Kharge schrijft aan Amit Shah over ‘inbreuk op de beveiliging’ bij Rahul Gandhi Bharat Jodo Yatra

0
35

Congresvoorzitter Mallikarjun Kharge heeft de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie, Amit Shah, een brief gestuurd met het verzoek om zijn tussenkomst bij het waarborgen van adequate beveiliging van Rahul Gandhi's Bharat Jodo Yatra in Jammu en Kasjmir. De brief van Kharge is geschreven nadat de Yatra op vrijdag was opgeschort vanwege een vermeende inbreuk op de beveiliging.

Kharge deelde een kopie van zijn brief aan Shah en twitterde zaterdag: “Het wegvallen van de beveiliging tijdens Bharat Jodo Yatra leidde gisteren tot de schorsing nadat Rahul Gandhi's beveiligingsdetail hetzelfde suggereerde. We verwachten een enorme bijeenkomst, inclusief leiders van belangrijke politieke partijen op het hoogtepunt.

Kharge verklaarde ook dat de partij de politie van Jammu en Kasjmir waardeert en “verwelkomt hun verklaring dat ze volledige veiligheid zullen blijven garanderen tot het hoogtepunt van de Yatra.

Kharge wees erop dat het een grote menigte gewone mensen was die zich had aangesloten bij en elke dag in de Bharat Jodo Yatra liep en dat het moeilijk was voor de organisatoren om precies te zeggen hoeveel mensen er werden verwacht. grote bijeenkomst om zich de komende twee dagen bij de Yatra aan te sluiten en ook de functie die op 30 januari in Srinagar zal worden gehouden. Veel vooraanstaande congresleiders en leiders van andere belangrijke politieke partijen wonen de culminatiebijeenkomst bij die maandag wordt gehouden.

“Ik zal u dankbaar zijn als u persoonlijk in deze kwestie kunt tussenkomen en de betrokken functionarissen adviseren om voor voldoende beveiliging te zorgen tot het hoogtepunt van de Yatra en de functie op 30 januari in Srinagar,” Kharge toegevoegd.

Moet lezen |Bharat Jodo Yatra vernieuwt het imago van Rahul Gandhi, maar vertaalt zich pas in stemmen als er woede is tegen Modi en de congresorganisatie herleeft.

Rahul hervat ondertussen zijn mars vanuit Awantipora in J& ;K op zaterdag. De Yatra stopt nabij de Birla Open Minds International School, Pampore, alvorens verder te gaan richting Pantha Chowk in Srinagar.

Op vrijdag kon Rahul amper een kilometer afleggen nadat hij Kasjmir was binnengekomen, voordat het voor die dag werd afgeblazen vanwege een vermeende inbreuk op de beveiliging. Het congres beschuldigde de politie ervan onvoldoende veiligheid te bieden voor Rahul en anderen, een aanklacht die door de agenten werd ontkend. Ze beweerden dat de partijleiders de Yatra hadden verlaten zonder de politie te raadplegen. Het hoogtepunt van de Yatra is gepland op 30 januari in Srinagar.

Alleen verhalen van abonneesBekijk allesMahesh Vyas schrijft: Waarom het banentekort echt is

Delhi vertrouwelijk: focus op projecten

Gandhi naar Tagore: op de oude campus van St. restanten van … Ongedaan maken van sociale discriminatie, uitsluiting van transgenders — door…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Na het incident beschuldigde congreslid Adhir Ranjan Chowdhury Jammu en Kasjmir L-G Manoj Sinha ervan verantwoordelijk te zijn voor het beveiligingslek. Terwijl hij met persbureau ANI sprak, zei Chowdhury dat de beveiliging in Delhi of Jammu en Kasjmir de exclusieve verantwoordelijkheid was van de respectieve L-G's. “Manoj Sinha, zittend in Srinagar, zal moeten antwoorden wie verantwoordelijk was voor Rahul’s mars,” zei hij.

© IE Online Media Services Pvt Ltd