Rahul Yatra Kashmir Dag 2: Eerbetoon aan CRPF-mannen gedood bij Pulwama-aanval, beveiliging omhoog

0
60

Dagen nadat controversiële opmerkingen van congresleider en mede-yatri Digvijaya Singh vragen opriepen over de terreuraanslag in Pulwama, waarbij 40 CRPF-medewerkers om het leven kwamen, bracht Rahul Gandhi zaterdag hulde aan de omgekomen troepen op de plaats van het incident.

Rahul hervatte zijn Bharat Jodo Yatra, die hij op vrijdag had achtergelaten na een vermeende inbreuk op de beveiliging, en stopte kort in Lethpora om eer te bewijzen aan de mannen die gedood op 14 februari 2019 bij een zelfmoordaanslag op een CRPF-konvooi.

Ook in Political Pulse | Digvijaya krijgt een mondvol van Rahul: Belachelijk, we vragen het leger niet om bewijs

Enthousiaste menigten begroetten de congresleider opnieuw toen hij vertrok vanuit Charsoo, Awantipora, langs de Srinagar-Jammu National Highway, na een overnachting in Khanbal in Anantnag. Hij werd bij Awantipora vergezeld door voormalig eerste minister en president van de Democratische Volkspartij (PDP), Mehbooba Mufti, haar moeder en haar dochter Iltija. Priyanka Gandhi Vadra nam ook deel aan de mars.

Rahul, die zijn Yatra begon vanuit Kanyakumari in Tamil Nadu en de hele 3.000 km alleen een T-shirt heeft aangetrokken, zelfs nadat hij de noordelijke staten en hun koudere klimaten heeft bereikt , werd gezien in een mouwloos jasje en een wollen muts. De temperatuur in Awantipora lag zaterdag rond de 4 graden Celsius.

Alleen abonnees VerhalenBekijk alles

ExplainSpeaking: hoe een EU-begroting te evalueren

Mahesh Vyas schrijft: Waarom het banentekort echt is

Delhi vertrouwelijk: focus op projecten

Gandhi naar Tagore: op de oude campus van St. Stephen's, een glimp van de overblijfselen van …Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Na het incident van vrijdag en de persconferentie gehouden door het Congres beweren dat de politieregelingen waren “ingestort”., werd de beveiliging zaterdag opgevoerd voor de Yatra. Een groot aantal politieagenten en paramilitaire troepen werd langs de route ingezet, terwijl er een strakke veiligheidsring om Rahul heen werd gegooid. Hogere politieagenten en paramilitaire officieren, waaronder de aanvullende directeur-generaal van politie Vijay Kumar, hielden persoonlijk toezicht op de veiligheid.

De Neerja Chowdhury Column |Bharat Jodo Yatra vernieuwt het imago van Rahul Gandhi, maar vertaalt zich pas in stemmen er is woede tegen Modi en de congresorganisatie herleeft

Naarmate de Yatra vorderde, bleef een groot aantal mensen zich aansluiten, terwijl er nog veel meer langs de route stonden opgesteld. “Voor ons is dit niet zomaar een yatra, het is een hoop in deze donkere tijden,” zei Ghulam Nabi Bhat, een inwoner van het dorp Halmolla. “Er is overal onderdrukking, er is duisternis en we hopen dat Rahulji ons zal helpen om eruit te komen.”

Velen zeiden dat ze teleurgesteld waren dat ze niet mochten toetreden tot de Yatra, met veiligheidstroepen proberen de cijfers te beheersen. “Zij (politie) kwamen gisteravond naar ons toe en zeiden dat we vandaag niet naar buiten mochten” beweerde Ali Mohammad, van het dorp Barsoo. “Ik wil dit aan Rahulji vertellen, hoe ze zijn Yatra proberen te saboteren.

Must Read |Bharat Jodo Yatra: Rahul Gandhi's experiment met de politiek van mohabbat

Moefti, die zaterdag bijna de hele afstand met Rahul liep, tweette later: “Rahul Gandhi's yatra komt als een verademing in Kasjmir. Het is voor het eerst sinds 2019 dat Kasjmiri's zo massaal uit hun huizen komen. Was een geweldige ervaring om met hem te wandelen.

Rahul legde 18 km te voet af van Awantipora naar Pampore, vanwaar de Yatris voertuigen naar Panthachowk aan de rand van Srinagar brachten. Ze zullen daar overnachten en de mars zondag hervatten vanuit Panthachowk om de stad Srinagar binnen te gaan.

Lees ook |Lal Chowk 'onderdeel van RSS-agenda', zegt Cong, zal Rahul Yatra beëindigen met het hijsen van de vlag op het hoofdkwartier van Srinagar

Voormalig CM en vice-president van de Nationale Conferentie, Omar Abdullah, die zich bij de Yatra Friday had aangesloten, tweette: “The talking heads zijn grotendeels stil & de kanalen willen er niet echt over praten, maar je hoeft niet visueel gehandicapt te zijn om te zien dat de BharatJodoYatra een zeer goede respons heeft gekregen van Kashmiris. Jong & oud, mannen & vrouwen, staan ​​langs de weg & marcheren voor eenheid.”

Advertentie

Hij voegde eraan toe: “De meest in het oog springende stilte is van die ‘Kashmir-experts’ die geen kans voorbij laten gaan om Kasjmiri's af te schilderen als anti-nationaal, gemeenschappelijk, intolerant. De inspraak van het publiek druist in tegen deze propaganda & dat verklaart de totale radiostilte.”

© The Indian Express (P) Ltd