Yogi: Återställ alla platser för dyrkan som skändats i det förflutna

0
37

Uttar Pradeshs chefsminister Yogi Adityanath kallade  'sanatan dharma' för “nationell religion” och Ram-templet för “nationellt tempel” och sa i fredags att det borde finnas en kampanj för att återställa platser för tillbedjan som skändats i det förflutna.

< p>Adressera ett program för att markera “navnirman’ (renovering) av Neelkanth Mahadev-templet i Rajasthans Jalore sa Yogi: “Nationen går framåt. Kom ihåg att i 'Azadi Ka Amrit Mahotsav’ år administrerade premiärminister Modi-ji oss, alla landsmän, 'paanch pran' (fem löften), en av dem var 'virasat ke prati samman ka bhaav (respekt för arvet).' Han sa att dagens program i Jalore var en återspegling av detsamma.

Läs också |Indelningar baserade på kast, språk och religion skadade UP: Yogi

“Den sorts enhet som bevittnas i denna religiösa händelse, ‘koi jaati nahi, koi mat ka bhed nahi, koi mazhab ka bhed nahi’ (det finns ingen kast, ingen åsiktsskillnad eller religion). Bröder och systrar, vi kommer alla att behöva ta till oss detta i vårt dagliga liv också. Humara sanatan dharm Bharat ka rashtriya dharm hai (Vår sanatan dharm är Indiens nationella religion)”, sa Yogi, vilket ledde till en applåd från publiken.

“Hum sab apne vyaktigat swarthon se upar uth kar ke, apne iss rashtriya dharm ke saath judte hain. Humara desh surakshit ho, humare maanbinduon ki punarsthpana ho, gau-Brahmin ki raksha ho, kisi kaal khand mein agar humare dharmsthalon ko apavitra kiya gaya hai, unki punarsthapana ka ek abhiyaan chale (Genom att höja oss över den personliga religionen, ansluter vi till de nationella intressena Vår nation förblir skyddad, våra hederspunkter återupprättas, kon och brahminer skyddas, och om våra religiösa platser var vanhelgade i någon tid, borde det finnas en kampanj för att återställa dem, sade han.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Vid slutet av Bharat Jodo Yatra

Varför BharOS har indiskt utvecklare glada och skeptiska: “Det finns fler valmöjligheter…

UPSC Essentials | Nyhetsexpress varje vecka med MCQs: Republic Day, Indien-Egypten…

< /figur>När Indien förbereder sig för en centraliserad kraftmarknadsförskjutning, flyttar EU på ett annat sätt…Använd nyårskampanjkod SD25 Läs också |Anti-Romeo-truppernas aktivitet ökade under de senaste 5 åren: Regeringsdata

Yogi sa att i Ayodhya , “efter 500 år, tack vare PM Modis ansträngningar, kommer arbetet med det stora Ram-templet att slutföras nu. Aaj Bharat ki bhavnaon ke anuroop, Bharat ka rashtriya mandir, Bhagwan Ram ke bhavya mandir ke roop mein sthapit ho raha hai (I enlighet med Indiens känslor etableras Indiens nationella tempel i form av Lord Rams tempel)”.

CM sa att han var inbjuden av unionsministern och Jodhpurs parlamentsledamot Gajendra Singh Shekhawat, som också var närvarande vid tillfället. “Shekhawat-ji tog sig tid från sitt fulla schema och kom själv till Lucknow. Jag kunde inte ha tackat nej till hans inbjudan”, sa Yogi.

© The Indian Express (P) Ltd