Karnataka gaat vanaf volgend schooljaar PUC-onderwijs aanbieden op door de staat gerunde residentiële scholen

0
70

De eerste minister van Karnataka, Basavaraj Bommai, heeft vandaag aangekondigd dat de door de deelstaatregering beheerde residentiële scholen vanaf volgend academisch jaar hogescholen zullen hebben die pre-universitaire cursussen (PUC) aanbieden. De aankondiging werd vrijdag gedaan door de CM in de context van de door de overheid gerunde residentiële scholen die 10 jaar hebben voltooid.

Lees |IGNOU lanceert masterprogramma in milieustudies

Deze residentiële scholen zullen ook competitieve examens onder studenten zodat ze voorbereid zijn op dergelijke uitdagingen zodra ze hun opleiding hebben afgerond en op zoek gaan naar werk, zei Bommai.

De minister-president vroeg de sociale dienst ook om af te zien van de 'neiging om geld alleen uit te geven aan het bouwen van schoolgebouwen om aannemers tevreden te stellen'. In plaats daarvan zou de focus moeten liggen op het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs.

“Start de Pre-University Colleges vanaf volgend jaar in die scholen die 10 jaar hebben voltooid en de studenten in de 10e klas zitten, ” Bommai zei na de opening van ‘Science Expo-2023’ van de Karnataka Residential Education Institution Society (KREIS) op de Palace Grounds hier.

Alleen abonneeverhalenBekijk allesHet K Arun Prakash-interview: 'Mijn stijl is om de compositie te benadrukken en…Hazaribagh: Ooit de verblijfplaats van tijgers, nu een voorbeeld van het 'lege bos…

Bij een internationaal checkpoint helpt een online systeem voertuigen de zee over te steken…

Experts zeggen dat de aandelenuitverkoop van Adani Group mogelijk heeft geen invloed op de markt, maar verdiept…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen Lees ook |Pariksha Pe Charcha 2023: 'Adopteer eenmaal per week digitaal vasten', adviseert PM Modi studenten

Volgens Bommai gaat het “kwaliteitsonderwijs niet door” als de studenten na het voltooien van de 10e standaard naar verschillende andere scholen moeten omdat de vergelijkende examens voor hen beginnen na het voltooien van hun vwo-opleiding. Daarom moeten de studenten hun PUC-opleiding voortzetten vanuit dezelfde residentiële school, zei hij.

“Leg competitieve examens af op deze scholen onder de kinderen. We hebben ze een gelijk speelveld geboden om de tekortkomingen bij de kinderen te achterhalen, zodat dit kan worden rechtgezet en hun capaciteit wordt vergroot,” zei de eerste minister.

Bommai wees erop dat de kinderen die studeren in de Morarji Desai Residential Schools en soortgelijke andere residentiële scholen die worden gerund door de deelstaatregering zijn vrij scherp die toelating kregen door boven de 60 procent tot 70 procent te scoren.

Advertentie

Hij zei dat het doel van de regering is om ervoor te zorgen dat deze studenten 90 procent scoren tegen de tijd dat ze hun opleiding afronden.

De minister-president maakte een vuist tegen de tendens om meer geld uit te geven aan het bouwen van gebouwen, die komt ten goede aan aannemers.

Lees |Het leven in een IIT: 'Feest organiseren voor assistent-professoren, hoe IIT Madras mij verzorgt'; het verhaal van een BTech-student

“We geven duizenden miljoenen roepies uit aan deze instellingen. We geven meer uit aan gebouwen en samengestelde muren,” Bommai zei en stond erop dat de focus zou moeten liggen op de “vereisten” van de studenten die in deze residentiële scholen studeren. Bommai zei: “Stop met het geven van geld aan de aannemers. Verander dat model zelf.” Volgens hem waren de uitgaven voor het bouwen van scholen begonnen met Rs vijf crore, die escaleerden tot Rs 10 crore en Rs 14 crore en nu heeft het een stadium bereikt waarin de overheid Rs 30 crore uitgeeft aan elke school.

Advertentie << p>“Besteed Rs 30 crore aan de regelingen (faciliteiten) voor kinderen. Aan de ene kant sijpelt het overheidsgeld weg en aan de andere kant blijven de nodige voorzieningen voor de kinderen achterwege. zei de eerste minister.

Bommai gaf de schuld aan de vorige regeringen, die volgens hem geld hadden uitgegeven aan het bouwen van scholen in plaats van aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. “Dit is een erfenis uit het verleden van de vorige regeringen om ‘aannemergebaseerde civiele werken’ waardoor we dit stadium hebben bereikt,” zei hij.

Lees ook |Studeren in het buitenland: hoe Indiase studenten de kosten van het overmaken van geld naar het buitenland kunnen verlagen?

Verklarend dat kinderen die behoren tot de geplande kasten, geplande stammen en andere achtergebleven kasten op deze scholen studeren, zei Bommai dat het de plicht van de overheid was om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen.

Hij instrueerde de kwaliteit van het onderwijs.

ambtenaren om hem een ​​lijst met tekortkomingen in de scholen te geven en verzekerden dat de regering subsidies zal geven. Bommai droeg ambtenaren ook op om scholen te bezoeken in plaats van “de administratie te voeren” uit Bengaluru.