Waarom u een VPN met schijfloze servers zou moeten kiezen

0
38
Justin Duino/How-To Geek

Schijfloze servers zijn servers die geen harde schijf gebruiken; ze draaien volledig vanuit RAM. Dit betekent dat ze logs en andere informatie niet op dezelfde manier kunnen opslaan als gewone servers.

Als u op zoek bent naar een VPN, zijn er tal van criteria waarmee u rekening moet houden, zoals prijs, prestaties en zelfs de interface. Een ding dat u minder zult horen, is het type servers dat een provider gebruikt, in het bijzonder een nieuw type dat schijfloze server wordt genoemd en dat grote voordelen biedt voor zowel snelheid als privacy.

Inhoudsopgave

Wat zijn schijfloze servers?
Waarom schijfloze servers gebruiken?
Welke VPN-providers gebruiken schijfloze Servers?

Wat zijn schijfloze servers?

Schijfloze servers, ook wel RAM-only servers genoemd, zijn servers die geen harde schijf hebben waarop ze bestanden kunnen opslaan. Ze bestaan ​​puur om verbindingen om te leiden – wat sowieso het enige is dat VPN's zouden moeten doen – en kunnen geen informatie voor de lange termijn opslaan.

GERELATEERDWat is RAM? Alles wat u moet weten

We zeggen “lange termijn” hier omdat schijfloze servers wel enige informatie opslaan, maar dat doen ze alleen in hun willekeurig toegankelijke geheugen of RAM, vandaar de term “RAM-only.” Het gebruik van alleen RAM heeft enkele voordelen, het belangrijkste is dat het volledig wordt gewist wanneer de server opnieuw wordt opgestart. Uw laptop of desktop werkt ongeveer op dezelfde manier: start hem opnieuw op en u begint met een nieuwe hoeveelheid RAM.

Waarom schijfloze servers gebruiken?

Dit gebrek aan langdurige opslag zou een ramp zijn voor elk ander type server, maar voor VPN-servers is het ideaal. Een van de belangrijkste problemen met VPN-providers is dat wij, hun klanten, hun beloften van privacy en anonimiteit voor waar aannemen. Natuurlijk kunnen ze beweren dat ze alle records van onze online activiteiten – meestal logs genoemd – vernietigen, maar er is geen manier om dit zeker te weten.

Als een service echter schijfloze servers gebruikt , wordt dat probleem betwist omdat het bijhouden van logboeken een stuk moeilijker wordt. Welke records ze ook bewaren, ze zouden worden vernietigd door een simpele herstart van de server. Het is een van de gemakkelijkste manieren waarop een VPN logboeken kan vernietigen.

Dat gezegd hebbende, er zijn nog steeds manieren waarop een VPN nog steeds logboeken kan bijhouden op een schijfloze server, hetzij door kwaadaardigheid of door incompetentie. De mogelijkheden om dit te doen zijn echter sterk verminderd, dus er is minder ruimte voor fouten. Dat gezegd hebbende, een onbetrouwbare VPN wordt niet op magische wijze bonafide alleen omdat het schijfloze servers gebruikt.

GERELATEERD5 tekenen dat een VPN niet betrouwbaar is 

Een ander voordeel is echter dat schijfloze servers het voor auditors gemakkelijker maken om de beweringen van een service dat het een no-log VPN is, te controleren. In plaats van te controleren of een service al dan niet logs bijhoudt – een bewering die moeilijk te weerleggen is omdat een VPN de logs gewoon kan verplaatsen voor de duur van de audit – kan een auditor gewoon controleren of servers schijfloos zijn.

< p>Als gevolg hiervan, hoewel schijfloze servers geen wondermiddel zijn voor waardeloze VPN's, maken ze het wel gemakkelijker om VPN-providers te verifiëren en dus te vertrouwen.

Welke VPN-providers gebruiken schijfloze servers?

Gezien de voordelen die ze bieden, is het waarschijnlijk geen verrassing dat steeds meer van de beste VPN-services verschuiven naar schijfloze servers. Dat gezegd hebbende, het is geen naadloze overgang: het lijkt erop dat veel van de betrokken hardware behoorlijk prijzig is, dus veel VPN's maken de verschuiving geleidelijk.

Onze nummer één VPN ExpressVPN heeft schijfloze servers een integraal onderdeel gemaakt van zijn Trusted Server-technologie. In dit systeem werkt het RAM-only karakter van servers heel goed met de op maat gemaakte VPN-protocollen van de service, die in de eerste plaats bijna geen informatie opslaan. Voeg daar wekelijkse reboots aan toe en uw surfgedrag is vrij veilig.

GERELATEERDHoe de TrustedServer-technologie van ExpressVPN u veilig houdt

Andere grote spelers die schijfloos gebruiken zijn Surfshark en NordVPN, die beide een tijdje geleden de volledige overstap naar RAM hebben gemaakt. Privé-internettoegang‘ NextGen-servers zijn ook schijfloos en zijn dat nu al meer dan een jaar.

Privacyvriendelijke Mullvad stapt momenteel over op schijfloze servers als onderdeel van zijn streven naar meer transparantie, wat zal uitmonden in een volledig open infrastructuur die kan worden gecontroleerd door de gebruikers. U kunt de voortgang van dit project volgen op de blog van Mullvad.

Er zijn tal van andere services die schijfloos aanbieden, dit zijn slechts enkele van de bekendste, evenals onze favorieten. Als je niet zeker weet welke VPN het beste bij je past, kun je er altijd een paar proberen waarvan je denkt dat ze goed zijn; al het bovenstaande biedt 30 dagen geld-terug-garantie.

The Best VPN Services of 2023 Beste algemene VPN ExpressVPN ExpressVPN Beste budget VPN Privé-internettoegang PIA Beste gratis VPN Windscribe Windscribe Beste VPN voor iPhone Proton VPN Proton VPN Beste VPN voor Android Hide.me Hide.me Beste VPN voor streaming ExpressVPN ExpressVPN Beste VPN voor Gaming TorGuard TorGuard Beste VPN voor Torrent IVPN IVPN Beste VPN voor Windows NordVPN NordVPN Beste VPN voor China VyprVPN VyprVPN Beste VPN voor privacy Mullvad VPN Mullvad LEES VOLGENDE < ul id="nextuplist">

  • › Een VR-headset reinigen
  • › Hoe lege rijen in Excel te verwijderen
  • › Luistert uw telefoon naar u?
  • › Dimbare LED-lampen blijven doorbranden? Doe dit
  • › Wijzigingen bijhouden in Word uitschakelen
  • › Hoe te posten op Reddit