Elke alliantie van de oppositie is alleen relevant als het Congres een centrale rol krijgt: Jairam Ramesh

0
69

Het congres moet de spil zijn van elke alliantie van de oppositiepartijen tegen de BJP bij de parlementsverkiezingen van 2024 om het zinvol te maken, zei partijleider Jairam Ramesh zaterdag in Srinagar.

>

Bewerend dat Bharat Jodo Yatra niet bedoeld was voor electorale winsten, zei Jairam dat zodra het voorbij is, het congres het proces van gesprekken en onderhandelingen zal beginnen om een ​​electorale alliantie tussen de oppositiepartijen op te bouwen.

“Laat me absoluut duidelijk maken dat het evenement van 30 januari geen oefening is om coalities op te bouwen. Het was een uitnodiging die te goeder trouw werd gedaan aan gelijkgestemde partijen die zich verzetten tegen het beleid en de programma's van de BJP”, zei Ramesh op een persconferentie in antwoord op een vraag over de afwezigheid van enkele politieke leiders bij de slotceremonie van de Bharat. Jodo Yatra.

Ramesh zei echter dat het Congres de spil moet zijn van elke oppositiealliantie. “Hierna (Bharat Jodo Yatra) zullen we beginnen met het proces van politieke gesprekken en onderhandelingen”, zei hij. “Elk oppositieplatform om de BJP te verslaan moet gebaseerd zijn op twee realiteiten: het congres moet het steunpunt zijn om het relevant of zinvol te maken; en er moet een constructieve agenda zijn, afgezien van het anti-BJP-sentiment. Pic-With-Logo-45.png?resize=450,253″ />

UPSC Key- 30 januari 2023: weten over Project 39A, Beating Retreat Cerem…

UPSC-benodigdheden | Sleutelbegrippen van de afgelopen week met MCQ's

ExplainSpeaking: How to een Uniebegroting evalueren

Mahesh Vyas schrijft: Waarom de er is echt een tekort aan banen Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

De algemeen secretaris van het congres zei dat de Yatra zondag, de laatste dag, 4.080 km zal afleggen. “We hebben in totaal 75 districten bestreken en liepen gemiddeld 24-24 km per dag”, zei hij, eraan toevoegend dat de regering de veiligheid van Rahul Gandhi heeft versterkt na de veiligheidsinbreuk van vrijdag in Zuid-Kashmir.

>

Tijdens de pers zei J&K-voorzitter Vikar Rasool van de partij dat de UT-administratie “wegen en verkeer had afgesloten” en dat ze telefoontjes kregen uit verschillende gebieden dat mensen niet mochten deelnemen aan de Yatra. “Ondanks dat, hadden we duizenden mensen uit alle lagen van de bevolking in onze Yatra,” zei Rasool.

© The Indian Express (P) Ltd