: Här är de viktigaste tipsen

Delhi Konfidentiellt: Advokat, alltid

Könsskillnaderna i grundutbildningen ökar, de senaste årens vinster…Använd nyårskampanjkod SD25

TEKNISKT, ANIL K Antony sitter fortfarande i kongressen eftersom han inte har avgått från primärt medlemskap i partiet. Men Anil, som avgick från alla positioner i partiet förra veckan efter att hans tweet om kontroversen över BBC-dokumentären om Gujarat-upploppen 2002 utlöste en motreaktion i kongressen, tog i söndags skott mot sitt parti igen. Antony, son till veterankongressledaren och tidigare Keralas chefsminister AK Antony, publicerade skärmdumpar av gamla BBC-nyhetsrapporter, som bar en ofullständig karta över Indien, på sitt Twitter-handtag med texten: “Några tidigare sken av BBC, upprepade lagöverträdare som ifrågasätter Indiens territoriell integritet, publicering av trunkerade kartor utan Kashmir. Oberoende media utan egenintressen verkligen, och perfekta allierade för den nuvarande kongressen och partners.” Och han glömde inte att tagga kongressens kommunikationschef Jairam Ramesh och chefen för sociala medier Supriya Shrinate.

© The Indian Express (P) Ltd.