Yogi: Herstel alle plaatsen van aanbidding die in het verleden zijn ontheiligd

0
69

Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath noemde 'sanatan dharma' 'nationale religie' en Ram Temple 'nationale tempel' en zei vrijdag dat er een campagne moet komen om in het verleden ontheiligde gebedshuizen te herstellen.

p>Een programma adresseren om de 'navnirman’ (renovatie) van de Neelkanth Mahadev-tempel in Jalore, Rajasthan, zei Yogi: “De natie maakt vorderingen. Onthoud dat in de 'Azadi Ka Amrit Mahotsav’ Dit jaar diende premier Modi-ji ons, alle landgenoten, 'paanch pran' (vijf toezeggingen) toe, waaronder 'virasat ke prati samman ka bhaav (respect voor het erfgoed)'. Hij zei dat het dagprogramma in Jalore een weerspiegeling was van hetzelfde.

Lees ook |Verdeeldheid op basis van kaste, taal en religie heeft UP: Yogi onherstelbaar geschaad

“Het soort eenheid waarvan men getuige is in deze religieuze gebeurtenis, ‘koi jaati nahi, koi mat ka bhed nahi, koi mazhab ka bhed nahi’ (er is geen kaste, geen verschil van mening of religie). Broeders en zusters, ook in ons dagelijks leven zullen we dit allemaal moeten toepassen. Humara sanatan dharm Bharat ka rashtriya dharm hai (Onze sanatan dharm is de nationale religie van India),' zei Yogi, wat leidde tot een applaus van het publiek.

“Hum sab apne vyaktigat swarhon se upar uth kar ke, apne iss rashtriya dharm ke saath judte hain. Humara desh surakshit ho, humare maanbinduon ki punarsthpana ho, gau-Brahmin ki raksha ho, kisi kaal khand mein agar humare dharmsthalon ko apavitra kiya gaya hai, unki punarsthapana ka ek abhiyaan chale (Door boven persoonlijke belangen uit te stijgen, verbinden we ons met de nationale religie Onze natie blijft beschermd, onze ereplaatsen worden hersteld, de koe en de brahmanen worden beschermd, en als onze religieuze plaatsen ooit werden ontheiligd, zou er een campagne moeten komen om ze te herstellen”, zei hij.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Het interview met K Arun Prakash: 'Mijn stijl is om de compositie a…Bij internationaal controlepunt helpt online systeem voertuigen over zee…Experts zeggen dat de uitverkoop van aandelen Adani Group geen invloed heeft op de markt, maar verdiept…Yogi zei dat in Ayodhya, “na 500 jaar, dankzij de inspanningen van premier Modi, het werk aan de grote Ram-tempel nu zal worden voltooid. Aaj Bharat ki bhavnaon ke anuroop, Bharat ka rashtriya mandir, Bhagwan Ram ke bhavya mandir ke roop mein sthapit ho raha hai (volgens de emoties van India wordt de nationale tempel van India opgericht in de vorm van Lord Ram's tempel)”.

p>

De CM zei dat hij was uitgenodigd door de minister van de Unie en Jodhpur-parlementslid Gajendra Singh Shekhawat, die ook bij de gelegenheid aanwezig was. “Tijd vrijmakend van zijn drukke schema, kwam Shekhawat-ji zelf naar Lucknow. Ik had zijn uitnodiging niet kunnen weigeren', zei Yogi.

© The Indian Express (P) Ltd