India en Zuid-Afrika ondertekenen pact, 12 cheeta's worden in februari naar Kuno gebracht

0
65

Een tweede partij van 12 cheeta's – zeven mannetjes en vijf vrouwtjes – zal volgende maand van Zuid-Afrika naar Kuno National Park in Madhya Pradesh worden gebracht. De centrale regering heeft vrijdag bevestigd dat er een Memorandum of Understanding (MoU) over samenwerking bij de herintroductie van cheeta's is ondertekend tussen de twee landen.

India had gewacht op de ondertekening van dit MoU om meer grote katachtigen mee te nemen als aanvulling op de eerste partij van acht cheeta's die vorig jaar uit Namibië waren meegenomen. De Zuid-Afrikaanse cheeta's variëren in leeftijd van 18 maanden tot 4 jaar.

Uitleg

Op jacht naar de grote kat

In India, de grote kat De populatie werd in het begin van de jaren vijftig volledig weggevaagd, voornamelijk als gevolg van overbejaging en verlies van leefgebied. In het kader van het 'Actieplan voor de herintroductie van cheeta's in India' zullen gedurende 5 jaar 50 cheeta's uit Afrikaanse landen naar verschillende nationale parken worden gebracht.

“Volgens de overeenkomst zal een eerste batch van 12 cheeta's in februari 2023 vanuit Zuid-Afrika naar India worden ingevlogen. De katten zullen zich voegen bij acht cheeta's die in 2022 vanuit Namibië in India zijn geïntroduceerd,'' aldus een verklaring van het Ministerie van Milieu.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Terwijl India zich voorbereidt op de verschuiving van de gecentraliseerde energiemarkt, evolueert de EU…

'China verstevigt greep in regio': Topagenten citeren CAA, 'grote broer'-opt…

Saurabh Kirpal's vriendelijke weerlegging: het is leuk om erkend te worden als partner…< img src="https://images.indianexpress.com/2023/01/crude-oil.jpg?resize=140,79" />

Stijging van de olie-import uit Rusland, scherpe daling uit Nigeria, VSApply New Jaarpromotiecode SD25

“De exacte datum waarop de cheeta's worden gebracht, is nog niet vastgesteld. We sturen een Indiase delegatie naar Zuid-Afrika in de eerste week van februari en zodra ze groen licht hebben gegeven, zullen we de datum bepalen'', zegt SP Yadav, extra directeur, Project Tiger, en lidsecretaris, National Tiger Conservation Authority (NTCA).

Lees ook |Hoe cheeta's uitstierven in India en hoe ze worden teruggebracht

Yadav zei dat terwijl het protocol voor het brengen van de tweede partij cheeta's hetzelfde blijft, er enkele verbeteringen zijn aangebracht aan de bestaande boma's (dierenverblijven die meestal zijn gebouwd voor de behandeling of quarantaine van dieren) op basis van de waarnemingen van de afgelopen maanden.

Deze verbeteringen omvatten het bouwen van een galerij rond het acclimatisatieverblijf waar voedsel en water kan worden gegeven zo onopvallend mogelijk aan de grote katachtigen.

Yadav voegde een vrouwelijke cheetah toe, Sasha genaamd, die nierproblemen had en goed herstelt.

© The Indian Express (P) Ltd