Assam CM Himanta Biswa Sarma heeft nu input over 'juiste huwelijksleeftijd voor vrouwen': 22 tot 30

0
37

Vrouwen zouden moeten bevallen tussen de 22 en 30 jaar, omdat, zei Assam Chief Minister Himanta Biswa Sarma zaterdag, God “onze lichamen zo heeft geschapen dat we zouden moeten bevallen” tijdens die leeftijdsperiode.

Sarma's verklaring kwam tegen de achtergrond van zijn recente aankondiging van hardhandig optreden tegen kindhuwelijken, waarvoor hij als reden de prevalentie van kinderzwangerschappen had genoemd, die leidt tot hoge percentages moederlijke en kindersterfte in de staat.

Lees ook |Congres geeft lijst vrij van 17 voor Tripura, eerste aanknopingspunt in alliantie met Links

“De laatste tijd heb ik gezegd dat kindhuwelijken moeten worden stopgezet, dat meisjes niet op jonge leeftijd moeder moeten worden. Maar ze mogen ook niet op een te hoge leeftijd moeder worden. Dan zijn er ook complicaties. Zoals er complicaties zijn bij geboorten op kleine leeftijd, zijn er ook complicaties bij een bevalling op 28, 30 of 35 jaar. De juiste leeftijd om te bevallen ligt dus tussen de 22 en 30, daarvoor niet, daarna niet.” zei hij terwijl hij een evenement toesprak waar hij benoemingsbrieven verspreidde onder verschillende overheidsdepartementen.

“Veel mensen wachten. Wachten levert ook moeilijkheden op, want ook dan is het lichaam het er niet mee eens. Onze lichamen zijn door God zo gemaakt dat we tussen 22 en 30 jaar zouden moeten bevallen. Dus degenen die nog niet getrouwd zijn, moeten snel trouwen', zei hij.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Delhi vertrouwelijk: focus op projecten

Aan het einde van de Bharat Jodo Yatra

Waarom BharOS Indiase ontwikkelaars enthousiast en sceptisch maakt: 'Meer keuze is.. .

UPSC Essentials | Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: Dag van de Republiek, India-Egyp…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen