Rechtbank publiceert video van Paul Pelosi-hameraanval, met huiveringwekkende details

0
57

Geschreven door Annie Karni en Tim Arango

Een politieagent arriveert bij de voordeur van het huis van Spreker Nancy Pelosi in San Francisco in de vroege ochtenduren van 28 oktober 2022 , om haar man Paul Pelosi, 82, en een indringer samen te vinden kalm maar onhandig in de foyer, elk met tegenovergestelde uiteinden van een hamer geklemd.

Binnen enkele seconden was de gespannen stilte is verbrijzeld: de indringer krijgt de opdracht om de hamer te laten vallen en vecht even met Pelosi voordat hij het gereedschap boven zijn hoofd heft en naar Pelosi uitvalt. Agenten rennen in paniek naar binnen om te proberen de aanvaller te bedwingen, terwijl Pelosi roerloos op zijn zij ligt en keelgeluiden maakt.

De aangrijpende en aangrijpende scène ontvouwt zich in een ongeveer 90 seconden durende clip van camerabeelden van de politie die vrijdag is vrijgegeven door een rechtbank in San Francisco in het proces tegen David DePape, de man die is beschuldigd van het mishandelen van Pelosi. De echtgenoot van de spreker zou zes dagen in een ziekenhuis in San Francisco doorbrengen en een operatie ondergaan voor een schedelbreuk. Het was een buitengewone weergave van een brutale daad van politiek geweld, die voortkwam uit een poging om Nancy Pelosi te ontvoeren, die op dat moment tweede was in de lijn van het presidentschap.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Aan het einde van de Bharat Jodo Yatra< figuur>

Waarom BharOS Indiase ontwikkelaars enthousiast en sceptisch maakt: 'Meer keuze is g… UPSC-benodigdheden | Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: Dag van de Republiek, India-Egyp…

Terwijl India zich voorbereidt op de verschuiving van de gecentraliseerde energiemarkt, evolueert de.. .Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Samen met bewakingsvideo's van de politie van het Capitool en ander bewijsmateriaal dat vrijdag is vrijgegeven, roept het nieuwe vragen op over wat er wordt gedaan om overheidsfunctionarissen en hun families te beschermen tegen escalerende bedreigingen. De release onderstreepte ook de verderfelijke invloed van desinformatie in de Verenigde Staten, waar enkele invloedrijke stemmen aan de rechterkant samenzweringstheorieën over de aanval op Pelosi hadden verspreid.

De video van de lichaamscamera en afzonderlijke bewakingsbeelden van buiten het huis die de minuten vastlegde voordat DePape toegang kreeg tot het Pelosi-huis, weerlegde ongegronde beweringen die uiterst rechts circuleerden en versterkten op alle niveaus van de Republikeinse politiek dat de aanval een inside job was of een dekmantel voor een smerige situatie waarbij Paul Pelosi betrokken was.

>

Maar in plaats van dergelijke complottheorieën te onderdrukken, voedde het gedocumenteerde bewijs alleen de cyclus die begon in de onmiddellijke nasleep van de aanval , wanneer voormalig president Donald Trump en Republikeinse wetgevers behoorden tot degenen die het officiële verslag in twijfel trokken.

Advertentie

“Wat er ook gebeurt, ongeacht welke beelden we hebben, welke documenten we hebben, mensen hebben de neiging verhalen te verdraaien om hun kant van het verhaal te ondersteunen”, zegt Nina Jankowicz, een desinformatie-expert. “We zien gewoon dit wantrouwen van wat je met je eigen ogen kunt zien keer op keer.”

DePape zelf was duidelijk beïnvloed om de aanval uit te voeren door rechtse complottheorieën die hij online vernam. In een interview met een rechercheur uit San Francisco, uren na de aanslag, maakte hij duidelijk dat hij de leugens over de verkiezingen van 2020 volledig had geloofd. Hij beschreef Nancy Pelosi als de “leider van het peloton” van liegende democraten die vier jaar lang Trump ondermijnden, “totdat ze eindelijk in staat waren de verkiezingen te stelen.”

Het nieuwe bewijsmateriaal onderstreepte het spontane karakter van de aanval. In het politie-interview zei DePape dat hij op zoek was naar Nancy Pelosi, een politieke figuur die al tientallen jaren door Republikeinen is gedemoniseerd en ontmenselijkt, en dat hij van plan was haar te ontvoeren, haar knieschijven te breken en haar 'het Congres binnen te rijden'. Nancy Pelosi was niet thuis op de avond van de aanval.

Advertentie Huisspreker Nancy Pelosi (D-Calif.) en haar man, Paul Pelosi, staan ​​naast haar officiële portret tijdens de onthullingsceremonie in het Capitool in Washington op 14 december 2022. (Pete Marovich/The New York Times)

In een korte, emotionele verklaring aan verslaggevers in het Capitool op vrijdag, zei Pelosi dat ze niet van plan was de openbaar gemaakte beelden te bekijken of te beluisteren en geen commentaar zou geven op het incident of de zaak weer.

“Ik ben absoluut niet van plan de dodelijke aanslag op het leven van mijn man te zien”, zei Pelosi. “Ik zal tijdens de voortgang van deze zaak geen uitspraken meer doen, behalve om mensen nogmaals te bedanken en hen te informeren over de vorderingen van Paul.”

Toen hem werd gevraagd hoe het met hem ging, zei Pelosi simpelweg dat hij “meeging”.

Naast het vrijgeven van een alarmoproep die Paul Pelosi plaatste terwijl de indringer in het huis was en een interview met de verdachte gaf waarin hij zei dat hij op zoek was naar Nancy Pelosi, geeft het materiaal dat nu openbaar is een bijna volledig beeld van wat er gebeurde tijdens de aanval en de politieke motivaties van de aanvaller.

Paul Pelosi, met een zwarte hoed en een zwarte handschoen die zijn verwondingen verhult, wordt samen met zijn vrouw, House Speaker Nancy Pelosi (D-Calif.) toegejuicht tijdens de Kennedy Center Honours in Washington op 4 december 2022. (Pete Marovich/The New York Times)

In het alarmnummer kan Paul Pelosi men kan horen dat hij kalm spreekt en zijn woorden zorgvuldig kiest, terwijl hij aan een politiecoördinator probeert over te brengen dat hij in gevaar is zonder direct iets te zeggen om de indringer, die blijkbaar meeluistert, boos te maken.

Advertentie

“Er zit hier een heer te wachten tot mijn vrouw terugkomt, Nancy Pelosi”, zegt Pelosi. “Ze zal hier een dag niet zijn, dus ik denk dat ik zal moeten wachten.”

Uiteindelijk lijkt DePape zijn geduld te verliezen met Pelosi, die tegen de coördinator zegt: “Hij wil dat ik verdomme van de telefoon, oké?”

Advertentie Lees ook | De aanval op de echtgenoot van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, te midden van toenemend politiek geweld

De aanval en de daaropvolgende release van de video komen op een moment dat politiek gemotiveerd geweld toeneemt en wetgevers zich grote zorgen maken over hoe ze zichzelf en hun families kunnen beschermen tegen ernstige bedreigingen.

“We leven in gevaarlijke tijden van ongekend extremisme en politiek geweld, waarvoor geen plaats is in onze democratie of in het dagelijks leven van gekozen functionarissen en hun dierbaren”, zei afgevaardigde Hakeem Jeffries, D-N.Y., de leider van de minderheid, vrijdag.

Vrijdag werden ook bewakingsbeelden van de politie van het Capitool vrijgegeven van de Pelosi-woning, waarop te zien was dat de verdachte via een achterdeur het huis binnendrong. Het materiaal werd vrijgegeven na een juridische inspanning van een consortium van mediakanalen, waaronder The New York Times.

De bewakingsvideo laat zien dat DePape het huis enkele minuten in de gaten hield voordat hij naar binnen ging, op een gegeven moment met twee rugzakken – een scène die ambtenaren van de Capitol Police zouden hebben gezien als ze de feed van het Pelosi-huis in de gaten hadden gehouden op de avond van de aanval. Maar Nancy Pelosi was op dat moment niet aanwezig en er gingen cruciale minuten voorbij voordat een officier de beelden bekeek.

Paul Pelosi woont een ceremonie bij voor de onthulling van een portret van zijn vrouw, de vertrekkende voorzitter Nancy Pelosi (D-Calif.), in het Capitool in Washington op 14 december 2022. (Pete Marovich/The New York Times)

Sinds de aanval hebben veel gekozen functionarissen aangedrongen op meer bescherming voor wetgevers en hun families, en de bewakingsbeelden zouden ongetwijfeld vragen over de reactie van de politie van het Capitool versterken.

In tegenstelling tot presidenten, die ronde- 24 uur per dag beveiliging geleverd door de geheime dienst en betaald door de belastingbetaler, inclusief aparte bescherming voor hun gezinsleden, krijgen de meeste congresleden weinig door de overheid verstrekte beveiliging en hun families hebben die zelden.

Als voorzitter van het Huis had Pelosi altijd een groot veiligheidsdetail bij zich. Maar die bescherming strekt zich niet uit tot gezinsleden.

Pelosi, wiens sprekerschap deze maand eindigde, is jarenlang een van de meest bedreigde leden van het Congres geweest, deels vanwege een gecoördineerde poging van Republikeinen om zich te richten op de machtigste vrouw in de Amerikaanse politiek. In advertenties en geldinzamelingsacties die bedoeld zijn om hun belangrijkste supporters boos te maken, bang te maken en te animeren, hebben ze Pelosi, een rijke vrouw uit het progressieve bastion van San Francisco, afgeschilderd als de meest sinistere democratische schurk van allemaal.

Lees ook | Nancy Pelosi, bevrijd en er dol op

De verdachte, DePape, 43, wordt geconfronteerd met talloze aanklachten wegens misdrijven in de staatsrechtbank, waaronder poging tot moord en mishandeling met een dodelijk wapen. Hij wordt ook geconfronteerd met federale aanklachten wegens poging tot ontvoering van een federale officier en mishandeling van een familielid van een federale ambtenaar. Als hij wordt veroordeeld, riskeert hij levenslang in de gevangenis. Hij heeft onschuldig gepleit en de volgende hoorzitting in de zaak is gepland voor 23 februari, wanneer een procesdatum zal worden vastgesteld.

Paul Pelosi herstelt langzaam sinds de aanval. De afgelopen weken heeft hij samen met zijn vrouw een aantal spraakmakende evenementen bijgewoond, waaronder de onthulling van het portret van Nancy Pelosi en de Kennedy Center Honours. Bij beide evenementen droeg hij een hoed om zichtbaar hoofdletsel te bedekken en een donkere handschoen om de hand die gewond was geraakt te bedekken. Eerder deze maand zat Paul Pelosi in de galerij van het Huis met uitzicht op de vloer terwijl de leden hun eerste van 15 stemmen uitbrachten om een ​​nieuwe spreker te kiezen. Toch zijn Nancy Pelosi en haar familieleden openhartig over de lange weg die hij moet afleggen voordat hij volledig kan herstellen.

“Hij is een tijdje out geweest omdat de dokter zei dat hij iets moest hebben om naar uit te kijken. naar, en zo weer, dag voor dag,” vertelde Nancy Pelosi aan CNN's Chris Wallace in een recent interview. “Hij had wonden en al de rest op zijn lichaam. Die hadden tijd nodig, maar ze genazen. Pezen, je weet al dat soort dingen. Maar het hoofd is iets anders.”

Nancy Pelosi zei dat met een ernstig hoofdletsel, “je voorzichtig moet zijn met bewegen. Met licht moet je oppassen. Met geluid moet je oppassen. En het duurt gewoon even. Je wordt erg moe, maar weet je, zonder er zo verder op in te gaan, maar het duurt, het zal volgens de doktoren waarschijnlijk nog drie of vier maanden duren voordat hij echt zichzelf is.”

US House Speaker Nancy Pelosi en haar man Paul Pelosi (Bestand)

Volgens zijn dochter Alexandra Pelosi was Paul Pelosi nooit diep politiek, ondanks dat hij getrouwd was met de machtigste democratische operator van het land. Zijn vriendenkring omvatte veel Republikeinen, en hij verbood de familie om aan de eettafel over politiek te praten.

Maar Paul Pelosi speelde een onschatbare rol achter de schermen voor zijn vrouw gedurende haar jaren als leider van House Democrats, een vrij weinig glamoureuze rol die te zien was in een recente HBO-documentaire over Nancy Pelosi, gemaakt door Alexandra Pelosi.

Paul Pelosi, een multimiljonair durfkapitalist, zorgde voor wat zijn familie de 'business of living' noemde. ”, theedoeken kopen, de afwas doen, zaken doen met aannemers en zelfs winkelen voor de kleren van zijn vrouw, waardoor ze al haar energie op haar werk kan richten.

“Hij is net zo vaak uit de schijnwerpers gebleven zoals hij kon, 'zei Alexandra Pelosi in een recent interview. “Hij bereikte bijna het einde zonder dat iemand wist wie hij was.”