Hoe Microsoft Office op een Mac te verwijderen

0
68

Verwijder de Microsoft 365- of Office-apps uit uw map Toepassingen om ze van uw Mac te verwijderen. Vervolgens moet u individuele overgebleven bestanden verwijderen om alles volledig kwijt te raken.

Ben je klaar met Microsoft 365 (voorheen bekend als Office)? Misschien stapt u over van een verouderde versie of wilt u gewoon niet betalen voor nog een jaar ondersteuning. Hier leest u hoe u het Office-pakket helemaal van uw Mac kunt verwijderen.

Inhoudsopgave

Office voor Mac verwijderen door de app te verwijderen
Alle Office- en 365-bestanden volledig verwijderen uit macOS
    Voltooien met het verwijderen van Microsoft 365, Office 2019 en Office 2016 voor Mac
    Voltooien met het verwijderen van Office voor Mac 2011
Verwijder eventueel overgebleven Dock-pictogrammen en maak de prullenbak leeg
Wat te doen als er geen vrije ruimte wordt weergegeven
AppCleaner kan u ook helpen bij het verwijderen van applicaties
Klaar met Microsoft 365? Probeer een alternatief

Office voor Mac verwijderen door de app te verwijderen

De eenvoudigste manier om Microsoft 365- of Microsoft Office voor Mac-apps van uw Mac te verwijderen, is door de apps met Finder uit uw map Toepassingen te verwijderen. Dit is de standaardmanier om Mac-apps te verwijderen, maar het is niet uitputtend en vereist normaal gesproken een follow-up om achtergebleven rommel te verwijderen.

Om te beginnen opent u een Finder-venster en klikt u op Applicaties in de zijbalk. U kunt ook op Shift+Command+G drukken en /Applications typen gevolgd door Enter.

Zoek nu de apps die u wilt verwijderen. Voor Microsoft 365, Office 2019 en Office 2016 worden apps afzonderlijk gelabeld als Microsoft Excel, Microsoft OneNote, Microsoft Outlook, Microsoft PowerPoint, Microsoft Word en OneDrive.

Als u Microsoft gebruikt Office voor Mac 2011 staan ​​deze apps in een aparte map. Markeer de items die u wilt verwijderen door de Command-toets ingedrukt te houden en te klikken.

U kunt nu de sneltoets Command+Delete gebruiken om de apps naar de prullenbak te sturen (of klik met de rechtermuisknop en kies “Verplaatsen naar prullenbak” als u dat liever heeft). Om de apps voor eens en voor altijd te verwijderen, leegt u de prullenbak door deze te openen en op “Leegmaken” of door met de rechtermuisknop te klikken en “Prullenbak legen” vanuit het dock.

Microsoft Office voor Mac of Microsoft 365-applicaties worden nu van uw Mac verwijderd en de ruimte die ze innamen kan voor andere dingen worden gebruikt.

Dit is waarschijnlijk goed genoeg voor de meeste gebruikers, maar als u alle tekens van Office of 365 volledig wilt verwijderen, zijn er enkele extra bestanden die u ook kunt verwijderen.

Alle Office- en 365-bestanden volledig verwijderen uit macOS

Er zijn verschillende stappen om de verwijdering van Microsoft 365 en het oudere Office voor Mac 2011 te voltooien.

Voltooi het verwijderen van Microsoft 365 , Office 2019 en Office 2016 voor Mac

Naast het verwijderen van de toepassingsbestanden, laat Office 2016 en later ook enkele bestanden achter in uw bibliotheekmap. Je kunt er komen met Finder, open gewoon een Finder-venster en druk op Shift+Command+G, voer vervolgens ~/Library/Containers in en druk op Enter.

Op macOS 11 of nieuwer markeert u (door de Command-toets ingedrukt te houden en klikken) deze bestanden:

 • Microsoft Error Reporting
 • Microsoft Excel
 • com.microsoft.netlib.shipassertprocess
 • com .microsoft.Office365ServiceV2
 • Microsoft Outlook
 • Microsoft PowerPoint
 • com.microsoft.RMS-XPCService
 • Microsoft Word
 • Microsoft OneNote (ervan uitgaande dat u OneNote ook wilt verwijderen)

Markeer op macOS 10 of nieuwer (door de Command-toets ingedrukt te houden en te klikken) deze:

 • com.microsoft.errorreporting
 • com.microsoft.Excel< /li>
 • com.microsoft.netlib.shipassertprocess
 • com.microsoft.Office365ServiceV2
 • com.microsoft.Outlook
 • com.microsoft.Powerpoint< /li>
 • com.microsoft.RMS-XPCService
 • com.microsoft.Word
 • com.microsoft.onenote.mac

Verwijder nu de bestanden met de sneltoets Command+Delete. Druk ten slotte op Shift+Command+G en voer ~/Library/Group Containers in, gevolgd door enter. Markeer en verwijder het volgende, indien aanwezig:

 • UBF8T346G9.ms
 • UBF8T346G9.Office
 • UBF8T346G9.OfficeOsfWebHost

Voltooi het verwijderen van Office voor Mac 2011

Als u Office voor Mac 2011 verwijdert, zijn er een aantal verschillende bestanden die u moet verwijderen om Office volledig te verwijderen. Open Finder en druk op Shift+Command+G en voer vervolgens ~Library/Preferences in gevolgd door enter. Verwijder bestanden die beginnen met “com.microsoft” uit deze map.

Druk in Finder op Shift+Command+G, voer ~Library/Preferences in en doe hetzelfde met bestanden die beginnen met “com.microsoft” daar ook in (behalve .com.microsoft.autoupdate2.plist als u nog steeds Office voor Mac 2016 gebruikt). Open vervolgens het bestand “ByHost” map in de map Voorkeuren en verwijder ook “com.microsoft” bestanden.

Druk vervolgens op Shift+Command+G in Finder en typ ~Library/Application Support/Microsoft gevolgd door Enter. Verwijder de “Office” map.

Verwijder ten slotte licentiehulpmiddelen uit de hoofdmap Bibliotheek. Druk op Shift+Command+G in Finder en typ /Library om je hoofdbibliotheekmap te openen. Verwijder nu het volgende uit de volgende mappen in Library.

 • com.microsoft.office.licensing.helper.plist uit Library/LaunchDemons
 • com.microsoft.office.licensing .plist van Library/Preferences
 • com.microsoft.office.licensing.helper van Library/PrivilegedHelperTools
 • de “Microsoft” map van Library/Application Support
 • de map “Microsoft” map uit Library/Fonts
 • alle bestanden die beginnen met “Office2011_” uit bibliotheek/kwitanties

Verwijder eventueel overgebleven Dock-pictogrammen en maak de prullenbak leeg

Ten slotte moeten eventuele dock-items die u nog heeft, worden verwijderd. U kunt dit doen door op het dock-pictogram te klikken en te slepen totdat u “Verwijderen” verschijnt en laat dan los. Open ten slotte de prullenbak en klik op “Leegmaken” om alles wat u zojuist hebt verwijderd permanent te verwijderen.

Wat te doen als er geen vrije ruimte wordt weergegeven

Als je alles hebt verwijderd maar nog steeds niet zoveel vrije ruimte ziet als je had gehoopt, start je Mac dan opnieuw op door op Apple > Herstarten. Je kunt dan controleren hoeveel vrije ruimte je hebt met behulp van Finder.

Het herstarten van je Mac lost ook allerlei andere problemen op, zoals apps die weigeren te openen of een Apple Watch die je Mac niet wil ontgrendelen, daarom wordt het zo vaak aangeprezen als een oplossing voor het oplossen van problemen.

AppCleaner kan u ook helpen bij het verwijderen van applicaties

< p>Als u alle tekenen van een applicatie van uw Mac wilt verwijderen, overweeg dan om AppCleaner van FreeMacSoft te installeren. De gratis app werkt met alle moderne versies van macOS vanaf 10.6 en gebruikt zowel een interface voor slepen en neerzetten als voor lijstweergave.

In plaats van alleen de belangrijkste APP-bestanden uit uw map Toepassingen te verwijderen, probeert AppCleaner aanvullende voorkeuren op te sporen, daemons en andere bestanden op uw harde schijf te starten. Hoewel deze kleinere bestanden niet veel ruimte innemen, hebben ze ook geen nut als een app eenmaal uit uw map Toepassingen is verwijderd.

Dit bespaart u de moeite om bijbehorende bestanden op te sporen. U kunt zelfs AppCleaner gebruiken om Microsoft 365 of moderne versies van Office te verwijderen.

Klaar met Microsoft 365? Probeer een alternatief

Nu Microsoft 365 of Office van uw systeem is verwijderd, zou u waarschijnlijk een alternatief voor een productiviteitssuite moeten hebben. Er zijn tal van gratis opties om uit te kiezen, waaronder een gratis online versie van de Office-suite op Office.com. Een ander alternatief is om de tools van Google te gebruiken die mooi integreren in Google Drive. Deze bestaan ​​uit Documenten voor tekstverwerking, Spreadsheets voor spreadsheets en Presentaties voor presentaties.

Als je liever een systeemeigen oplossing hebt die lokaal op je Mac draait, overweeg dan de reeks productiviteits-apps van Apple, die gratis bij nieuwe computers wordt geleverd. Dit omvat Pages voor tekstverwerking, Numbers voor spreadsheets en Keynote voor presentaties.

Tot slot kan een volledig open source en platformonafhankelijk alternatief worden verkregen met behulp van de LibreOffice-suite. Dit omvat Writer en Calc voor tekstverwerking en spreadsheets, plus tools zoals Impress voor presentaties, Draw voor diagrammen, Base voor databases en Math voor formules. LibreOffice is een afsplitsing van OpenOffice.org en ontvangt nog steeds regelmatig updates.

GERELATEERD: LibreOffice vs. Microsoft Office: hoe werkt het?< /p> LEES VOLGENDE

 • › Wijzigingen bijhouden in Word uitschakelen
 • › Dimbare LED-lampen blijven doorbranden? Doe dit
 • › Een pdf invoegen in Google Presentaties
 • › Zijn high-end gamecontrollers de hoge prijs waard?
 • › Wat is de bridge-modus op een router en waarom zou u deze gebruiken?
 • › 10 Windows File Explorer-functies die u zou moeten gebruiken