Regering naar Hooggerechtshof: laatste tijgertelling in 2018 was 2.967

0
34

INDIA HAD “ongeveer 2.967” tijgers in het wild volgens de laatste telling in 2018, heeft het Centrum aan het Hooggerechtshof meegedeeld dat hun populatie jaarlijks met 6 procent groeide.

De National Tiger Conservation Authority (NTCA) zei dit in een beëdigde verklaring ingediend bij de rechtbank als reactie op een pleidooi van Anupam Tripathi, een advocaat, die op zoek was naar aanwijzingen om de tijgerpopulatie in stand te houden, waarvan hij zei dat het aantal in het hele land aan het afnemen was. De beëdigde verklaring stelde dat “met een huidige populatie van ongeveer 2.967 tijgers, India ongeveer 70% van de wereldwijde wilde tijgerpopulatie herbergt en de populatie jaarlijks met 6% toeneemt”.

Lees ook |Tijgersafari in Corbett-reservaat: SC-panel hekelt oud-minister, beleid

Het voegde eraan toe dat “het succes van India bij het behoud en de verdubbeling van zijn wilde tijgerpopulatie in een tijdsbestek van ongeveer 12 jaar (veel vóór het beoogde jaar 2022 volgens de verklaring van Sint-Petersburg over het behoud van tijgers) lovenswaardig is, vooral wanneer de tijger wereldwijd ernstig wordt bedreigd. vanwege de grote illegale vraag naar zijn lichaamsdelen”.

Extra advocaat-generaal Aishwarya Bhati, die in de zaak verscheen voor een rechtbank van KM Joseph en BV Nagarathna, nam het door de inspanningen van de regering om het totale aantal dieren in het wild te behouden. Ze wees erop dat het Indiase tijgerreservaatnetwerk nu is uitgebreid tot 53 in vergelijking met 50 in 2018. Een nieuw tijgerreservaat – Ranipur Tiger Reserve – is in UP verklaard.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken< figuur>

Het interview met K Arun Prakash: 'Mijn stijl is markeer de compositie a…< /figuur>Bij internationaal controlepunt helpt online systeem voertuigen over zee…Experts zeggen dat de uitverkoop van aandelen Adani Group geen invloed heeft op de markt, maar verdiept…

Delhi Confidential: Lok Sabha Spreker wil dat parlementsleden lessen leren van Pad…Nieuwjaarspromotiecode SD toepassen 25

© The Indian Express (P) Ltd