To dager etter at CPI(M) droppet Tripura MLA Mabashwar Ali fra kandidatlisten, slutter han seg til BJP med eks-MLA Subal Bhowmik

0
73

I en stor hendelsesvending sluttet Tripura Opposition CPI(M) MLA fra Kailashahar Assembly valgkrets Md. Mabashwar Ali seg fredag ​​til BJP i New Delhi, to dager etter at kommunistpartiet kunngjorde sin kandidatliste, droppet Ali og tilbød sin sete til kongressen, Venstrefrontens setedelingspartner for 2023-målingene.

Ali og tidligere MLA Subal Bhowmik sluttet seg til BJP ved partiets nasjonale hovedkvarter i New Delhi i nærvær av blant annet nasjonal talsperson Sambit Patra, Tripura Chief Minister Manik Saha og BJP Tripura-president Rajib Bhattacharjee.

Les også |Av 13 seter. i Congs Tripura-andel ble 12 vunnet av BJP forrige gang, men med knappe marginer

Blant de to nye medlemmene ble Ali med i BJP for første gang mens Bhowmik var BJPs Tripura-visepresident før han forlot partiet og ble med i kongressen før valget i Lok Sabha i 2019.

Bhowmik vant sitt eneste forsamlingsvalg fra Sonamura Assembly-valgkrets med en kongressbillett i 2008. Han startet sin politiske karriere med kongressen, dannet sitt eget parti (Tripura Pragatisheel Grameen Congress), gikk videre til Trinamool-kongressen, flyttet til BJP, forlot partiet for å gå tilbake til Kongressen, flyttet deretter til Trinamool Congress og nå tilbake til BJP.

Subscriber Only StoriesView All

Mahesh Vyas skriver: Hvorfor jobbmangelen er ekte

Delhi konfidensielt: Fokus på prosjekter

Gandhi til Tagore: På gamle St Stephens campus, et glimt inn i rester av …

Ungå sosial diskriminering, ekskludering av transpersoner – gjennom…Bruk nyttårskampanjekode SD25

Sambit Patra ønsket begge lederne velkommen og sa: “Begge er utdannede mennesker og har sluttet seg til BJP for å se utviklingsaktiviteter til statsminister Modiji.”

Ikke gå glipp av |Beyond the Stemmeseddel: CPM, Congress, and a view of nasjonal politikk fra Agartala

Ali sa fredag ​​at han ønsket å bli assosiert med utviklingsarbeidet til den BJP-ledede NDA-regjeringen. «Mange utviklingsordninger for trygt drikkevann, bolig og andre fordeler er levert av statsminister Modiji. Fjerntliggende landsbyer i Tripura vil få fordeler fra disse ordningene som resten av landet. Jeg ønsket å bli assosiert med disse programmene og appellerte til BJP, som de gikk med på,” sa han.

Bhowmik sa at Nordøst-India fikk anerkjennelse over hele landet på grunn av statsminister Narendra Modi. Han sa at en uforutsett utvikling ble innledet i NE-regionen under statsminister Modi sammenlignet med alle tidligere regimer. Han sa også at alle nordøstlige stater har BJP-ledede regjeringer og sa at han var sikker på at BJP ville komme tilbake til makten for en annen periode under statsminister Modis ledelse.

Annonse

Ali vant fra Kailashahar Assembly valgkrets i 2018 med 4834 stemmer mer enn BJP-kandidat Nitish De. Han er utdannet statsvitenskap og hadde vært tilknyttet kommunistpartiet i flere år. Kilder i CPI(M) sa at han var fortvilet over å ikke få en billett til hjemmebanen hans. Kailashahar-setet var imidlertid opprinnelig hjemmebanen til statskongresspresidenten og tidligere MLA Birajit Sinha, som ble beseiret i 2018, etter at en brorparten av partiets menighet ble flyttet til BJP i 2017.

Ofte kreditert med gode organiseringsevner og kritisert for politisk rastløshet, er 57 år gamle Bhowmik en politisk veteran i Tripura med en karriere på over 50 år på ære. Han har vært kongressleder siden slutten av 1970-tallet. Han byttet en gang parti for å bli med i Trinamool-kongressen i 1999, da tidligere sjefsminister Sudhir Ranjan Majumder ble med i partiet og debuterte med Tripura-kapittelet. Men innsatsen klarte ikke å gjøre noen reell endring og Bhowmik, som mange andre med ham, returnerte til kongressen.

I 2008 konkurrerte og vant Bhowmik fra Sonamura Assembly-valgkrets på en kongressbillett. Siden forsamlingssetene i staten gjennomgikk avgrensning før meningsmålingene i 2013, hadde Sonamura valgkrets store endringer i sin demografiske sammensetning og Subal tapte i forsamlingsvalget i 2013, noe som fikk Subal til å forlate kongressen og dannet Tripura Pragatisheel Grameen Congress.

Annonse

Senere ga han kongressens overkommando skylden for partiets nederlag i Tripura-forsamlingens meningsmålinger i 2013 og sa at partiet aldri ville komme til makten i Tripura i de «neste hundre årene» med den daværende kongressledelsen i spissen for sakene.

Han begynte i BJP i 2014, ble utnevnt til visepresident for partiets statskomité og gjennomgikk RSS-trening. Politiske eksperter sier at han var avgjørende for å bygge safranpartiets base i løpet av denne tiden til tidligere sjefsminister Biplab Kumar Deb kom inn og overtok styret i partiet.

Bhowmik byttet parti ytterligere i 2019, da han ble med i kongressen, noen uker før Lok Sabha-valget. Han konkurrerte i de parlamentariske meningsmålingene med en kongressbillett, men tapte. Han byttet senere til Trinamool 30. juli 2021. Bhowmik ble droppet fra stillingen som TMC-president i fjor etter at det Bengal-baserte partiets stemmeandel falt under 3 prosent fra 16,39 prosent i meningsmålingene i 2021.

I mellomtiden reviderte Tripura Venstrefront på fredag ​​sin kandidatliste og kunngjorde at tidligere minister Manik Dey ble erstattet av Sanjay Das i Majlishpur Assembly valgkrets og tidligere minister Aghore Debbarma ble erstattet av Dilip Debbarma i Asharambari valgkrets i en omstilling for å avlaste to eks-ministre som var uvel.

Advokat Partha Ranjan Sarkar ble annonsert som Venstrefront-partneren Forward Bloc sin kandidat fra Badharghat Assembly valgkrets. Mens CPI(M) hadde erklært sine kandidater for to dager siden, hadde Venstrefront-allierte ennå ikke navngitt sine kandidater.