Delhi Confidential: Lok Sabha Speaker wil dat parlementsleden lessen leren van Padma-winnaars

0
67

Les, sessie: Lok Sabha-voorzitter Om Birla wil dat parlementsleden een les leren van de Padma-winnaars. Nu de regering erop gebrand is buitengewone presteerders uit de massa te promoten, krijgen de parlementsleden de kans om met de prijswinnaars te communiceren.

Vrijdag nodigde Birla enkele van de Padma-prijswinnaars uit om hun ervaringen te delen. De prijswinnaars zullen tijdens de begrotingssessie ook het Parlement bezoeken en hun ervaringen delen met de gekozen leden. Dergelijke interacties, zegt het Lok Sabha-secretariaat, zullen de leden helpen bij capaciteitsopbouw.

Boekaanvulling: De West-Bengaalse gouverneur CV Ananda Bose, die donderdagavond Delhi bereikte om een ​​bruiloft bij te wonen in de familie van de voormalige minister van de Unie, Harsh Vardhan, ging vrijdagochtend naar de Raisina Bengali School op Mandir Marg en zat met studenten online te kijken naar premier Narendra Modi& #8217;s ‘Pariksha Pe Charcha’ evenement.

Naar aanleiding van de premier komt Bose met een boek – een compilatie van 75 motiverende artikelen voor de kinderen. Het boek — ‘Als vogels kunnen vliegen, kunnen wij ook’ — dat komt binnenkort uit en vormt een aanvulling op het boek 'Exam Warriors' van de premier, aldus bronnen.

Alleen verhalen van abonneesBekijk alles

Waarom Indiase ontwikkelaars enthousiast en sceptisch zijn over BharOS: 'Meer keuze is…

UPSC Essentials | Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: Dag van de Republiek, India-Egyp…

Terwijl India zich voorbereidt op de verschuiving van de gecentraliseerde energiemarkt, evolueert de.. .

'China verstevigt greep in regio': Top politie citeert CAA, 'grote broer' attit…Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Kiosk, coax: Bezet een prominente plaats in het Talkatora Stadium, waar premier Narendra Modi’ s studenten op vrijdag toesprak, was een kiosk die studenten vroeg om ‘Connect with the PM’ digitaal. Als rekensommetje werd een bladwijzer met vijf QR-codes overhandigd, die links bood naar ‘Modi Archive’ dat de levensreis van premier Narendra Modi vertelt door middel van archieffoto's, video's en audio-opnamen; en ‘Modi Story’ dat het levensverhaal van de premier vastlegt via degenen die dicht bij hem staan; naast de NAMO-app en apps om de status van overheidsinitiatieven en het in aanmerking komen voor overheidsregelingen te controleren.

© The Indian Express (P) Ltd