BJP wordt opnieuw geconfronteerd met het Yediyurappa-probleem terwijl MLA's hem opzoeken, onzeker over CM Bommai

0
37

IN Een teken dat BJP-leiders van Karnataka onzeker zijn over het naar de stembus gaan onder leiding van Chief Minister Basavaraj Bommai’s en dat BS Yediyurappa nog steeds populair is in de staat, zoekt een deel van MLA's in de BJP van Karnataka de aanwezigheid van de voormalige CM bij evenementen in hun kiesdistricten, in de aanloop naar de peilingen van de staatsvergadering.

Op een persconferentie een paar dagen geleden beweerde congreswoordvoerder Ramesh Babu: “Yediyurappa en Bommai staan ​​momenteel op verschillende oevers. Tijdens de nationale regering in Delhi ondertekenden maar liefst 30 Karnataka BJP MLA's een brief, waarin stond dat er een verandering van leiderschap in de staat zou moeten komen door het vertrek van Bommai… Degenen die de brief hebben ondertekend, zijn aanhangers van Yediyurappa.”

Lees ook | Amit Shah houdt bijeenkomst in Belagavi in ​​Karnataka terwijl BJP zijn bolwerken probeert veilig te stellen

Sommige van de MLA's die als loyaal aan Yediyurappa worden beschouwd, ontkenden echter een brief te ondertekenen, terwijl ze ermee instemden dat het voor de partij moeilijk zou zijn om de 2023 te bestrijden peilingen onder leiding van Bommai. “Het sturen van een brief zou niet in een goed daglicht worden gesteld,” een MLA uitgelegd.

Een MLA uit het noorden van Karnataka, die een Yediyurappa-loyalist is, zei dat ze wilden dat hij campagne voor hen voerde. “We willen alle leiders uitnodigen, maar Yediyurappa is speciaal. We willen dat hij een bijeenkomst voor wevers in ons kiesdistrict bijwoont. Yediyurappa en (zijn zoon) Vijayendra zijn uitgenodigd. Yediyurappa heeft gezegd dat hij in Delhi zal zijn, dus Vijayendra zal in plaats daarvan aanwezig zijn,” zei de MLA.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Delhi vertrouwelijk: advocaat, altijdUPSC Key- 30 januari 2023: weten over Project 39A, Beating Retreat Cerem…UPSC Essentials | Sleutelbegrippen van de afgelopen week met MCQ's

ExplainSpeaking: How to evalueer een Union BudgetApply nieuwjaarspromotiecode SD25

De Yediyurappa-groep in de Karnataka BJP — grotendeels bestaande uit Lingayat MLA's zoals Yediyurappa zelf — heeft wonden verzorgd omdat hij buitenspel werd gezet nadat Yediyurappa in juli 2021 aftrad als CM om plaats te maken voor Bommai. De voormalige CM is ontdaan van alle echte bevoegdheden binnen de staats-BJP-eenheid.

State Watch |Karnataka: De dobbelsteen is kaste, en het spel begint

Er bestaat de vrees onder Yediyurappa-loyalisten dat ze tijdens het ticket aan de kant kunnen worden gezet distributie ook.

Met de naderende staatsverkiezingen heeft Yediyurappa geprobeerd zijn ongenoegen over zijn buitenspel te zetten door de afgelopen weken weg te blijven van bijeenkomsten van premier Narendra Modi, minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah en BJP-president JP Nadda.
Eindelijk op zaterdag , woonde Yediyurappa een evenement bij in het noorden van Karnataka ter gelegenheid van een bezoek van Shah, om de staatseenheid voor te bereiden op de parlementsverkiezingen.

Advertentie ook in Political Pulse |Basangouda Patil Yatnal's aanvallen op eigen BJP-leiders in Karnataka: Los kanon of geleide raket?

Dit volgde op een ontmoeting tussen Yediyurappa en PM Modi in Delhi — aan de zijlijn van de recente BJP nationale uitvoerende vergadering — waar enkele pre-poll zorgen van de Yediyurappa-groep werden aangepakt. Het opperbevel van de BJP heeft sindsdien geprobeerd de voormalige CM te sussen door instructies te geven aan partij-MLA's tegen aanvallen op Yediyurappa.

Een BJP MLA, Basanagouda Patil Yatnal, die een lange geschiedenis heeft van het aanvallen van Yediyurappa en zijn jongste zoon Vijayendra zonder enige berisping van de centrale leiding, meldde deze week dat hij van het BJP-opperbevel was geïnstrueerd om niet tegen de voormalige CM te spreken . “Ik heb geen compromis gesloten, maar zal zwijgen zoals het opperbevel me heeft opgedragen dit te doen,” Dat zei Yatnal vrijdag.

Het spreekverbod zonder het opleggen van enige strafmaatregel wordt gezien als een teken dat de BJP zowel Yediyurappa als Yatnal als cruciale leiders beschouwt in de aanloop naar de peilingen.

Advertentie Lees ook |Na een korte winterslaap komt er weer een seks-cd aan de oppervlakte tussen het hoofd van het Congres van Karnataka en de voormalige BJP-minister. BJP in Karnataka. “Yatnal is een senior en ik zou niet graag over hem willen spreken, maar ik zal zeggen dat de geachte B.S. Yediyurappa is vier keer de CM van de staat geweest en hij is nog steeds de meest geaccepteerde en gerespecteerde van alle gemeenschappen, een grote leider en activist. Zei Vijayendra.

“Als iemand stenen naar Yediyurappa gooit, zal de partij eronder lijden. Iedereen zou dit moeten begrijpen en ik denk dat ze dat de komende dagen zullen doen,” zei de zoon van de voormalige CM.

Van Yediyurappa is bekend dat hij Vijayendra graag wil betrekken bij de actieve staatspolitiek. Er wordt aangenomen dat de leiding van de BJP tegen deze stap is, aangezien Vijayendra ervan werd beschuldigd te opereren als een buitengrondwettelijk machtscentrum tijdens de verschillende ambtstermijnen van Yediyurappa.