Beating Retreat 2023: Wat is de geschiedenis van de ceremonie en wie zit deze voor?

0
38

De Beating Retreat-ceremonie in Vijay Chowk, Delhi, is een somber einde aan de vier dagen durende viering van de Dag van de Republiek in India, inclusief de parade van de Dag van de Republiek die een paar dagen eerder in de buurt werd gehouden.

Hoewel de vieringen van 26 januari misschien grootser zijn, heeft de Beating Retreat, die de viering van de Dag van de Republiek afsluit, ook een aantal gesynchroniseerde marsen, memorabele muziekstukken en meer. Zo'n ceremonie wordt ook gehouden door strijdkrachten in het VK, de VS, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en andere. We bekijken de geschiedenis en evolutie door de jaren heen. Je kunt de live updates van de ceremonie volgen op indianexpress.com hier

Wat is de Beating Retreat Ceremony?

Ook wel ‘Beating the Retreat’ en eerder genoemd vindt de ceremonie zijn oorsprong in India tot het begin van de jaren vijftig, volgens de website van het Ministerie van Cultuur van de regering van de Unie: “Toen majoor Roberts van het Indiase leger inheems de unieke ceremonie van vertoning door de massale bands ontwikkelde”.

De website zegt verder dat het idee een eeuwenoude militaire traditie markeert toen de troepen stopten met vechten, hun wapens in de schede staken en zich terugtrokken van het slagveld om bij zonsondergang terug te keren naar hun kampen bij het geluid van de Terugtocht. Het zou gepaard gaan met bepaalde protocollen, zoals het strijken van vlaggen.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Delhi Confidential : Advocaat, altijd UPSC Key- 30 januari 2023: weten over Project 39A, Beating Retreat Cerem…UPSC-benodigdheden | Sleutelbegrippen van de afgelopen week met MCQ's

ExplainSpeaking: How to evalueer een Union BudgetApply nieuwjaarspromotiecode SD25

De vroegste oorsprong ligt mogelijk in het Engeland van de 17e eeuw, toen koning James II zijn troepen beval trommels te slaan, vlaggen te laten zakken en een parade te organiseren om het einde van een dag van strijd aan te kondigen. De ceremonie werd toen 'watch setting' genoemd en vond plaats bij zonsondergang na het afvuren van een enkele kogel uit het avondkanon.

Best of Explained

Klik hier voor meer

Wie is aanwezig bij de Beating Retreat?

De ceremonie zal worden bijgewoond door president Droupadi Murmu, die ook de opperbevelhebber van de strijdkrachten is, premier Narendra Modi en minister van Defensie Rajnath Singh. De president van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN), Csaba Korosi uit Hongarije, zal naar verwachting aanwezig zijn bij de ceremonie.

De president van India arriveert in een cavalerie-eenheid, begeleid door de ‘President’ s Lijfwachten’ (PBG). “Als de president arriveert, vraagt ​​de PBG-commandant de eenheid om de nationale groet te brengen, gevolgd door het spelen van het Indiase volkslied, Jana Gana Mana”, aldus de website.

Advertentie uitgelegd |De Egyptische president El-Sisi in New Delhi voor de Dag van de Republiek: betekenis van zijn bezoek en de banden van India met Egypte

Wie speelt de muziek tijdens de ceremonie?

Uniek zijn de bands en dit jaar worden 29 Indiase deuntjes gespeeld door de muziekbands van het Leger, de Marine, de Luchtmacht en de Staatspolitie en de Centrale Strijdbare Politie (CAPF). De bands spelen deze liedjes en de nationale vlag wordt ontrold. Militaire bands, Pipes and Drums Bands, Buglers en Trumpeters van verschillende legerregimenten treden op tijdens de ceremonie. Daarnaast zijn er bands van de marine en de luchtmacht. De meeste deuntjes die worden gespeeld door de militaire bands van het leger zijn gebaseerd op Indiase deuntjes.

Lees ook |Beating Retreat today: Drie dingen om op te letten tijdens een spectaculaire ceremonie

Met name de laatste keer dat de gebeurtenis gebeurde, werd een Engelse hymne genaamd Abide With Me geschrapt. De hymne, geschreven door Henry Francis Lyte, een Schotse Anglicaanse predikant en zoon van een marinekapitein, was een favoriet van Mahatma Gandhi en werd sinds 1950 gespeeld tijdens de Indian Beating Retreat-ceremonie.

Sinds 2016 zijn er meer Indiase deuntjes in het programma, waaronder populaire bioscoopmuziek. Er werd geëxperimenteerd met een versie van Bharat Humko Jaan Se Pyaara Hai, Ma Tujhe Salaam en Dil Diya Hai Jaan Bhi Denge van AR Rahman.

Advertentie

Het was altijd het laatste stuk dat door de fanfares werd gespeeld vóór de troepen trokken zich terug op Raisina Hill op de melodie van Saare jahan se achha van dichter Allama Iqbal.