Audis nya off-road EV-koncept ser vild ut

0
59
Audi

Audi har varit på gång den senaste tiden med några imponerande konceptbilar och vilda hybridfordon, och det saktar inte ner på farten snart. Den här veckan avslöjade Audi sin senaste “Activesphere” concept EV, en stilren och mångsidig terrängcrossover som kan förvandlas till en pickup och har förstärkt verklighetskörning.

Fick du med allt det där? Detta elfordon är specialbyggt för terrängåkare med massor av markfrigång. Det ser lite ut som en SUV eller crossover, men halvkombisektionen kan förvandlas till en lastbil för den som söker ett äventyr.

Bortsett från att ha löjliga 22-tumshjul och inte tillräckligt med gummi för att vara ett kapabelt terrängfordon, älskar jag den här sakens robusta utseende. Undertill, förutom alla elbilar, hittar du en förstärkt underrede och justerbar fjädring.

Spela upp video

På insidan ser det inte ut som något modernt fordon, och alla passagerare kan utnyttja augmented reality-headset för att njuta av lite innehåll medan bilen kör sig själv. Kom ihåg att det bara är ett koncept, så det kommer inte att hända någon gång snart. Audi nämnde också 372 miles räckvidd, 270 kW snabbladdning med en 800V-arkitektur och några andra specifikationer.

RELATERATRam spelar ikapp med New Revolution Electric Truck Debut

Dessa specifikationer kanske ser bekanta ut, eftersom det är en del av Audis Premium Platform Electric (PPE)-system för elfordon, som det utvecklat tillsammans med Porsche. Designen är kapabel till lugna lyxiga stadsresor, men ändå kapabel nog att ta sig an stigar och ta sina passagerare vart de än vill.

Självklart är detta inget annat än ett roligt koncept, men vi kunde se några element så småningom ta sig in i Audis ordinarie lineup. Företaget meddelade att de planerar att snabbt utöka sina elbilsmodeller till 2026, så vem vet, kanske ser vi en SUV-lastbilshybrid under de kommande åren.

Activesphere är det fjärde konceptfordonet i en långa serier som Audi säger kommer att hjälpa den att återuppfinna rörligheten.

via Electrek