Noord-Korea zal 'in dezelfde loopgraaf staan' als Rusland tegen de VS, zegt de zus van Kim Jong-un

0
52

Noord-Korea hekelde zaterdag toezeggingen van de VS van gevechtstanks aan Oekraïne en beweerde dat Washington “de rode lijn verder overschreed” om de hegemonie te winnen door middel van een oorlog bij volmacht, meldde de staatsmedia KCNA.

De machtige zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, Kim Yo Jong, maakte de opmerkingen in een verklaring van KCNA en zei dat Noord-Korea zal “in dezelfde loopgraaf staan” als Rusland tegen de Verenigde Staten.

Lees ook |Tijdens golf van aanvallen doden Russische raketten 12 in heel Oekraïne

De Verenigde Staten zeiden deze week dat het Oekraïne zou voorzien van 31 van zijn meest geavanceerde gevechtstanks< /sterk>nadat Duitsland een soortgelijke aankondiging had gedaan. Hiermee werd een taboe doorbroken in de westerse steun aan de strijd van Oekraïne tegen de Russische invasie door wapens toe te zeggen die voornamelijk een offensief doel hebben.

“Ik spreek mijn ernstige bezorgdheid uit over de escalatie van de VS de oorlogssituatie door Oekraïne te voorzien van militair materieel voor een grondoffensief,” Zei Kim Yo Jong in de verklaring.

Subscriber Only StoriesView All

Aan het einde van de Bharat Jodo Yatra

Waarom BharOS Indiase ontwikkelaars enthousiast en sceptisch maakt: 'Meer keuze is g…UPSC Essentials | Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: Dag van de Republiek, India-Egyp…< /figuur>Terwijl India zich voorbereidt op de verschuiving van de gecentraliseerde machtsmarkt, gaat de EU een andere…Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

De Verenigde Staten en westerse landen “hebben noch het recht noch de rechtvaardiging om soevereine staten te belasteren’ uitoefening van het recht op zelfverdediging.

Het nucleair bewapende Noord-Korea lanceerde vorig jaar een ongekend aantal raketten, waaronder intercontinentale ballistische raketten (ICBM's) die het vasteland van de VS kunnen bereiken. Amerikaanse en Zuid-Koreaanse functionarissen hebben ook gewaarschuwd dat het Noorden zich zou kunnen voorbereiden op de eerste test van een nucleair apparaat sinds 2017.