Amerikaanse ambassade, consulaten in India zijn van plan om 'record' aantal visa in 2023 te verwerken, zegt ambtenaar

0
63

De Amerikaanse ambassade en haar consulaten in India zijn van plan een “record” aantal visa voor Indiërs dit jaar, zei de consulaire chef van Mumbai, John Ballard, vanwege vertragingen en een achterstand in bijna elke visumcategorie.

Momenteel varieert de wachttijd voor Indiërs die werkvisa aanvragen van 60- 280 dagen, terwijl het voor reizigers ongeveer anderhalf jaar is.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de kwestie van visumvertragingen bij verschillende gelegenheden aan de orde gesteld bij de Amerikaanse autoriteiten, evenals zaken die verband houden met het verder vergemakkelijken van de afgifte van visa voor alle categorieën Indiase reizigers.

De ambassade berechtte meer dan 1.25.000 studenten visa vorig jaar, een recordaantal voor Indiërs, en verwacht dat nog meer Indiase studenten dit jaar een visum zullen aanvragen, zei Ballard.

Subscriber Only StoriesView All

Delhi vertrouwelijk: focus op projectenAan het einde van de Bharat Jodo Yatra

Waarom BharOS heeft Indiase ontwikkelaars enthousiast en sceptisch: 'Meer keuze is g…UPSC Essentials | Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: Dag van de Republiek, India-Egyp…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

De Amerikaanse functionaris vertelde PTI ook dat de ambassade bijna het pre-pandemische niveau van visumverwerking heeft bereikt en verwacht dat niveau dit jaar te overtreffen.

“Vorig jaar hebben we meer dan 8, 00.000 visumtoekenningen in totaal en we zijn bijna op het niveau van voor de pandemie, dat we naar verwachting in 2023 zullen overtreffen,” Zei Ballard.

De enige categorie waarin de ambassade de achterstand wil wegwerken, is voor eerste B1- en B2-visa voor toeristen- en zakenreizen, zei hij.

Advertentie

“We hebben onlangs 2,5 lakh aan B1/B2-visumafspraken geopend in heel India en we hebben tientallen officieren, die afkomstig zijn van ambassades over de hele wereld en Washington DC, speciaal om ons te helpen interviews af te nemen voor de eerste keer dat B1/B2-aanvragers,” zei de consulaire chef van Mumbai.

Bovendien kunnen aanvragers voor visumverlengingen hun aanvraag nu per e-mail verzenden, en de ambassade heeft ervoor gezorgd dat ambassades over de hele wereld deze zaken kunnen beoordelen, zodat ze zich kunnen concentreren over het voeren van sollicitatiegesprekken voor nieuwe sollicitanten, zei hij.

Ballard zei dat “toewijzingen slechts een deel zijn van de vele initiatieven die we momenteel ondernemen om de achterstand op het gebied van wachttijden voor visa te verminderen.

Advertentie

“Elke post binnen de missie, al onze consulaten waren onlangs op zaterdag open en we doen het opnieuw in februari en maart, en tegen het einde van de zomer zullen we ook volledig bemand zijn. We zouden dus kijken of we nog meer initiatieven kunnen ontplooien en verder kunnen gaan om manieren te vinden om de achterstand in wachttijden te verkleinen. We verwachten dit jaar een recordaantal visa te verwerken met deze initiatieven,” zei hij.

Er werd hem gevraagd naar de vertragingen en achterstanden in verschillende categorieën weergaven.

Ballard benadrukte dat uitgiften en weigeringen voor elke visumcategorie afhangen van de individuele aanvrager en de categorie van visum dat ze aanvragen. “B1/B2-visumaanvragers moeten het doel van hun reis naar de VS en hun banden met India kunnen aantonen die hun terugkeer zouden verzekeren,” zei de ambtenaar.