Dagelijkse briefing: Adani-groep verliest Rs 3,37 lakh crore in marktkapitalisatie; Assam 'doorgangskamp' krijgt eerste lichting van 68 'buitenlanders'; en meer

0
59

Het weekend is aangebroken!

Begin je weekend met de top 5 verhalen uit de editie van vandaag.

1 ) Terwijl de aandelen van Adani Group vrijdag werden gehamerd, waarbij de groep Rs 3,37 lakh crore aan totale kapitalisatie verloor in één dag, Life Insurance Corporation (LIC), de grootste niet-promotor binnenlandse aandeelhouder in vijf van de grootste Adani Group-bedrijven per markt kapitalisatie, verloor Rs 16.627 crore alleen vanwege de waardedaling van haar belangen in Adani Group-bedrijven. Inderdaad, de waarde van LIC's bezit van Adani Group-bedrijven daalde van Rs 72.193 crore dinsdag tot Rs 55.565 crore vrijdag – een daling van 22 procent in slechts twee dagen.

Dus, wat gebeurde er precies? Welnu, de tweedaagse uitverkoop in Adani Group-aandelen, volgend op het Hindenburg-rapport, was te wijten aan short-selling door handelaren en de afwezigheid van kopers toen het sentiment rond de bedrijven van de groep negatief werd. De aandelen van de groep, die nauwelijks in handen zijn van particuliere beleggers en onderlinge fondsen – en met een lage free float – vonden weinig steun en raakten zo in een spiraal van toenemende angst, zelfs onder degenen die ze in bezit hadden. Hoewel velen het gevoel hebben dat de situatie de komende dagen zal “stabiliseren”, bestaat de vrees dat dit het wantrouwen rond corporate governance-praktijken in India Inc. kan versterken.

Subscriber Only StoriesAlles bekijkenAan het einde van de Bharat Jodo Yatra

Waarom BharOS heeft Indiase ontwikkelaars enthousiast en sceptisch: 'Meer keuze is g…UPSC Essentials | Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: Dag van de Republiek, India-Egyp…< /figuur>Terwijl India zich voorbereidt op de verschuiving van de gecentraliseerde energiemarkt, beweegt de EU een andere…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

2) In haar column van deze week schrijft Neerja Chowdhuryover waarom de Bharat Jodo Yatra, ondanks het vernieuwen van het imago van Rahul Gandhi, pas in stemmen zal worden omgezet als er woede is tegen Modi en de congrespartij zorgt voor heropleving. “De Rahul van 2023 heeft goodwill verzameld om op een geschikt moment te worden verzilverd. Maar het is onwaarschijnlijk dat dit zich zal vertalen in stemmen, tenzij de acties van Modi wrok beginnen uit te lokken en Rahul Gandhi begint de congresorganisatie om te bouwen tot een strijdmachine voor 2024. Vanaf nu zien beide eruit als afstandsschoten.

< p>3) De eerste groep van ten minste 68 “buitenlanders” werd verplaatst naar een nieuw gebouwd “detentiecentrum”– nu officieel bekend als ‘doorgangskamp’ – bij Goalpara in Assam op vrijdag, vertelden hoge regeringsfunctionarissen aan The Indian Express. Dit markeert het begin van een voorgestelde fasegewijze overbrenging van “buitenlanders” naar het Matia Transit Camp, 150 km van Guwahati. Het kamp is het eerste centrum van de staat dat uitsluitend “illegale buitenlanders” huisvest, gebouwd volgens de richtlijnen van het centrum. Tot nu toe zijn de gedetineerden ondergebracht in zes “detentiecentra” verspreid over Assam – allemaal in gevangenissen.

4) Minister van Onderwijs van Bihar, Chandra Shekhar, zei onlangs dat de Ramcharitmanas “haat verspreidt in de samenleving”, en dat het epische gedicht van Goswami Tulsidas – samen met de Manusmriti en MS Golwalkar's Bunch of Thoughts – moet worden verbrand. Maar wat zijn de belangrijkste punten van kritiek op de Ramcharitmanas die in de 16e eeuw werd geschreven? Is het gedicht ook eerder aangevallen? Wie is Goswami Tulsidas? We leggen uit

🍿 Pathaan-koorts houdt het land in zijn greep!

Advertentie

Deze week, Shubhra Gupta reviews de langverwachte Shah Rukh Khan en Deepika Padukone-ster Pathaan, die volgens Shubhra ook de terugkeer van Bollywood markeert, samen met SRK zelf. “Pathaan voldoet eindelijk aan de vereisten van een actiefilm – non-stop actie, gezuurd door glamoureuze hoofdrolspelers, bekroond door de man die de wereld kan redden, een spannend decorstuk en een emo-lijn tegelijk.& #8221;

De Express News Quiz

Tot de volgende keer, 

Rahel Philipose en Anandu Suresh