Amit Shah houdt een bijeenkomst in Belagavi in ​​Karnataka terwijl de BJP zijn bolwerken probeert veilig te stellen

0
40

De BJP verdubbelt zijn focus op een regio waar hij al dominant is en hield zaterdag een grote Vijay Sankalp-bijeenkomst in Karnataka's Belagavi, waarbij partijleider en minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah de kiezers opriep om te kiezen tussen een patriottische, nationalistische BJP en dynastieke partijen zoals het Congress en JDS.

De bijeenkomst in de Kittur Karnataka-regio in het noorden van Karnataka, waar de BJP in 2018 30 van de 50 zetels won, wordt gezien als onderdeel van de inspanningen van de partij om hard door te dringen regio's waar het van oudsher sterk is om kastenvergelijkingen te handhaven en een situatie te vermijden waarin het geen duidelijke meerderheid heeft.

State Watch |Karnataka: de teerling is kaste en het spel begint

“We willen 16 van de 18 zetels winnen in Belagavi. Geef de BJP bij de komende verkiezingen een volledig mandaat”, zei de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie zaterdag tegen zijn toehoorders tijdens de openbare bijeenkomst in Belagavi.

“De mensen van Karnataka moeten in april-mei beslissen of ze die de komende vijf jaar de staat zal regeren. Aan de ene kant staat de dynastieke congrespartij en JDS, terwijl aan de andere kant een partij van patriotten en nationalisten staat, de BJP, die onder leiding van Modiji het land naar nieuwe hoogten in de wereld heeft gebracht”, zei Shah.

>Alleen abonneeverhalenBekijk allesAan het einde van de Bharat Jodo Yatra

Waarom BharOS heeft Indiase ontwikkelaars enthousiast en sceptisch: 'Meer keuze is g…UPSC Essentials | Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: Dag van de Republiek, India-Egyp…< /figuur>Terwijl India zich voorbereidt op de verschuiving van de gecentraliseerde machtsmarkt, beweegt de EU een andere…Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

“Aan de ene kant is er een partij die 25 tot 30 zetels wil winnen en op de congreswagen wil rijden om te rennen de regering en het bedrijven van dynastieke politiek die de mensen van Karnataka – dat is de JD(S) – niet respecteert”, zei de minister van Binnenlandse Zaken.

“Toen het congres in Karnataka aan de macht was, fungeerden ze als de pinautomaat van de partijleiding in Delhi. Het congres heeft Karnataka nek-diep in de corruptie geduwd. Het congres en de JDS zien eruit als twee verschillende partijen, maar elke stem die op de JDS wordt uitgebracht, gaat uiteindelijk naar het congres. Het zou de congrespartij alleen maar helpen een overwinning te behalen”, beweerde de BJP-leider.

Ook in Political Pulse |Basangouda Patil Yatnal’s aanvallen op eigen BJP-leiders in Karnataka: los kanon of geleide raket?

In het BJP-bolwerk van Kittur Karnataka, waar grote aantallen van de dominante Lingayat-gemeenschap wonen, won de BJP 30 zetels in 2018, terwijl het Congres er 17 won en de JD(S) 2.

Advertentie

Op zaterdag, de BJP gaf een show van haar Lingayat-leiderschap in de staat, waarbij Shah werd vergezeld door voormalig CM B S Yediyurappa, eerste minister Basavaraj Bommai, voormalig CM Jagadish Shettar tijdens een roadshow in het naburige Dharwad voorafgaand aan de Belagavi-bijeenkomst.

< p>Shah woonde ook het 75-jarig jubileumevenement bij van een technische universiteit die wordt gerund door een Lingayat-onderwijstrust, beheerd door voormalig BJP Rajya Sabha-parlementslid en nauwe Yediyurappa-medewerker Prabhakar Kore in Hubbali op zaterdagochtend.

Lees ook |Na een korte winterslaap spuugde seks-cd tussen Karnataka Congress chief en voormalig BJP-minister duikt weer op

“De BJP onder leiding van Narendra Modi heeft in het hele land gewerkt aan ontwikkeling – of het nu gaat om de armen, de Dalits, Advisasis, boeren, jongeren of de vrouwen. De BJP heeft van India de op vier na grootste economie ter wereld gemaakt door te werken aan de ontwikkeling van iedereen,” zei hij. Shah zei in Belagavi.

Advertentie

“De andere partijen doen verschillende soorten beloften, maar ik ben hier gekomen om één ding te zeggen: de vooruitgang van Karnataka, de vooruitgang van India kan alleen worden geleverd door de BJP. Narendra Modiji heeft een hele reeks projecten tot stand gebracht voor het welzijn van de armen', zei hij.

“De BJP heeft twee kansen gehad om een ​​president voor het land te benoemen – de ene keer hebben we Ramnath Kovind benoemd, die uit een arme Dalit-familie komt, en de tweede keer hebben we een vrouw benoemd die uit extreme armoede is gekomen, Droupadi Murmu en de Adivasi eerde,' zei hij.

Don' t Miss | Panchamasali-leiders knokpartij deelt een zware klap uit aan Karnataka BJP voorafgaand aan peilingen

Shah beweerde ook dat de BJP het geschil over het delen van het Mahadayi-rivierwater tussen Karnataka en Goa heeft beslecht – waarnaar mensen in Kittur Karnataka hebben gezocht al tientallen jaren.

“In 2007 hield Sonia Gandhi een toespraak in Goa en zei dat de Mahadayi-wateren niet mogen worden omgeleid naar Karnataka. In 2022 zei het congres in zijn manifest dat de partij zal besluiten geen druppel Mahadayi-water aan Karnataka te geven. Vandaag heeft de BJP het Mahadayi-geschil dat al enkele jaren oud is, opgelost door het Mahadayi-water aan Karnataka te geven en voor de boeren van veel districten in Karnataka is het een geweldige zaak,” zei Shah.

“Wat deed de Congresregering doen voor Noord-Karnataka toen het aan de macht was? zei hij terwijl hij een aantal projecten belichtte, waaronder een nieuwe spoorlijn en een Sainik-school in de regio.

Advertentie in Premium |Karnataka herclassificeert Vokkaligas, Lingayats om hun OBC-quotumaandeel te verhogen

Karnataka CM Basavaraj Bommai zei dat de BJP is gericht op het winnen van Belagavi, Dharwad, Kittur Karnataka, Hyderabad-Karnataka en Zuid-Karnataka en dat de partij wordt georganiseerd door de centrale leiding om dit doel te bereiken.

“De invloed van de nationale leiders zal hebben een effect op de staatspolitiek en de partij maakt er gebruik van”, zei Bommai.

© The Indian Express (P) Ltd