TMC moet nog congresuitnodiging krijgen voor Bharat Jodo yatra: Abhishek Banerjee

0
39

De nationale algemeen secretaris van het TRINAMOOL Congress (TMC), Abhishek Banerjee, richtte zich vrijdag op het congres en zei dat zijn partij nog geen uitnodiging had gekregen voor haar Bharat Jodo Yatra.

“Met betrekking tot de uitspraken van het congres Bharat Jodo Yatra, ik heb er nog geen uitnodiging voor ontvangen. Maar waarom nodigen ze nu uit? Toen ze op 2 oktober vorig jaar met de yatra begonnen, waren wij [TMC] niet uitgenodigd. Waarom een ​​uitnodiging sturen als de yatra binnenkort ten einde loopt? Wat gebeurde er tijdens de start?” Abhishek vertelde het aan de media na een administratieve bijeenkomst in Diamond Harbour.

Over de bewering van congresleider Jairam Ramesh dat het congres de leider van oppositiepartijen zou zijn, zei het parlementslid van Diamond Harbor: “Ik zou niet op dit onderwerp willen ingaan omdat het retoriek is geworden. Ik zou het aan het oordeel en de wijsheid van de mensen willen overlaten om te beslissen welke partij belangrijk is, welke partij de capaciteit heeft en welke partij de steun heeft van welke staat.”

Hij voegde eraan toe: “De verkiezingsuitslag zal weerspiegelen wie tot wat in staat is. We doen ons best, en zelfs met onze beperkte middelen en macht zijn we het afgelopen jaar agressief te werk gegaan. We hebben TMC-staatseenheden opgericht in Goa, Meghalaya, Tripura, Assam. We zetten al onze kracht in om tegelijkertijd in twee staten te vechten terwijl Meghalaya, Tripura en Nagaland tegelijkertijd naar de stembus gaan. We zijn klaar om het op te nemen tegen de NPP-BJP-regering in Meghalaya en in ons eentje tegen de BJP in Tripura te vechten. We zullen blijven vechten. ?resize=450,253″ />

UPSC Key- 30 januari 2023: weten over Project 39A, Beating Retreat Cerem…UPSC-benodigdheden | Sleutelbegrippen van de afgelopen week met MCQ's

ExplainSpeaking: How to een Uniebegroting evalueren

Mahesh Vyas schrijft: Waarom de Er is echt een tekort aan banen Pas nieuwjaarspromotiecode SD25

toeZonder oppositieleider Suvendu Adhikari te noemen, beweerde hij: “We hebben gezien hoe na de Bengaalse verkiezingen van 2021 de vendettapolitiek van de BJP begon. Binnen twee weken na de verkiezingsuitslag werden vier staatsministers op valse beschuldigingen gearresteerd, alleen maar om hen lastig te vallen. Een BJP-leider die bij dezelfde zaak betrokken is, werd met rust gelaten. Zijn misdaden werden witgekalkt, omdat hij zich bij de ‘wasmachine’ van BJP.”

Het congres en de BJP reageerden niet onmiddellijk op de opmerkingen van de TMC-leider.

Abhishek bekritiseerde ook het Centrum voor “het stopzetten van de uitbetaling van geld aan Bengalen” in verschillende van zijn regelingen. Hij zei: “BJP-leiders kunnen ons niet politiek bestrijden, en daarom stoppen ze ons deel van de fondsen en vallen ze de gewone bevolking van Bengalen lastig.”

Advertentie

Over de woordenstrijd tussen de Visva Bharati Universiteit (VBU) en Nobelprijswinnaar Amartya Sen over gepachte grond in Santiniketan, zei Abhishek: “De verklaring van de vice-kanselier van de VBU is buitengewoon ongelukkig. De belangrijkste reden achter de verhuizing was dat Amartya Sen Chief Minister Mamata Banerjee prees. BJP-leiders kunnen dit niet accepteren en daarom richten ze zich op hem. Als hij een BJP-leider had geprezen, zou zijn perceel van 1,5 hectare zijn veranderd in 150 hectare.”

Hij voegde eraan toe: “Het is triest en beschamend om te zien dat een Nobelprijswinnaar als Amartya Sen onnodig wordt aangevallen. Het is pijnlijk voor ieder van ons. Sommige mensen die in Bengalen wonen en eigenlijk geen Bengaals zijn, zoals [senior BJP-leider] Dilip Ghosh, zijn de schande van Bengalen. Ze hebben misschien een tikje Bengaals, maar ze blijven lovende woorden zingen voor Gujarat en Delhi. Of het nu de Grote Indiase Opstand van 1857 is of onze vrijheidsstrijd, Bengalen heeft nooit voor iemand gebogen. Nu niet, ook niet in de toekomst. Als iemand denkt dat hij ons kan bedreigen door zijn macht te gebruiken en CM Mamata Banerjee, of Amartya Sen, of de bevolking van Bengalen aan te vallen door ons geld in te houden, laat hem dan doen wat hij wil. De bevolking van Bengalen heeft hen al een passend antwoord gegeven en zal dat in de toekomst blijven doen.”

Gevraagd naar de problemen waarmee mensen worden geconfronteerd bij het gebruikmaken van het Swasthya Sathi-kaartschema van de deelstaatregering, antwoordde Abhishek zei: “We hebben klachten ontvangen dat een of twee ziekenhuizen patiënten weigeren. Ik heb de betrokken bestuursambtenaren verzocht om een ​​overleg met ziekenhuisdirecties te beleggen en eventuele knelpunten op te lossen. Als ziekenhuizen patiënten blijven weigeren, zullen we stappen ondernemen om deze wanpraktijken te stoppen en indien nodig zullen we de vergunning van ziekenhuizen intrekken. We hopen deze problemen binnen 10 dagen op te lossen.”

© The Indian Express (P) Ltd